:: |
Americki Stafordski Terijer ili Rotfailer |
Americki Stafordski Terijer ? |
|
88% |
[ 15 ] |
Rot ? |
|
11% |
[ 2 ] |
|
Ukupno glasova : 17 |
|
Autor |
Poruka |
maucetung Prijatelj foruma
|
Godine: 44
Datum registracije: 04 Dec 2005 Poruke: 4360 Mesto: Sremski Karlovci
|
|
Američki stafordski terijer je snažan, mišićav pas skladne građe, okretan i elegantan. Telo mu je kvadratično. Dlaka je kratka i sjajna, javlja se u brojnim varijacijama boja od krem do crne. Glava je čvrsta sa snažnom njuškom i potpuno makayastim zubalom. Uši mogu biti i kupirane, ili ukoliko to nisu, prirodnog oblika ružinog uha. Oči su tamne i okrugle, duboko usađene u lobanju. Poželjne su tamnije oči. Nos je jasno crn, dužina njuške mora biti uvek u srazmeru sa glavom. Vrat je masivan, lagano povijen, bez naborane kože, srednje dug. Rep je u poređenju sa veličinom nisko usađen i završava šiljkom. Visina mu je između 43 i 50 cm. Nastao je u XIX. stoleću, kao rezultat ukrštanja buldoga i terijera, te svoje postojanje i današnji oblik treba, osim buldogu, zahvaliti i kratkodlakom foxterijeru, bijelom engleskom terijeru i mančesterskom terijeru. U toj oštroj selekciji nastao je snažan pas, neosetljiv na bol, s čeličnom voljom da slomi protivnika ukoliko je namera bila korištenje u borbama i to ne samo s psima već i bikovima, jazavcima, medvedima i sl. Tek zabranom borbi pasa ova je plemenita pasmina dobila priliku da pokaže svoj pravi karakter. To je jedan umiljat porodični pas, dobar čuvar, ljubitelj dece izuzetno dobro prilagođen za život u stanu. On je izrazito bistar i inteligentan pas, odlikuju ga neobična svestranost, udružena s velikom voljom za učenje i velika radna sposobnost. On je svojoj porodici budan zaštitnik s urođenom sposobnošću razlikovanja dobrih i loših namera ljudi, što ga izdvaja u odnosu na ostale rase
|
|
|
|
|
|
_MaNjA_ Upućeni član
|
Godine: 43
Datum registracije: 16 Jan 2006 Poruke: 255
|
|
Ti su psi po mom mišljenju jedni izmedju najlepših. Tako snažni i tako elegantni u isto vreme. Ja se istopim kad ih ugledam. A evo jednog, koji je meni najlepši...Tux:
|
|
|
|
|
|
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
Ja nebi kupila tu rasu jer mi deluje grub i opasan,ne svida mi se na oko,volim pse ali ovo nebi uzela ni da mi ga pokloni neko...u fr su deca stradala sa takvim pse...dobro nije ker kriv nego gazda ali opet...
|
|
|
|
|
|
duka007 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 20 Sep 2005 Poruke: 202 Mesto: Budimci/Osijek
|
|
Ti su psi lijepi i snažne građe,ali kadkad znaju biti opasni.
|
|
|
|
|
|
baxuz2001 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 05 Okt 2004 Poruke: 117
|
|
Dobar i lep pas,ali i previse opasan...pre bi se odlucio za nekog zlatnog retrivera...
|
|
|
|
|
|
MIKYE1 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 47
Datum registracije: 25 Mar 2006 Poruke: 125
|
|
Nije to pas to je jedno ludo stvorenje! Hvata macke, jezeve, ptice u letu ako poludi stvavrno ne znam tko bi ga mogao da zaustavi. Ja ga imam i vec sam sto puta pozalio sta sam ga uzeo!
|
|
|
|
|
|
kaca90 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 20 Okt 2006 Poruke: 6
|
|
Ovo je po meni najbolji pas na svetu, uz to sto izgleda opasno on je jedno razmazeno dete prema ljudima koji ga vole i neverujem da bi se iko pokajao da ga kupi, verujtemi to je jedna pametna razmazotina ali kada je gazdina bezbednost ugrozena onda se pretvara u terijera !!!!
|
|
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
skoro je komsiji pobegao staford
ne bi me cudilo da je ceo kraj u strahu
salim se, ali ne bi mi bilo svejedno da se sam seta pored mene
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
TAMARA MAGIS ***bombica***
|
Godine: 45
Datum registracije: 10 Mar 2007 Poruke: 52380
|
|
veoma su lepi,i izgledaju bas mocno,volim ovakve pse
|
_________________ Tek kada se nadjes daleko, od onog koga volis,
mozes da shvatis koliko ti je njegovo prisustvo znacilo,
i koliko je sve sto je u tvom zivotu imalo neki znacaj,
bilo vezano za tu osobu ... |
|
|
|
|
cocker Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 11 Feb 2008 Poruke: 2 Mesto: Kula, Vojvodina
|
|
Jednom staford uvek staford...
Ako nekoga interesuje mala crno/bela zenka
|
|
|
|
|
|
rema10 Odomaćeni član
|
Datum registracije: 03 Jul 2008 Poruke: 1888 Mesto: Beograd
|
|
xe xe xe xe...kakvi su mali....ima jedan kod mene u ulazu bio jedno vreme na borbama kako izgleda krvolocno ali moja doga argentina legne preko njega i ubije ga kolika je...
|
|
|
|
|
|
Lane86 ~The last lady~
|
Datum registracije: 02 Okt 2006 Poruke: 24294 Mesto: Nedostižno...
|
|
Uh... ja sam imala jednog stafordčića... i usled jake zime, pre par godina, desi se da mu otkažu moždane funkcije i morali su da ga uspavaju... trebalo mi je, baš, vremena da prihvatim drugog kućnog ljubimca, posle njega...
|
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... |
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|