:: |
Autor |
Poruka |
maucetung Prijatelj foruma

|
Godine: 44
Datum registracije: 04 Dec 2005 Poruke: 4360 Mesto: Sremski Karlovci

|
Postavljena: Čet Jul 27, 2006 10:53 pm Naslov poruke: Kineski golokozni pas |
|
|
Ova rasa pasa kod nas pocinje da se uzgaja.Rasu mozemo svrstati u moderne rase ili blago receno rase pomodarstva.Volim pse ali ova rasa mi se ne svida.Sta Vi mislite o ovim psima??????
Kineski kukmasti goli pas
Vitak je pas sitnih kostiju, veoma živahan i drag. Puno se kreće. Ima mekanu, toplu i glatku kožu bez dlaka. Dlaku nalazimo u čupercima na gornjem delu glave, na donjem delu repa i u obliku nekih vunenih nogavica na nogama. Neobično je gibak. Boja tela - od rozaste do crne, mahagonijeve, bakreno crvene, plave ili Ijubičaste. Može biti jednobojan ili višebojan sa pegama. Uši su velike i uspravne. Kod dlakavog tipa te rase mogu biti i viseće. Što je manji pas ima svileniju dlaku. Težina - od 2,2 - 3 kg, visina - do 30 cm. Životno doba je visoko. Radi se o jako staroj pasmini. Telesno jače pse upotrebljavali su za lov. Marco Polo ih je vidio i opisao. Sitni psi su živeli u mandarinskim kućama kao "dragocijeni kućni čuvari" i u ograničenom broju u prošlom stoleću prešli su u Ameriku. Godine 1988. prvi su ih put pokazali u Munchenu na izložbi pasa. Te prijatne životinje su jače nego što izgleda na prvi pogled. Vole sunce i brzo pocrne - ružičasta boja postane poput mahagonija. Nije loše imati ih pod suncobranom. Vole sneg, a u vreme hladnoće trebaju više hrane da mogu održati razmerno visoku telesnu temperaturu. Strasno su privrženi svojoj porodici. U toplom domu se ponašaju kao verni čuvari koji osorno najave dolazak svakog stranca. Kad su pravilno odgojeni nisu agresivni. Primereni su pasjim zanesenjacima i dobro su rešenje onima koji su alergični na dlake.
|
|
|
|
|
 |
cica20 Upućeni član

|
Godine: 39
Datum registracije: 01 Mar 2006 Poruke: 265

|
Postavljena: Sre Avg 30, 2006 2:07 am Naslov poruke: |
|
|
Ja zaista volim pse,ali ovaj je tako gadan da je to strasno
|
|
|
|
|
 |
baxuz2001 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 36
Datum registracije: 05 Okt 2004 Poruke: 117

|
Postavljena: Sub Sep 02, 2006 1:52 am Naslov poruke: |
|
|
znaci OCAJ ! ova treca slika jos i nekako,ali ove dve su odvratne
|
|
|
|
|
 |
čaučau Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 13 Sep 2006 Poruke: 24

|
Postavljena: Sre Sep 13, 2006 11:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Boze kakva je to nakaza od psa...
Odvratan je!!!
|
|
|
|
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130

|
Postavljena: Uto Nov 14, 2006 1:53 am Naslov poruke: |
|
|
meni su simpaticni
a ne znam zasto im se sudi po izgledu
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
 |
tetarajna Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 27 Jan 2007 Poruke: 58

|
Postavljena: Pet Mar 09, 2007 2:58 pm Naslov poruke: bezveze |
|
|
Ljudi koji izmisljaju tavke rase su stvarno, sto bi se reklo, za posmatranje. Zasto bi iko izmislio psa bez dlake? Bolje neka izmisle kako da se ljudi otarase dlaka.
|
|
|
|
|
 |
nastasenjka ~daydreaming~

|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom

|
Postavljena: Sub Apr 21, 2007 1:48 pm Naslov poruke: |
|
|
ajoj sto je ruzan
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
 |
granger_ Banovan! Wanted!

|
Godine: 35
Datum registracije: 13 Jan 2007 Poruke: 8473

|
Postavljena: Čet Okt 18, 2007 6:14 pm Naslov poruke: |
|
|
ruzan je..i nekako gadan...ali to je moje misljenje...svako ima svoj ukus...
|
|
|
 |
šamar Iskusni član

|
Godine: 116
Datum registracije: 29 Dec 2008 Poruke: 906 Mesto: diznilend

|
Postavljena: Uto Jan 06, 2009 3:44 am Naslov poruke: |
|
|
e bože dragi svašta ,pa ja sam mislio da nema ništa ružnije od čivave.
ovo je definitivno naj ružniji pas kojeg sam u svom životu vidjeo ,a vidjeo sam svašta,pa ovo je ružno ko hijena,fuj odvratno.
a vole sneg hahaha,svašta.e stvarno nemogu da vjerujem kakav pas.
pa mogu samo da zamislim kad dodirneš onu kožu ili još kad porumene kakvi su tek odvratni.stvarno ko god da je napravio ovu rasu svaka mu čast al je napravi.a one koji drže ove pse treba izbjegavati jer očito nešto im nije u tikvi kako treba.
|
_________________ Oprezni ljudi koji na sve misle, koji sve predviđaju, stalno upadaju
u klopke, jer računati na poteškoće,
znači stvarati ih. |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|