:: |
Autor |
Poruka |
maucetung Prijatelj foruma
|
Godine: 44
Datum registracije: 04 Dec 2005 Poruke: 4360 Mesto: Sremski Karlovci
|
|
Čiuaua tj čivava u prevodu
Sitno je pseće stvorenje s kratkim, ravnim leđima i ravnim nogama, koje drži razmaknuto. Dugi rep nosi u lepo oblikovanom luku preko leđne linije. Glava je zaobljena poput jabuke, nosni dio lubanje je nežan sa jasno izraženim stopom. Oči su velike iako ne smeju biti previše izbuljene. Netopirske uši su pri osluškivanju postavljene uspravno. Dlaka je kratka, gusta i sjajna, poželjan je malen okovratnik. Drugi tip psa ima mekanu i dugu dlaku. Dugodlake čiuaue možemo zameniti sa psom pasmine papillon (leptir). Glavna razlika medu njima je u veličini koja u standardu još uvijek nije precizno određena. Visina ne smije biti viša od 20 cm, težina je od 500 g do 2,5 kg. Čiuaua je najmanji pas na svetu. Dobio je ime po meksičkoj državi Chihuahua (tamo još uvek možemo videti čiuauama slične, ali robusnije pse) odakle su pasminu u prošlom stoleću preneli u Ameriku. Njegova umiljata, krhka vanjština vara - u stvarnosti je živahan, odlučan pas koji se ne boji svojih velikih rođaka. Tipičan je pas za naručje, jer se tamo najbolje oseća - pre svega u gospodarevom naručju. Gospodaru je neobično privržen. Skoro nikada ne laje već samo prigušeno reži. Tako se ponaša prema svim "sumnjivcima". Čiuaua je inteligentan, neobično temperamentan pas, spreman za učenje. Kod kratkodlakih i dugodlakih varijeteta dozvoljene su skoro sve kombinacije boja, a američki standard dozvoljava i srebrno sivu, čokoladno smedu i crnu boju. Čiuaui je svaki dan potrebna duga, opuštena šetnja. Životno doba je dugo.
|
Poslednja prepravka: maucetung on Pon Jun 12, 2006 10:36 pm; ukupno izmenjena 11 puta |
|
|
|
|
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
Toliko je ta rasa psa u modi a meni oni se ne svidaju,izvinite ali oni meni lice na pacova,kupuju mozda jer vip ljudi imaju takve pse kao paris hilton pa onda kopiraju...
|
|
|
|
|
|
maucetung Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 04 Dec 2005 Poruke: 4360 Mesto: Sremski Karlovci
|
|
upravu si to je sada nova moda,ali ko voli nek izvoli
|
Poslednja prepravka: maucetung on Pon Jun 12, 2006 10:37 pm; ukupno izmenjena 9 puta |
|
|
|
|
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
Jeste sivava je lepo kad si u stanu i nosis ga sa sobom gde hoces i naravno zive dugo ali ja sa mojim pse tesko njemu,da stane na njega pa da mu jos creva izade koliko je mali...i ko zna da ga povredi...kad imas krupne pse nikad se nezna a i treba se previse paziti na njega nego svi ostali...
|
|
|
|
|
|
MISS_J ELeCTRiC_ChiCK
|
Datum registracije: 16 Mar 2006 Poruke: 3261
|
|
Meni (licno) se chivave uopste ne svidjaju...Ali kad ih vidim po gradu,slatke su mi...
|
|
|
|
|
|
magla 68 ~Sremački bećarac~
|
Datum registracije: 26 Nov 2005 Poruke: 4150 Mesto: Sremački BIRCUZ
|
|
Pa lepe mala stvorenje lepo ih je videti
po gradu a pogotovo u parku kako trčkaraju .
|
|
|
|
|
|
Lea20 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 21 Apr 2006 Poruke: 185
|
|
francuskinja je napisao/la sledeće: | Toliko je ta rasa psa u modi a meni oni se ne svidaju,izvinite ali oni meni lice na pacova,kupuju mozda jer vip ljudi imaju takve pse kao paris hilton pa onda kopiraju... |
ni meni se ne svidjaju...bas kao sto si rekla,kao pacovi..
|
|
|
|
|
|
goran k Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Apr 2006 Poruke: 58 Mesto: beograd
|
|
Meni se ta rasa ne svidja,ipak volim vise vece pse,a ne ove male ko pacovcice.
|
|
|
|
|
|
kama ajdin Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 204 Mesto: sarajevo
|
|
ma pudlica je najbolja )
|
_________________ ajdin begic-bega |
|
|
|
|
baxuz2001 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 05 Okt 2004 Poruke: 117
|
|
haha...e taj pas je meni toliko odvratan da je to neverovatno ... nije hejt ali meni ti psi lice na gremline
|
|
|
|
|
|
Maja S. Odomaćeni član
|
Datum registracije: 18 Jun 2005 Poruke: 1570
|
|
Bas su slatke civavice......
evo pogledajte moju....pa kazite da nije lepa !!!!!
|
_________________ "Strast je zaludjenost nekom osobom, želja za nekim...Kada strast prodje na svetlo izlazi ljubav. Jer ljubav znači voleti nečije mane, dok STRAST voli vrline..." |
|
|
|
|
.::pinki::. Odomaćeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 03 Apr 2006 Poruke: 2882 Mesto: u dugovima :))
|
|
Jao Majo slazem se preslatka je
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|