www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Memoari jedne gejse
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Književnost ~
::  
Autor Poruka
Simpa girl
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 35

Datum registracije: 03 Jun 2006
Mesto: nis

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 05, 2006 12:22 am    Naslov poruke: Memoari jedne gejse Na vrh strane Na dno strane

Sta mislite?

vtb:)
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 16 Mar 2005
Mesto: Kac

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 05, 2006 3:43 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Film mi i nije nesto poseban,zbrzali su kraj...I najbitnije izostavili...
Sto se knjige tice,mogu da kazem da je jedna od retkih sa tom tematikom koja me je odusevila...Citala sam je u dahu...Zanimljivo kako sve devojke mogu da razmisljaju.Ima zaista dosta toga o cemu bi mogla da razglabam,al necu da davim,stoga cu samo prokomentaristati ... Treba je procitati ....

Makro
Sudbina Pravi Greske
<b>Sudbina Pravi Greske</b>

Datum registracije: 01 Jul 2005
Mesto: P!zd!land

australia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 05, 2006 3:54 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dobra i interesantna knjika.
Preporucujem svakome da procita.

"Ko Crkvi Daje, Bogu Pozajmljuje, A Bog Nikom Duzan Ne Ostaje!"

goran k
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 26 Apr 2006
Mesto: beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 05, 2006 12:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vise mi se dopala knjiga od filma.

dobrisrecko
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 39

Datum registracije: 19 Dec 2005
Mesto: Belgrade

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 08, 2006 5:57 pm    Naslov poruke: knjige! Na vrh strane Na dno strane

u svakom slucaju, knjige su mnooooogo bolje od filmskih reprodukcija! Mnogo mi je draze, lepse i slikovitije kad procitam knjigu, nego kad odgledam film. Tako je bilo i sa Serlokom Holmsom, Agatom Kristi, Hari Poterom, Memoarima jedne gejse, Anom Karenjinom, Aleksandrom Velikim i sl........ Ljudi, citajte knjige!

Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~

Datum registracije: 03 Avg 2004
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 09, 2006 9:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Roman Artura Goldena (Arthur Golden)
Radnja prati sudbinu devojcice koju ostareli otac prodaje trgovcu gejsama nakon majcine smrti i koja posle niza godina provedenih u neverovatno surovim uslovima postaje najpoznatija gejsa u Kjotu. Prikazujuci zivot jedne zene, pored zatvorenog sveta gejsi, daje suptilan presek japanskog drustva, njihove kulture i politickih previranja u toku tridesetih i cetrdesetih godina dvadesetog veka.

Godine 1929. osiromasena devetogodisnja devojcica Cijo iz malog ribarskog sela prodata je trgovcu gejsama. Njen zivot postaje nepodnosljiv u surovim uslovima njenog odrastanja pod nadzorom glavne gejse Hatsumomo. Prelepa Cijo bice zrtva njene ljubomore sve dok je ne spase i stavi pod svoje okrilje Mameha, Hatsumomoina ljuta rivalka.

Cijo postaje gejsa Sajuri, savrseno vaspitana devojka sa svim umetnickim i drustvenim sposobnostima koje jedna gejsa mora posedovati. Sajuri Nita ulazi u drustvo bogatih i privilegovanih ljudi, puno politickih intriga. Pocinje Drugi svetski rat i zivot jedne gejse se potpuno menja pod naletom istorije.....

andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada

Datum registracije: 04 Jan 2005
Mesto: Subotica

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 09, 2006 10:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

jeste zanimljiva ali je knjiga strasno skupa Crying or Very sad Crying or Very sad

Daca
~Žena Sanjicinog švalera~

Godine: 51

Datum registracije: 16 Apr 2004
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 10, 2006 10:36 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

andrejica je napisao/la sledeće:
jeste zanimljiva ali je knjiga strasno skupa Crying or Very sad Crying or Very sad

Draga moja ne znam koliko knjiga kosta u Subotici...ja sam je ovde u Bg,narucila putem neta,sa sajta Narodne knjige i cena sa popustom za clanove kluba citalaca iznosi 686 din...sto ne smatram visokom cenom Wink
Jos samo da mi stigne,pa da vidim koliki su postanski troskovi Rolling Eyes

andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada

Datum registracije: 04 Jan 2005
Mesto: Subotica

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 10, 2006 11:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

knjiga je izmedju 900-1000 din
pa da,sa popustom je jeftinije ali opet imas tu postarinu... sad neznam koliko ce tebi izaci ali mene bi izaslo jos oko 150-200 din sto mi u sustini dodje isto... Sad

a u koju knjizaru si se ti uclanila i kako?

Daca

Godine: 51

Datum registracije: 16 Apr 2004
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 10, 2006 5:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa nece izaci na isto,jer ja nisam narucila samo jednu knjigu...Kupovinom bilo koje knjige u Narodnoj knjizi ili narucivanjem sa njihovog sajta http://www.narodnaknjiga.co.yu/ automatski postajes clan kluba citalaca,i na naredne kupovine ostvarujes pravo na popust....

Toliko od mene u ovoj temi jer smo vec dovoljno otisle u off topic Wink
naredno javljanje bice posle citanja...da kazem svoje utiske o knjizi Very Happy

mitric
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 15 Apr 2006
Mesto: Zrenjanin

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 17, 2006 7:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ne smem sebi da dozvolim da procitam knjigu pa da onda pogledam film
razocaram se Shocked
sada jurim tu knjigu ali ne mogu da je nadjem

TuZnE_OkIcE
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 15 Jun 2006

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 24, 2006 11:43 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nisam citala knjigu ali sam film gledala!Meni nije nesto!

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Književnost ~ -> Memoari jedne gejse Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon