:: |
Autor |
Poruka |
jecolina Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 28 Maj 2006 Poruke: 65 Mesto: zagreb
|
|
šta vam je bolje knjiga ili film snimljen po nekoj knjizi?
ja sam baš pogledala film Da Vinciev kod i pročitala sam knjigu.ok normalno u knjiagama ima puno više detalja i sve to al šta je vama bolje..npr.na filmu su dosta toga bili izostavili a što su po meni bili bitni djelovi...tak da recite mi svoje mišljenje o tom....
|
|
|
|
|
|
MISS_J ELeCTRiC_ChiCK
|
Datum registracije: 16 Mar 2006 Poruke: 3261
|
|
U 99% slucajeva bolja mi je knjiga...Mnogo puta sam se razocarala u filmove snimljene po knjizi...
I uvek prvo citam knjigu,pa onda odgledam film...
|
|
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
99.999999% puta knjiga!
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
.::pinki::. Odomaćeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 03 Apr 2006 Poruke: 2882 Mesto: u dugovima :))
|
|
Ja evo bas citam The DaVinci code..pa cu posle i film pogledati..ali cini mi se da je uvek knjiga bolja
|
|
|
kosovar Upućeni član
|
Datum registracije: 14 Dec 2005 Poruke: 296
|
|
Naravno knjiga je bolja, ali ako nekoga mrzi da cita knjigu kao mene na primer onda neka pogleda film.
|
|
|
|
|
|
knknpnkn * Đavolkova žena *
|
Godine: 46
Datum registracije: 03 Dec 2004 Poruke: 4162 Mesto: Zemlja cuda
|
|
Da ne kazem u 100% slucajeva knjiga, recicu 99.99% knjiga!
Sta vise, obicno se razocaram kad vidim ekranizaciju nekog dela, koje me je odusevilo!
|
|
|
GiGi *Pravi muškarac*
|
Datum registracije: 09 Mar 2005 Poruke: 10732 Mesto: Autonomna Pokrajina Vojvodina/ Novi Sad/ Liman
|
|
Definitivno knjiga. Zasto: zbog izvorne ideje, mogucnosti kreativnosti, razvijanje radnje na nacin na kakav nije moguc pomogu kamere, itd, itd. U svakom slucaju mogucnost koju citaoc ima pred knjigom je beskonacna.
|
|
|
kapljica ULT_RAS-ov Anđelak
|
Godine: 41
Datum registracije: 17 Avg 2005 Poruke: 1985 Mesto: Beograd
|
|
Ja do sada nisam odgledala ni jedan film koji mi je bio bolji od knjige. Tako da definitivno glasam za knjigu! Naravno uvek se moze naci neki izuzetak, ali kad budem i to dozivela - javicu se!
|
Al' sto si mene - to ne mogu! |
|
|
|
|
Bestija_NeOpravljiva Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 47
Datum registracije: 06 Apr 2005 Poruke: 188 Mesto: Banjaluka
|
|
Po mom dosadasnjem iskustvu uvijek je bila bolja knjiga.
Iz filma cesto izbace dijelove koji su bitni za citaoca ili koji se odnose na unutarnja previranja u glavnom liku recimo, a to je njima na filmu tesko ili dosadno za napraviti, onda cak odnos izmedju dva lika u knjigi znaju doraditi i od nekih ne bas ok ljubavnih odnosa napraviti romantican prikaz, film nikad ne prati dosljewdno knjigu, a te 'sitne izmjene' su uvijek izmjene na gore u konacnici...
|
_________________ Zivot na Zemlji je skup, ali barem ukljucuje besplatno putovanje oko Sunca.
Bigamija - jedna zena previse.
Monogamija - takodje. |
|
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
Jedini film koji sam ja pogledala, a koji je nadmasio knjigu je "Ime ruze" sa Sonom Konerijem. Veliki sam ljubitelj knjizevnosti i strahovito me vredja kada 'filmadzije' unakaze sjajnu knjigu.
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
knjiga, naravno......
desilo mi se par puta da sam , sva srecna, nasavsi film po nekoj mojoj omiljenoj knjizi, otrcala kuci i grdno se razocarala.....pa ja bih ga bolje snimila
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
Ludica_S ~ Glowing heart ~
|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Nov 2005 Poruke: 1659 Mesto: Pod sjajem ruzicastih ( i zutih ) zvezda :-)
|
|
Po mom iskustvu, procitati knjigu je neuporedivo bolje... Izbacivanje detalja koji su bitni i ubacivanje nekih novih ce uvek biti neminovno pri ekranizaciji neke knjige...i cesto budem razocarana kada gledam film, jer mi se nekako narusi iluzija, citajuci knjigu u svojoj glavi ja vec imam zamisljene sve likove i dogadjaje, kako izgledaju i kako se neki dogadjaj odvijao...a na filmu sve to bude puno drugacije nego kako sam ja zamisljala...
|
_________________ Love isn't blind; it just only see what matters! |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|