:: |
Autor |
Poruka |
Simpa girl Upućeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 03 Jun 2006 Poruke: 308 Mesto: nis
|
|
Sta mislite?
|
_________________ princess |
|
|
|
|
vtb:) Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 16 Mar 2005 Poruke: 213 Mesto: Kac
|
|
Film mi i nije nesto poseban,zbrzali su kraj...I najbitnije izostavili...
Sto se knjige tice,mogu da kazem da je jedna od retkih sa tom tematikom koja me je odusevila...Citala sam je u dahu...Zanimljivo kako sve devojke mogu da razmisljaju.Ima zaista dosta toga o cemu bi mogla da razglabam,al necu da davim,stoga cu samo prokomentaristati ... Treba je procitati ....
|
_________________ "Mislim da neke misli treba da ostavim u mislima" |
|
|
|
|
Makro Sudbina Pravi Greske
|
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 2090 Mesto: P!zd!land
|
|
Dobra i interesantna knjika.
Preporucujem svakome da procita.
|
_________________ Na pesku smo se videli, još ni gaće nismo imali.
Upi’kila si se na dodir moj, od tog trenutka ja sam samo tvoj!
|
|
goran k Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Apr 2006 Poruke: 58 Mesto: beograd
|
|
Vise mi se dopala knjiga od filma.
|
|
|
|
|
|
dobrisrecko Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Dec 2005 Poruke: 27 Mesto: Belgrade
|
|
u svakom slucaju, knjige su mnooooogo bolje od filmskih reprodukcija! Mnogo mi je draze, lepse i slikovitije kad procitam knjigu, nego kad odgledam film. Tako je bilo i sa Serlokom Holmsom, Agatom Kristi, Hari Poterom, Memoarima jedne gejse, Anom Karenjinom, Aleksandrom Velikim i sl........ Ljudi, citajte knjige!
|
|
|
|
|
|
Charmed Malo ~ mače ~
|
Datum registracije: 03 Avg 2004 Poruke: 14625 Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek
|
|
Roman Artura Goldena (Arthur Golden)
Radnja prati sudbinu devojcice koju ostareli otac prodaje trgovcu gejsama nakon majcine smrti i koja posle niza godina provedenih u neverovatno surovim uslovima postaje najpoznatija gejsa u Kjotu. Prikazujuci zivot jedne zene, pored zatvorenog sveta gejsi, daje suptilan presek japanskog drustva, njihove kulture i politickih previranja u toku tridesetih i cetrdesetih godina dvadesetog veka.
Godine 1929. osiromasena devetogodisnja devojcica Cijo iz malog ribarskog sela prodata je trgovcu gejsama. Njen zivot postaje nepodnosljiv u surovim uslovima njenog odrastanja pod nadzorom glavne gejse Hatsumomo. Prelepa Cijo bice zrtva njene ljubomore sve dok je ne spase i stavi pod svoje okrilje Mameha, Hatsumomoina ljuta rivalka.
Cijo postaje gejsa Sajuri, savrseno vaspitana devojka sa svim umetnickim i drustvenim sposobnostima koje jedna gejsa mora posedovati. Sajuri Nita ulazi u drustvo bogatih i privilegovanih ljudi, puno politickih intriga. Pocinje Drugi svetski rat i zivot jedne gejse se potpuno menja pod naletom istorije.....
|
_________________ Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!! |
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
Datum registracije: 04 Jan 2005 Poruke: 12591 Mesto: Subotica
|
|
jeste zanimljiva ali je knjiga strasno skupa
|
|
|
|
|
|
Daca ~Žena Sanjicinog švalera~
|
Godine: 51
Datum registracije: 16 Apr 2004 Poruke: 2617 Mesto: Beograd
|
|
andrejica je napisao/la sledeće: | jeste zanimljiva ali je knjiga strasno skupa |
Draga moja ne znam koliko knjiga kosta u Subotici...ja sam je ovde u Bg,narucila putem neta,sa sajta Narodne knjige i cena sa popustom za clanove kluba citalaca iznosi 686 din...sto ne smatram visokom cenom
Jos samo da mi stigne,pa da vidim koliki su postanski troskovi
|
|
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
Datum registracije: 04 Jan 2005 Poruke: 12591 Mesto: Subotica
|
|
knjiga je izmedju 900-1000 din
pa da,sa popustom je jeftinije ali opet imas tu postarinu... sad neznam koliko ce tebi izaci ali mene bi izaslo jos oko 150-200 din sto mi u sustini dodje isto...
a u koju knjizaru si se ti uclanila i kako?
|
|
|
|
|
|
Daca ~Žena Sanjicinog švalera~
|
Godine: 51
Datum registracije: 16 Apr 2004 Poruke: 2617 Mesto: Beograd
|
|
Pa nece izaci na isto,jer ja nisam narucila samo jednu knjigu...Kupovinom bilo koje knjige u Narodnoj knjizi ili narucivanjem sa njihovog sajta http://www.narodnaknjiga.co.yu/ automatski postajes clan kluba citalaca,i na naredne kupovine ostvarujes pravo na popust....
Toliko od mene u ovoj temi jer smo vec dovoljno otisle u off topic
naredno javljanje bice posle citanja...da kazem svoje utiske o knjizi
|
|
|
|
|
|
mitric Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 15 Apr 2006 Poruke: 56 Mesto: Zrenjanin
|
|
ne smem sebi da dozvolim da procitam knjigu pa da onda pogledam film
razocaram se
sada jurim tu knjigu ali ne mogu da je nadjem
|
|
|
|
|
|
TuZnE_OkIcE Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 15 Jun 2006 Poruke: 146
|
|
Nisam citala knjigu ali sam film gledala!Meni nije nesto!
|
|
|
|
|
|
|