:: |
Autor |
Poruka |
SrebrnaTresnjica011 Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 41
Datum registracije: 14 Jul 2004 Poruke: 4277
|
|
Trogodišnja A.D. teško je povređena u ponedeljak oko 16 sati kada joj je na glavu pao garderobni orman u vrtiću „Čigra” na Zvezdari. Ormar je pao pošto su popustili tiplovi kojima je bio pričvršćen za zid. Snežana Petrović, direktorka Predškolske ustanove „Zvezdara”, kaže za „Blic” da u trenutku tragedije devojčica nije bila u vidokrugu vaspitačice, iako se nalazila na samo nekoliko metara od nje. Teško povređena devojčica smeštena je na Odeljenje intenzivne nege Dečje klinike u Beogradu.
Na prvom spratu, u hodniku ispred sobe u kojoj su se juče igrali drugari A.D, iz ormarića sa njenim imenom virila je Barbika i nekoliko slikovnica. Dežurna vaspitačica, sa kojom smo pokušali da razgovaramo, vidno potresena i uplašena, kaže da se celo posle podne ne miče od dece i da jedva čeka da završi smenu i pokuša da sazna kako je devojčica. O detaljima tragedije nije htela da razgovara, naglašavajući da se to desilo u smeni njene koleginice.
- Strašno! U šoku sam jer sam i sama majka i samo mogu da zamislim kako se u ovom trenutku osećaju roditelji povređene devojčice. Niko iz ustanove ne krije istinu i želimo da se što pre utvrdi kako se tragedija dogodila. Devojčica je povređena u ponedeljak oko 16 sati, a u tom trenutku sa njom je bila samo njena vaspitačica jer su ostala deca već otišla kući. O tragediji sam obaveštena pola sata kasnije i odmah sam otišla u vrtić „Čigra”. Policija je obavila uviđaj i očekujemo zvanično saopštenje - rekla je potresena Snežana Petrović, direktorka PU „Zvezdara”.
Povređenu devojčicu u bolnicu je odmah prevezao roditelj deteta iz istog vrtića.
Gradski sekretar za dečju i socijalnu zašitu Zorica Pavlović o nesreći je obaveštena telefonom tek juče oko 14 sati.
- Nezvanično sam čula šta se dogodilo i očekujem pismeni izveštaj. Koliko znam u pitanju je nesmotrenost vaspitačice koja nije smela da ostavi trogodišnje dete bez nadzora. U svim ustanovama imaju pravilnike rada prema kojima je obavezno svakodnevno pregledanje stvari i nameštaja u objektima. Na ustanovi je da utvrdi odgovornost zaposlenih i preduzme disciplinske mere. Danas kada dobijem zvaničan izveštaj, kontaktiraću s roditeljima povređene devojčice - kaže Zorica Pavlović.
|
|
|
|
|
|
FANATIC-NS PARTY MAN
|
Godine: 47
Datum registracije: 18 Jul 2004 Poruke: 979 Mesto: Novi Sad
|
|
Bas tragedija
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|