www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Doberman
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~
::  
Autor Poruka
maucetung
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 44

Datum registracije: 04 Dec 2005
Mesto: Sremski Karlovci

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 24, 2006 1:36 am    Naslov poruke: Doberman Na vrh strane Na dno strane

Moje dve drugarice imaju dve zenke dobermana iz istog legla.Stare su -sedma godina,Maza je grozna,mrzi sve na svakog rezi,...dok Zila je dobra ,voli mace mazise ali jedino rezi kada neko nepoznati ulazi u dvoriste.
Sta Vi mislite o dobermanima ? i da li ste culi da pod stare dane hoce da napadne i svog gazdu??????
Srednje velik, snažan i mišićav pas kojeg odlikuju elegantno kretanje, brzina i temperament. Glava je klinasta, plitka i jako mršava. Kupirane uši nosi uspravno. Telo je u načelu kvadratno, pri čemu taj pojam u odnosu na elegantne telesne linije nije previše precizan. Kretanje je elastično - hoda kao da je na opruzi. To je pas mešane krvi nemačkih pinčeva, tirinških ovčara, nemačkog ptičara, rotvajlera, engleskog hrta i mančesterskog terijera. Dlaka je kratka, tvrda i gusta, crne, tamno smeđe, plave ili peščane boje sa smeđim, oštro određenim pegama. Visina mužjaka je do 72 cm, težina od 40 do 45 kg. Dočekaju 14 godina starosti. Dobermana je 1860. godine uzgojio Louis Dobermann iz Apolde - po njemu je pasmina i dobila ime. Reč pinč dodana je 1949. godine. Posebno je omiljen zbog svoje nepokolebljive vernosti gospodaru i nepotkupljivosti. Poznat je po opreznosti i zato ga se ljudi boje. Ponekad ga prati glas da je to pas koji teško uči. To je greška jer je doberman izuzetno inteligentan, lagano uči i voli raditi pa ga je lako odgojiti i školovati. Preporučujemo rad na poligonu za pse. Obrambeni posao prihvata ozbiljno i dobro laje. Telesno je tvrd, duševno osetljiv. Kada mu se dogodi nešto neprijatno, više je dana nesretan i žalostan. Velik je prijatelj dece. Potrebno mu je mnogo kretanja. Kratka dlaka omogućuje jednostavnu negu. Zdrav je i bez obzira na veličinu kod njega se rijetko kada razvije displazija. Zima na otvorenom se ne preporučuje.

dojadac
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 24 Jun 2006
Mesto: Gornji Milanovac

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 24, 2006 9:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Više rasa prati glas da hoće napasti gazde u poznoj starosti, a to dolazi iz razloga što stari psi gube čula...
dakle čula im naglo slabe i oni to kao i ljudi ne mogu odmah ukapirati te reaguju na sve oko sebe kao na strance, dakle nije u pitanju poremećaj u mozgu kako mnogi tvrde već odbrana od nepoznatog...
potrebno je da se takvom psu uvek prilazi sa pažnjom i od napred uz glasno javljanje tako da vas pas ukoliko mu je oslabio vid može čuti ili namirisati ili obrnuto, a ako mu je oslabio njuh onda oboje.

Ova rasa izuzetno dobro i dugo pamti osobe koje ga maltretiraju ili kinje i kad-tad će im vratiti milo za drago, sa njima budi čvrst i nežan i nećeš imati problema.

djokili
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 45

Datum registracije: 31 Jan 2005
Mesto: Krusevac

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 10, 2006 7:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Protiv sam nasilja nad zivotinjama ali dobermani su ruzni ako im ne secete usi!!! Inace, veoma grandiozne zivotinje!

jasna_
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 27 Maj 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 14, 2006 9:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

prekrasni psi Very Happy

držte lopova
Banovan!

Zna tudju muku
Zna tudju muku

Godine: 29

Datum registracije: 14 Nov 2005
Mesto: debian city

argentina.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 18, 2006 2:16 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

To je pas koga ne mogu očima da vidim, napao me kad sam bio mali i od tada imam odbojnost prema njemu.
Volim pse, ali dobermana ne mogu da smislim.
Ružni su ko lopov u 24.00.

krissmiss
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 35

Datum registracije: 14 Jul 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 19, 2006 5:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Divni psi,elegantni i pametni...

...Stvarnost oko nas ne moze biti bukvalno prihvacena niti odbacena,pobeci od nje isto je kao pobeci od sopstvenih nogu,prihvatiti je isto je kao i poljubiti sopstvene usne-preostaje nam samo da posmatramo,shvatamo i ostanemo spokojni...

kissuzana
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 58

Datum registracije: 30 Maj 2006
Mesto: nis

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 21, 2006 11:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne znam zasto,ali ih ne volim,asociraju me na mafiju,valjda zbog filmova.

držte lopova
Banovan!

Zna tudju muku
Zna tudju muku

Godine: 29

Datum registracije: 14 Nov 2005
Mesto: debian city

argentina.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 21, 2006 11:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

kissuzana je napisao/la sledeće:
Ne znam zasto,ali ih ne volim,asociraju me na mafiju,valjda zbog filmova.

Oni? To valjda misliš na napuljskog mastifa, on je zaštitni znak napuljske mafije- Camorre.

foryou10
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 63

Datum registracije: 13 Jan 2006

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 21, 2006 11:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne volim dobrmane upravo zbog onoga što si naveo da pod stare dane znaju napasti i svoga gazdu.Sem toga negdje sam pročitao da ukoliko su duže vremena gazde odsutne i tada su skloni ubilačkom napadu na gazdu.

kiki1979
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 44

Datum registracije: 13 Mar 2006
Mesto: Bec

croatia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 23, 2006 10:34 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ostar pas Wink
nekako mi se bas nesvidja, nije ljep

Francuskinja
♦Un Mal pour un Bien♦
<b>♦Un Mal pour un Bien♦</b>

Godine: 41

Datum registracije: 07 Apr 2005
Mesto: 83700 ST RAPHAEL

france.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 23, 2006 11:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja sam htela da ga uzmem pa nismo zbog novog zakona jer on spada u prvu klasu...pa treba da je vezan sa korpom,da se uskljopi,pa sta ce samo da pati...

jasna_
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 27 Maj 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 09, 2006 12:02 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

prekrasan,elegantan pas...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~ -> Doberman Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon