www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Greške liječnika
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~
::  
Autor Poruka
crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 02, 2006 8:34 pm    Naslov poruke: Greške liječnika Na vrh strane Na dno strane

pravo sada sam čula na vijestima kako je došlo do greške liječnika u Riječkoj bolnici u Hrvatskoj.

Naime mlaić od nekih 20-ak godina je došao u bolnicu radi operacije slijepog crijeva. Budući da je ljeto i da su godišnji odmori operaciju je započeo "doktor" koji je tek završio za doktora i stažira.Došlo je do "kompilkacije" tako što su mu presjekli aortu čime je prouzrokovano obilno krvarenje i dovelo do odumiranja mišića i nažalost amputiranja mladićeve noge. Žalosno je i to što je on još uvijek u životnoj opasnosti i bore se liječnci da mu ne budu morali amputirati i drugu nogu.Mladić je van svijesti o tome šta mu se dešava i misli da je stradao u prometnoj nezgodi.

Sve u svemu bolnica se ogradjuje od tog slučaja iskazom da se greške dešavaju.

Ali je jako žalosno da se takva greška dogodila mladiću u jeku mladosti , da je do toga došlo oa banalne upale slijepog crijeva i da je radi njihove "bezazlene" greške mladić sigurno ostao bez jedne noge , postoji mogućnost da ostane i bez druge i u životnoj je opasnosti.

Roditelji i cijela nacija je jako ogorčena i podnijeti će tužbu. Medjutim kolika bi to naknada i kazna bila dovoljna koja bi nadoknadila mladiću noge , zdravstveno stanje , mladost i sve ono kroz šta je prošao i do čega ga je njihova nepažnja dovela??'

Da li se takv greške smiju dogadjati danas kada je tehnologija uznapredovala?
Šta mislite o svemu ovome?
kako biste vi reagovali na ovako nešto?

Berka
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 26 Jan 2006
Mesto: Holandija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 03, 2006 11:19 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

u lijecenju trostrukog preloma noge kod moje kcerke doslo je do ozbiljnih komplikacija
zbog "bezazlene" infekcije ( ispod gipsa) tako da je za dlaku mogla ostati bez noge
a kad se ispostavilo da je za dlaku i zivu glavu izvukla
plakala sam kao malo dijete.
Ipak ne zivimo u Zanzibaru i ne mogu da shvatim da se tako nesavjesno ponasaju prema ljudskim zivotima.
I na kraju, sta uciniti? Tuci se s njima, a znas da ces im mozda opet doci trazeci pomoc??? Sad

anabela
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 39

Datum registracije: 04 Feb 2006

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 31, 2006 2:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Gledala sam na Oprah takve slučajeve. Jednoj ženi su rekli da ima rak dojke i držali je na kemoterapiji, a zapravo su zamijenili nalaz neke druge žene. Majci su u trudnoći davali neke tablete koje nije smjela piti i dijete se rodilo kao invalid. Jednom starijem čovjeku su greškom amputirali penis Shocked
Jebote

srna2422
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 24 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Sep 01, 2006 12:17 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

zar nisu i doktori ljudi? niko nije bezgresan!

anabela
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 39

Datum registracije: 04 Feb 2006

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pet Sep 01, 2006 7:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

da, ali, nažalost njhove pogreške se ne mogu popraviti......

LELICA17
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 36

Datum registracije: 29 Dec 2005
Mesto: Osijek

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 09, 2006 5:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

svi prave greske,pa i oni,ljudi smo *ebiga....al oni pre cesto prave VELIKE GRESKE

*kissy*
*zauvijek njegova*
<b>*zauvijek njegova*</b>

Datum registracije: 05 Sep 2006
Mesto: između jave i sna,vrha i dna

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 11, 2006 2:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

to nije bila greska..jer koliko god cudno izgledalo do takvih komplikacija pri operaciji slijepog crijeva može doći..jako su rijetke ali eto događaju se..nisu pogriješili lječnici..oni su sve obavili kako treba..al roditelji na nekoga moraju svaliti krivnju...priznajem da i liječnici griješe...ljudi su..ali ovaj put nije njihova pogreška

**hell&granger neka vam je sa srećom**

filicka
*hoppípolla*
<b>*</b>hoppípolla<b>*</b>

Godine: 32

Datum registracije: 28 Jan 2006

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 07, 2008 11:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

anabela je napisao/la sledeće:

to i ja kazem.
mislim da greske lekara ne smeju biti bas velike.
moze da pogresi,ne znam ni ja u cemu,necemu sitnom.
ali da amputira penis ili....jeeeee.

pa ubila bih sve njih bre tamo kad bi mi se nesto desilo.

