:: |
Autor |
Poruka |
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Adios telenovelas
Državna srbijanska televizija RTS upravo je završila prikazivanje posljednje telenovele i odlukom generalnog direktora i programskog Kolegija , više neće emitovati latinoameričke sapunice. Ta činjenica izazvala je veliku buru u tamošnjem medijskom prostoru i podijelila ne samo publiku , već i stručnjake.
Dok aktuelni urednik filmskog i serijskog programa RTS-a , Robert Nameček , objašnjava kako više ne dolikuje ozbiljnoj televiziji da emituje taj kvalitativni i kulturološki nivo programa , a pogotovo što se i interes za sapunice skoro istopio , dotle iz agencije "AGB Nielsen Media Research" koja se bavi ispitivanjem gledanosti TV programa poručuju : Latinoameričke serije su i dalje u samom vrhu najgledanijih emisija u Srbiji.Na konkurentskim televizijama PINK i BK TV ne namjeravaju prekidati s emitovanjem telenovela. Po njihovom mišljenju ovaj izuzetno gledani program najbolje prodaje reklamni prostor , a oni , kao komercijalne televizije jedino od toga i "žive". Stanko Crnobrnja , poznati reditelj/radio na hrvatskoj sapunici "Vila Maria"/ i profesor teorije masovnih komunikacija i TV estetike smatra da vrijeme latinoameričkih serija ne da nije prošlo , nego tek dolazi.
- Ovo je prva godina da se u SAD pojavljuju latino serije koje prave sami Amerikanci. Očigledno je da su i oni prepoznali snagu tog moćnog TV formata i konačno prihvatili upliv sapunice na najjače svjetsko TV tržište. A upravo su Amerikanci začetnici tzv. soap/sapunske/ opere iz koje se kasnije rađa i telenovela.
izvor TV Studio novina "SAN"
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
nenadmorpheus Just me
|
Godine: 36
Datum registracije: 23 Okt 2005 Poruke: 7677 Mesto: Beograd
|
|
Ja mislim da je ovo dobra ideja i verujem da ce RTS taj sat (koliko traje 1 epizoda) dnevno 100 puta bolje iskoristiti nego sto bi pustila jednu epizodu neke latinoamericke serije.
|
_________________ You're off the map now, radar can't even find you
We stay on the grind, you slip, we out-grind you
You walk around mad, you let your anger blind you
We walk around just playin' the violin behind you |
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
ili ce ubaciti neku americku seriju koja se ne razlikuje mnogo od latinoamerickih, tako da se sve svodi na isto....
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
CoYoTe Dobro upućeni član
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Sep 2004 Poruke: 618 Mesto: Arandjelovac/RC ETF
|
|
Nema to veze lepo kaze dameski.Losa serija je losa serija.Nego meni se cini da ce sad biti vise takvih znj serija jer su nacionalnu frekvenciju dobile lose televizije koje nemaju sa cime da popune program.Ili tako ili ce nam mozak ispirati sa nekim herojima rat za nezavisnost SAD ili rata izmedju severa i juga
|
|
|
Lilly2eternity *Lilly the Killy*
|
Godine: 40
Datum registracije: 24 Sep 2005 Poruke: 3266 Mesto: The Kingdom of Far Far Away
|
|
Bezveze, ja baš nemam ništa protiv tih serija...neke i gledam...nadam se da će ostati...
|
_________________ Ja mogu da ti pokvarim dan, k'o crna zemlja teška sam
ali umem da te volim k'o nijedna...
Uvek sam htela divlje, a terala pitome
zbog toga i srce moje se ne daje nikome
samo se tuge broje za pogrešne izbore
i šta mi drugo ostaje nego da ti verujem
dobro moje... |
|
|
|
|
vladeling Prijatelj foruma
|
Godine: 46
Datum registracije: 25 Dec 2005 Poruke: 4728 Mesto: Lazarevac
|
|
Hmmm, eh da je srece pa da ih nema ni na Pinku, i ostalim televizijama, bio bih mnoooogo srecniji
Ovako, majka pusti jednu koja pocinje u 17, pa onda ide ona u 18, pa tata vesti od 19-20, pa majka ponovo to spansko s*anje u 20, i posle kazu zasto mrzis i Pink i sve te televizije sto to prikazuju Pa te serije su cisto ispiranje mozga, sve se svode na istu pricu, kukaju i placu kao Cigani (bez da nekog uvredim), pa mislim stvarno, ja kada sam prisutan molim majku samo da smanji da ih ne slusam (i tako ih ne razume )
Dakle,ako je ta vest tacna,pozdravljam odluku da nema vise tih ***** na Rts-u (bar da mi ne bude toliko zao sto placam pretplatu )
|
_________________ Ne mogu lepo da zaboravim tek tako, da svoje sutra pišem kao prošlo vreme...
|
|
|
|
|
ComiX ~ Tajni agent ~
|
Datum registracije: 29 Nov 2005 Poruke: 2077 Mesto: Serbia
|
|
Hmmm, malo mi je to nesto cudno. Cisto sumnjam da ce zlatnu koku tek tako odbaciti. Ja licno nemam nista protiv toga, slabo gledam TV jer nemam vremena tako da ih i ne primetim.
|
|
|
|
|
|
SSpin Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 06 Dec 2005 Poruke: 39
|
|
Dace Bog da im dodje kraj, dace Bog... koliko me nerviraju uffff
eh da je samo rts u pitanju...
|
|
|
|
|
|
zvezdaza Dobro upućeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 20 Mar 2006 Poruke: 525 Mesto: Zajecar
|
|
Ja znam da moja keva nece imati sta da gleda! A i ja sam se napalio na neke. Recimo Peregrina
Pa kad nemam sta da radim u to vreme
|
|
|
jeka_ks GiGijeva miljenica
|
Godine: 34
Datum registracije: 18 Mar 2005 Poruke: 3933 Mesto: krusevac
|
|
Ja bas i nemam neki stav prema tome,ali mogli bi bar jednu da ostave da se zanimamo kad je dosadno!!!Ja godinama(3 god)nisam gledala ni jednu,sad gledam Peregrinu mada mi je postala dosadna,gledam kad nemam sta da radiM!!!
|
_________________ Neka te moj poljubac dotakne putem ovih
malih slova, nek ti u srce udje radost nova, nek
ti sve od srece sja, a uzrok tome neka budem
ja.. |
|
|
|
|
Rakelly Upućeni član
|
Godine: 54
Datum registracije: 24 Feb 2006 Poruke: 449 Mesto: Valjevo
|
|
Latinoamericke serije ne gledam, ne volim, cak su mi i krajnje nezanimljive i dosadne, ali sam u principu protiv ukidanja, bilo koja emisija ili program da je u pitanju. Doduse trebalo bi da bude manje ovih serija i da pri odabiru postoje neki kriterijumi.
|
|
|
|
|
|
ivanm86 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 13 Jul 2005 Poruke: 81
|
|
Naravno da telenovele nisu nikakav kvalitetan program, gubljenje vremena i sl.. ali koja to serija ne sluzi za razonodu i razbribrigu?
Stvarno ne mogu da se setim ni jedne serije iz koje sam nesto naucio(sem da spasioci imaju crvene bove ). licno ih trenutno ne gledam tj vec nekih 4 godine, (cisto da se zna da ne ispadne da branim svoj ukus).
Ukoliko RTS ubaci neku "naucno-obrazovnu emisiju" tipa survivor ili bilo koji bbc-jev dokumentarac umesto novela, tada cu skinuti kapu Tijanicu i ostalima na rts-u. problem je u tome sto sam uveren da ce mi kapa ostati na glavi ...
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|