:: |
Autor |
Poruka |
maLena_puLa [.montenegrina.]
|
Godine: 31
Datum registracije: 22 Dec 2005 Poruke: 7118 Mesto: Dje Ibar bistro teče / Pula
|
|
sha misLite o 2pac-u???kako wam on pjewa????itd.
|
_________________ Kakav smo mi to narod kad je gubav jedina riječ koja se rimuje sa ljubav ? |
|
|
|
|
boban11 Upozorenja: 2 od 3 Prijatelj foruma
|
Godine: 40
Datum registracije: 03 Mar 2005 Poruke: 19847 Mesto: Gradiska
|
|
Čudno mi je samo to kako je više otpjevao nakon što je ubijen nego pre toga, posmrtnih pjesama je izašlo baš mnogo, ali ima dobrih pjesama i volim posušati iste
|
_________________ Vilenjakinja & Ja Post Team
Ika & Ja Super Team |
|
|
|
|
MISS_J ELeCTRiC_ChiCK
|
Datum registracije: 16 Mar 2006 Poruke: 3261
|
|
Pa on je klasika.Gangsta rap...To sam slusala kad sam bila klinka,i dan danas ga rado slusam...Ima dobre tekstove.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ja osobno woLim njega sLushat.......njega sLushaju swi iako je ubijen 1996.....10 godina je proshlo odkad su ga ubiLi.......i od tad ljudi swe wishe sLushaju 2pac-a....
|
_________________ Kakav smo mi to narod kad je gubav jedina riječ koja se rimuje sa ljubav ? |
|
|
|
|
alexandar86 Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 10 Feb 2006 Poruke: 122 Mesto: tu iza coskica...
|
|
Pod 1. on ne peva on RAPUJE... Pod 2. On je legenda i suvisno je pitati bilo koga da li ga slusamo...Pod 3. Ja licno ne verujem da je ubijen.. PozZ
|
_________________ Bolje ispasti glup, nego iz aviona... |
|
|
|
|
Cute Blondie * Belphegor's bitch *
|
Godine: 43
Datum registracije: 03 Jan 2006 Poruke: 2193 Mesto: Beograd
|
|
2PAC is the law imoja omiljena pesma...
[B]Pain
|
|
|
lela17 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 24 Mar 2006 Poruke: 163 Mesto: BoGu IzA LeDjA BrE :)
|
|
Pa 2pac drugačije znan kao Amaru Shakur rodijo se u New Yorku 16 Decembra 1971. Ma on je živa legenda,stvarno ima fenomenalne pesme...bio je najbolji raper na svjetu i još uvjek jeste i ako je umro. Volim ga slušati,ima dobre pesme evo vam par slika...
|
Poslednja prepravka: lela17 datum Sre Apr 19, 2006 9:49 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
|
|
|
Tupac «2Pac» Amaru Shakur
Jedan od osumnjičenih za Tupacovo ubojstvo je vlasnik izdavačke kuće Death Row, koja je izdavala Tupacove albume, većinu. Rođen je 16. 6. 1971. u NYC-u, a umro je 13. 9. 1996. u LA-u. Živio je, nažalost, samo 25 godina. A u tako kratkom životu, tuko se u bandama, puco na policajce, prim'o metke, bio optužen za silovanje i bio u zatvoru. Tamo je bio i prije rođenja. Njegova stara, Afeni Shakur je 1969. išla u zatvor zbog planiranja napada na newyoršku policijsku stanicu. Ko mali, bio je jako siromašan. Neki kažu da je imao samo dvije majice i dvoje hlače. 1984. se upisao u umjetničku školu, tam je odabrao glumu i ples, sa satovima baleta. Možete zamislit 2Paca u onom uskom trikou kako pleše na prstićima i maše rukicama? Ne, ni ja isto. Dobro, dosta zajebancije. Ipak je ljubav prema glazbi bila jača. Prvo je počeo sudjelovati u bitkama MC-jeva u podrumima pod imenom MC New York, pa je postao plesač i pomoćni rapper u Digital Undregroundu. 1992. je izdao svoj prvi album «2Pacalypse Now». Poslije toga, sve ostalo je legenda…
|
|
|
|
|
jeka_ks GiGijeva miljenica
|
Godine: 34
Datum registracije: 18 Mar 2005 Poruke: 3933 Mesto: krusevac
|
|
Pa i nije los!!ne volim da slusam preterano njegove pesme,volim nekoliko ali odabranih,onako za moju dusu!!!
|
_________________ Neka te moj poljubac dotakne putem ovih
malih slova, nek ti u srce udje radost nova, nek
ti sve od srece sja, a uzrok tome neka budem
ja.. |
|
|
|
|
|
|
|
Tko je 2Pac?