Jedan lekar je skoro stavljao mom tati gips i bio je pijan kad mu je stavljao i naravno nista nije zaraslo i sad moj cale mora na operaciju.
Milslim?
Zjeeee.

erilla
~kuin lumihiutale~
<b>~kuin lumihiutale~</b>

Datum registracije: 24 Apr 2007

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 18, 2008 6:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Greške doktora se ne događaju samo zbog iscrpljenosti i sl. Moje vlastito iskustvo ispred nekoliko godina, skoro me koštalo neplodnosti ustvari nemogućnosti postati majka.
Duže vreme sam imala neke probleme (izostajanje menstruacije i sl.), zasto sam redovno odlazila na preglede. Kod jednog ultrazvuka maternice i jajnika, doktorica je otkrila da su veći nego što je uobičajeno i da je na njima dosta cista. Rekla je da je to nije ništa strašno i da ne smem nepotrebno paničariti. U tom periodu otkrili su mi i nepravilan rad štitne žlijezde tako da sam morala vaditi dosta hormonskih nalaza. Doktorica iz endokrinološke ambulante kod koje se lečim zbog štitne žlijezde, rekla mi je da imam neke hormone nenormalno povećane i da bi trebalo da odem kod svoje ginekologinje. Naručila sam se na pregled i kad sam došla kod nje samo je pogledala nalaze, opet rekla da to nije ništa posebno, da ne trebam dizati paniku i da se malo smirim.
Neko vreme sam stvarno pustila sve to na miru, ali kad sam počela tražiti na internetu uzrok mojim problemima (izostanak menstruacije, vrlo bolne menstruacije (kad ih imam), ciste, uvečani jajnici, vrlo visok nivo hormona LH i inzulina, povećana razina masnoča u krvi itd...) otkrila sam da to ustvari i nije tako nedužno, kao što se čini i otišla na pregled kod privatnog ginekologa. Rekao mi je da ne zna šta sam toliko dugo čekala, naredio da obavim ultrazvuk, izvadim kompletne hormonske nalaze i još dosta stvari na podlazi kojih je ugotovio da imam PCO (sindrom policističnih jajnika) i endometriozu. Odma sam počela da se lečim i zahvaljujuči tome sad je mala mogućnost da neću moći postati majka.

Još uvek mi nije jasno šta je ta doktorica mislila ustvari razmišljala, kad su svi nalazi bili veoma jasni. Jeste da nemam svih simptoma PCO-a (npr. debljina, uvećana dlakavost (posledica previše muškog hormona) i sl.) ali svi ostali doktori su mi rekli da ako su hormoni takvi kakvi su bili kod mene, nema razmišljanja.

Ne znam kakvo je zdravstvo u ostalim državama, ali u Sloveniji ne liči na ništa. Upravo ovih dana sam bila kod doktorice zbog štitne žlijezde, i trebala sam dobiti nalaze od kojih ovisi da li ću preči na drugu vrstu liječenja, druge tablete itd, posledično je od toga zavisio i moj odlazak na odmor. Ali zbog greške, moji nalazi su bog zna gde otišli i zato sam ih morala ponovo vaditi. To ne bi bilo ništa strašno ako se na te nalaze ne bi čekalo 3 meseca. Znači zbog greške doktora, sestre ili nekog trečeg još naredna 3 meseca meni doktorica ne sme ništa promeniti pošto nema hormonskog nalaza, koliko slabo osećala se ja.

Sad mi recite da li su samo u Sloveniji toliko nesposobni doktori i čitavo zdravstvo ili se to događa i u drugim zemljama?

Treba li slepo verovati doktorima ili pak preuzeti stvar u svoje ruke i sam pokušati naći uzrok za probleme?

nemanja_c_f
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 09 Sep 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 09, 2008 11:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

uzas
tolika neodgovornost ali tako je svuda

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 17, 2008 6:37 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:

Niko nije bezgresan ljudi smo gresimo, ali njihove greske se ne mogu popraviti.
Mogu razumeti da dodje do komplikacija i slicno ali treba malo da obrate bolje paznju sta rade, jer se igraju s tudjim zivotima, da budu malo odgovorniji shvate svoju poziciju ozbiljno, jer nije sala igrati se s tudjim zdravljem i zivotom.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~ -> Greške liječnika Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon