:: |
Jeste li ovisnik o Internetu??? |
Da, ovisnik sam ali ne samo zbog domacih |
|
30% |
[ 42 ] |
Da, i to jedino zbog domacih |
|
10% |
[ 15 ] |
Mozda jesam, treba pitat doktora... |
|
16% |
[ 23 ] |
Nisam, ali ako ovako nastavim bit cu... |
|
26% |
[ 37 ] |
Nisam i nema sanse da cu postati... |
|
15% |
[ 22 ] |
|
Ukupno glasova : 139 |
|
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Jeste li ovisnik o Internetu???
Evo i jednog prigodnog texta:
Skidajte se s foruma!
Internetski ovisnici imaju i 'cyber drhtanje' kad nisu on-line: kad nisu uz računalo, pokazuju uznemirenost i prstima rade pokrete kao kod tipkanja. Ovisno je 5 do 10 posto korisnika interneta.
Internet za neke ljude prerasta u ovisnost i negativno utječe na njihove i živote njihovih obitelji.
Iako još nije definiran kao istinska ovisnost, mnogi trpe posljedice opsjednutosti on-line svijetom, upozorava Diane M. Wieland, koja u ordinaciji u Lansdaleu u Pennsylvaniji liječi pacijente od računalne ovisnosti.
U nekih osoba internet može potaknuti ovisničko ponašanje i lažni osjećaj bliskosti s drugom osobom, piše Wieland u časopisu Perspectives in Psychiatric Care.
"Takvi cyberspace kontakti mogu dovesti do cyber poremećaja kao što su virtualni odnosi koji evoluiraju u on-line bračnu nevjeru (cybersex) ili on-line seksualno kompulzivno ponašanje", piše liječnica.
"Opsjednutost i stalna želja za sjedenjem pred računalom dovode do zapuštanja stvarnih međuljudskih odnosa, sve do rastave", tvrdi dr. Wieland.
Učestalost internetske ovisnosti trenutačno je teško izmjeriti, ali na temelju podataka o ostalim ovisnostima, dr. Wieland misli da će pet do 10 posto korisnika interneta doživjeti ovisnost.
Znaci i simptomi internetske ovisnosti razni su: opće zanemarivanje zdravlja i izgleda, skraćivanje sna zbog preduga boravka pred računalom te smanjenje fizičke aktivnosti i socijalne interakcije. Česti su suhoća očiju, sindrom karpalnoga tunela i ozljede nastale učestalim istim pokretom šake i prstiju.
Mnogi ovisnici o internetu otprije su depresivni, alkoholičari ili narkomani ili imaju tjeskobni poremećaj, kaže dr. Wieland koja predaje na školi za medicinske sestre sveučilišta La Salle.
iskon.hr
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
miskopisko ~Dream-Maker~
|
Godine: 38
Datum registracije: 03 Sep 2005 Poruke: 4446
|
|
Ma doktor ce mi reci...verovatno
|
|
|
|
|
|
d3n1 Upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 03 Jan 2006 Poruke: 357 Mesto: tz
|
|
glasao sam da nisam ovisnik al nikad se ne zna
|
|
|
|
|
|
boban11 Upozorenja: 2 od 3 Prijatelj foruma
|
Godine: 40
Datum registracije: 03 Mar 2005 Poruke: 19847 Mesto: Gradiska
|
|
Mislim da još uvijek nisam
|
_________________ Vilenjakinja & Ja Post Team
Ika & Ja Super Team |
|
|
|
|
dare_987 Upućeni član
|
Datum registracije: 26 Jun 2005 Poruke: 394
|
|
Pa... tu sam negde.
Definitivno bi trebalo da malo smanjim vreme provedeno na netu.
|
|
|
|
|
|
MISS_J ELeCTRiC_ChiCK
|
Datum registracije: 16 Mar 2006 Poruke: 3261
|
|
Pa...Nisam totalni zavisnik...Ali ne prodje dana da bar 1-2 sata ne provedem na netu...
|
|
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
MISS_J je napisao/la sledeće: | Pa...Nisam totalni zavisnik...Ali ne prodje dana da bar 1-2 sata ne provedem na netu... | Tako i ja...
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
zilika Banovan! Veštica sa bičem
|
Datum registracije: 10 Nov 2004 Poruke: 19331 Mesto: na brdovitom balkanu,izmedju istoka i zapada,tamo gdje narod voli da puca i jedan drugog da napada..
|
|
ma nisam...bila sam...vise ne
|
_________________ :macka: mos me pljuvat,slobodno pljuj...al pred mnom imas tremu,ja sam broj jedan za tebe pi*** ovdje u svemu |
|
|
|
|
shanjer Odomaćeni član
|
Datum registracije: 15 Okt 2005 Poruke: 1111 Mesto: NOVI SAD
|
|
Mislim da nisam, sve je u granicama normale.
|
_________________ ...S...H...A...N...j...E...R
Žena je kao imenica a ljubavnica zamenica |
|
|
|
|
Gertie ◊Poker Face◊
|
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 5281 Mesto: Neću da ti kažem, ćelavi!
|
|
Valjda nisam, nemam pojm, posto sam samo vikendom kuci i to vreme koristim da idem na net.
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
mislim da nisam...u stvari...nadam se da nisam
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
smokvica84 Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 17 Feb 2006 Poruke: 3951
|
|
Nisam, sve je u granicama normale, bar za sada
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|