:: |
Autor |
Poruka |
maucetung Prijatelj foruma
|
Godine: 44
Datum registracije: 04 Dec 2005 Poruke: 4360 Mesto: Sremski Karlovci
|
|
Njemački ovčar
Pravougaonog je telesnog oblika, jak i mišićav. Isijava moć svojih predaka, inteligenciju i pokretljivost. Telo mora biti građeno funkcionalno, harmonično i skladno. Već na prvi pogled mora biti vidljiva razlika među spolovima. Kreće se kasom, stoga su kod nemačkog ovčara posebno važni pravilni uglovi među udovima. Glava je suha, s jakom klinastom gubicom. Uši moraju biti uspravne i postavljene tako da su ušne školjke usmerene napred. Na repu je dlaka nešto duža. Rep mora doseći skočni zglob. Dlaka je oštra, a poddlaka gusta. Osnovna , boja je crna s odgovarajućim oznakama pšenično smeđe do sive boje.Visina mužjaka - od 61 do 65 cm, ženki - od 55 do 60 cm.Nemački ovčar je najomiljenija službena rasa na svetu. Uzgajači i ljubitelji su udruženi u u WUSV (Svjetski savez njemačkih ovčara). Samo u Nemačkoj je 150 000 članova Društva nemačkih ovčara i oko 15 000 prijavljenih uzgajača. Nemačkih ovčara na svijetu ima 1,5 milion.Prvi pas koji je bio upisan u knjigu nemačkih ovčara bio je "Horand von Grafrath", koji se prvobitno zvao "Hektor-Linksrhein" i postao je otac svih ovčara. Njegov vlasnik, konjanički satnik Max von Stephanitz, ovako ga je opisao: "Horandu von Grafrathu je sudbina namenila upis pod brojem jedan u rodovnu knjigu nemačkih ovčara. Za tadašnje kinološke zanesenjake to je bio pas koji je ostvario njihove snove. Bio je dovoljno velik, jakih kostiju, lepih telesnih linija, s plemenitom glavom, suhim i žilavim telom, izvanredno skladno građen. Imao je i primerne osobine
|
|
|
|
|
|
magla 68 ~Sremački bećarac~
|
Datum registracije: 26 Nov 2005 Poruke: 4150 Mesto: Sremački BIRCUZ
|
|
Auuuuuuuu obećao sam ženi kad budemo imali kuću to će biti prvi
ljubimac kojeg ću kupiti i tako će biti !!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
mc_elly Odomaćeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 15 Maj 2006 Poruke: 1628 Mesto: * u jednom vrtu medju cvijecem*
|
|
meni najdraza vrsta psa
imala sam takvog psa i znam da su jako pametni i odani, te se vrlo brzo i lako dresiraju
|
_________________ LjUbAv Je VaLjDa JeDiNa StVaR nA sViJeTu KoJu Ne TrEbA oBjAsNjAvAtI i TrAzItI jOj RaZlOg |
|
|
|
|
Belphegor Cute Blondie's devil
|
Godine: 39
Datum registracije: 22 Avg 2005 Poruke: 3385 Mesto: Beograd
|
|
Citat: | imala sam takvog psa i znam da su jako pametni i odani, te se vrlo brzo i lako dresiraju |
Lako i brzo se dresiraju a??? Jesi ti sigurna da si imala baš tog psa??? Nemački ovčar ili ti vučjak je pas kojeg je potrebno dosta dugo podučavati nečemu ali zato kad nauči nešto vrlo teško zaboravlja....
|
|
|
vatrenaZ Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 53
Datum registracije: 14 Maj 2006 Poruke: 4
|
|
joj sto su lepi.
|
|
|
|
|
|
magla 68 ~Sremački bećarac~
|
Datum registracije: 26 Nov 2005 Poruke: 4150 Mesto: Sremački BIRCUZ
|
|
No predivni su šteta što sam u stanu a moj mačak mogu da zamislim šta bi bilo
|
|
|
|
|
|
venom Iskusni član
|
Datum registracije: 24 Avg 2005 Poruke: 975 Mesto: City of Heroes!
|
|
ša reći moj omiljeni pas....i samo on....
tražim onog sivog tipa da kupim
|
_________________ When I walk I walk ALONE!
When I fight I fight ALONE!
|
|
|
|
|
nancy95 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 28
Datum registracije: 29 Nov 2008 Poruke: 7
|
|
Definitivno moja omiljena rasa pasa !!!
Kad se preselim obavezno kupujem crnog vucijaka !!!
|
|
|
|
|
|
1231 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Feb 2009 Poruke: 1
|
|
oduvjek sam ga zeljela, a nisam ga dobila, sad zivim u stanu i nemam uslove, nadam se da ce mi se jednom ispuniti zelje
|
|
|
|
|
|
Wisp Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 07 Jun 2009 Poruke: 3
|
|
Jel zna neko koliko kostaju?
|
|
|
|
|
|
c.razy01 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 18 Jun 2008 Poruke: 1
|
|
zavisi ima za 75e da se nadje muzjak
|
|
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Divan pas..Imala sam ga,pa znam,Vrlo se lako dresiraju,poslusni,verni,dobri..jednom recju,najbolji su po mom misljenju..Jedva cekam da nabavim novog!!
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|