Tupac Amaru Shakur alias 2Pac / Makaveli The Don je bio američki rapper i glumac. Njegov žanr je bio Gangsta Rap i Hardcore, premda je svoju glazbu opisivao sa "soul music." Osim što je bio vrlo talentiran rapper bio je i uspješan glumac, glumio je u filmovima kao što su Juice, Poetic Justice, Gang Related, Gridlock'd i drugi. Rođen je 16.06.1971 u Brooklynu, New York a umro je 13.09.1996. u Las Vegasu, gdje je upucan 7 dana prije.
Pravo ime?
Tupac se rodio sa imenom Paris Lesane Crooks ali mu ga je majka promijenila za samo nekoliko mjeseci u Tupac Amaru Shakur. Nazvan je po zadnjem vladaru Inka; Tupac Amaru. Ime znači, Tupac Amaru - sijajuća zmija, Shakur - na arapskom zahvalan Bogu.
Gdje je živio
Iako je rođen u New Yorku, 2Pac se vrlo malo zadržao u New Yorku i na istočnoj obali, svega prve godine svoga života, seli se u Baltimore pa odatle odlazi u Marin City gdje je živio kao beskućnik 3 godine, prodavajući drogu i čineći slične poslove.
Kojima je diskografskim kućama pripadao?
Prva diskografska kuća je bila Tommy Boy Records, zbog toga što je on bio član Digital Undergrounda a oni su bili pod tom tvrtkom. Zahvaljujući tome što se njegov demo album svidio kćerki šefa Interscope Recordsa dobiva priliku u rap igri. 1995. potpisuje za Death Row Records kojega vodi u zvijezde. Pac je 1996. osnovao Makaveli Records koji je izdao album Killuminati the Don - the 7 Day Theory. Danas je službeno njegova tvrtka Amaru Entertainment koju vodi njegova majka.
Koja su njegova postignuća?
Najprodavaniji rapper svih vremena.
Najuspješnji gangsta rapper, u knjizi rekorda.
Najveći skok jednog albuma na ljestvici.
Prvi orginalni dupli album u povijesti rap glazbe.
Preminula osoba koja je zaradila najviše novca 1997., 1998., 2000. i 2003.
Nominiran za Oscara, film Tupac: Resurrection.
Najprodavaniji album u rap glazbi svih vremena, All Eyez On Me, 10 milijuna primjeraka..
Koje je albume izdao prije smrti?
2Pacalypse Now
Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z...
Thug Life - Volume 1
Me Against The World
All Eyez On Me
Koje je albume izdao poslije smrti?
Makaveli - The Don Killuminati - the 7 day theory
R U Still Down? [remember me]
Greatest Hits
Still I Rise (+ Outlawz)
Until The End Of Time
The Rose That Grew From Concrete Vol. 1
Better Dayz
Loyal To The Game
The Rose Vol. 2
U kojim je filmovima glumio?
Nothing But Trouble
Above the Rim
Juice
Poetic Justice
Bullet
Gang Related
Gridlock'd
boban11 je napisao/la sledeće: | Čudno mi je samo to kako je više otpjevao nakon što je ubijen nego pre toga |
ewo da ti odgoworim na owo......te pjesme je on napisao ...aL ih nije on pjewao......
|
|
|
|
|
Summer Girl Odomaćeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 16 Dec 2005 Poruke: 2353 Mesto: Beograd
|
|
2PAC je napisao mnogo pesama,i pokazao da je brilijantan u pisanju, neke od poruka koje je hteo da posalje svetu su u njegovim pesmama.
Mnoge su u vezi sa gangsterskim zivotom,a mnoge u vezi zivota i smrti...
|
_________________ Hey.. I like it like this,I like it like that... |
|
|
|
|
vive *plavušica*
|
Godine: 34
Datum registracije: 15 Maj 2005 Poruke: 6528 Mesto: ''....Med javom i med snom...''
|
|
Svaki komentar je suvisan....Legenda NO.1
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|