www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Zaštita od alergije na polen
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~
::  
Autor Poruka
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*

Godine: 46

Datum registracije: 12 Feb 2003
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 24, 2006 8:14 pm    Naslov poruke: Zaštita od alergije na polen Na vrh strane Na dno strane

Stiglo je toplije vreme, koje je većina nas željno iščekivala. Nažalost, s njim su za neke stigli i problemi; prolećni problem, letnji problem, jesenji problem - poznat kao alergija na polen. Čestice polena su toliko sitne da mogu da budu gotovo nevidljive, ali svake godine je sve više stanovnika naše planete osetljivo na njih. Oči se zacrvene, nos curi, očni kapci nateknu, kijate, kijate, kijate... ako već ne počnete i da se gušite. U najmanju ruku je neprijatno.

Najčešće alergijske reakcije izazivaju biljke koje ne cvetaju; njihov polen vetar može da odnese i kilometrima daleko, što zaštitu čini teškom, ako ne i nemogućom. U proleće alergije najčešće izazivaju leska, breza i neke vrste vrbe, u leto divlji pelen, a od avgusta do oktobra korov ambrozija. Znači, dok je toplog vremena, biće i polena. Rekli smo već da je teško zaštititi se, ali postoji li ipak neki način (još bolje, nekoliko načina)?

Pomaže ako se svakodnevno tuširate i perete kosu, jer na taj način odstranjujete čestice polena. Ukoliko se vozite kroz šumovite predele, obavezno držite prozore zatvorene - jeste, lep je vazduh, ali je prepun polena.

Ukoliko se patite s alergijom na polen, zaboravite na trčanje i vožnju biciklom kroz šumu i preko livada. Za vas je fitnes centar ili teretana ipak zdravije okruženje. Dan je vetrovit? Ma koliko inače bilo zdravo što više boraviti na svežem vazduhu, po ovakvim danima svedite svoj boravak na otvorenom na minimum.

Naravno, pomažu i lekovi (kad vam lekar odredi terapiju, pridržavajte je se revnosno). Alergijskim testovima danas je moguće pouzdano otkriti o kojoj je tačno vrsti alergije reč. Terapija ne dovodi do izlečenja, ali znatno ublažava tegobe. Za terapiju se koriste antihistaminici, preparati koji smiruju nabubrelu sluzokožu, i kortizonski preparati, koji deluju protiv upale. [krstarica]

Francuskinja
♦Un Mal pour un Bien♦
<b>♦Un Mal pour un Bien♦</b>

Godine: 41

Datum registracije: 07 Apr 2005
Mesto: 83700 ST RAPHAEL

france.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 01, 2006 5:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja sam kao mala imala na prolece alergiju na polen ali tad sam jednom isla kod doktora i dao mi je neki lek protiv toga i dan danas nemam vise problema i uopste nemam vise alergije niti pijem nesto za polen... Razz

Miss_Jones
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 06 Jun 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 06, 2006 4:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mojoj majci je u potpunosti pomogla akupunktura. Brat je probao takodje, kod njega postoji poboljsanje, ali i dalje ima nekoliko teskih dana svakog proleca.

*Pepeljuga*
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 01 Nov 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jan 11, 2009 4:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

jao, koji je to lek, reci mi molim te..... patim se sa alergijama vec 10 god.. i idem na redovne terapije koje mi ne pomazu mnogo...svejedno dane provodim u kuci dok su svi napolju Sad Sad

°_Daniel_°
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 42

Datum registracije: 01 Maj 2009
Mesto: München

germany.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 05, 2009 10:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Najbolji nacin protiv alergije je hiposenzibilizacija, znaci da se u tijelo u odredjenim vremenskim intervalima unose cestice toga na sto je covjek alergican...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~ -> Zaštita od alergije na polen Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon