:: |
Autor |
Poruka |
4u2b3 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 13 Apr 2006 Poruke: 8
|
|
Slucajno sam zakacio vest, a verujem da je prosla skroooz nezapazeno, na TV B92 da svako deseto dete u Srbiji ima problema sa bolestima respiratornih organa. Astme, bronhitisi... U_Z_A_S_!!!
Nisu objavili, ili nisam cuo, ko je zvanicni izvor takvih podataka.
U mojoj okolini (zivim u Krusevcu) svaka druga kuca sa decom mladjom od 10 godina ima u kuci INHALATOR!!! Ukljucujuci i moju...
Zasto sam pokrenuo ovaj post? Nadam se da cu dobiti neku povratnu informaciju od drugih roditelja kako sam paranoican, kako to nista nije strasno, kako je moj grad usamljen slucaj (a Pancevo, Bor...) zbog aero-zagadjenja, mozda neki pametan savet (samo nemojte ono "vodi decu na more") ...
Totalni sam pesimista...
|
|
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
jesi pesimista....doduse s pravom, moram priznati, ali nema tu mesta paranoji. Imam i ja dete i strepim ne samo od ove vec od 100 drugih bolesti, ali sredina u kojoj zivimo je takva kakva jeste.Najlakse je reci vodi decu na more. Da, more pomaze kod plucnih oboljenja, bronhitisa isl.Ali ovo je nesto sto nas ceka i kad se vratimo s mora i kad se vratimo sa planine.To je vazduh koji nasa deca svakodnevno udisu.Nema tu nekog pravila, niti se mozes sacuvati od toga.Jedino sto mozes da uradis je da se trudis, ne ti samo vec svi mi, da nam deca rastu uz sto zdraviju ishranu, da se trudimo sto cesce mozemo, barem jedanput ili dva puta nedeljno da ih odvedemo negde u prirodu, na izlet, da se bave sportom koliko god mogu, i da nam Bog svima bude u pomoci.Jer protiv modernog i ekoloski neispravnog zivota se ne moze. ALi nema tu mesta panici. Nikako. Samo cuvati decu i to je sve.Nije to samo Krusevac, Pancevo Bor, tu je i Beocin, i svaki moguci grad koji ima barem jednu fabriku a ima ih na hiljade.Ne vredi ziveti u paranoji i panici, kao sto sam rekla, ono je moj savet.Ako ima boljih, rado cu prihvatiti.
Eto zaboravila sam da dodam.Biljka aloe je zaista jedna od biljaka koje definitivno treba imati u kuci .A posto ova tema je svakako povezana sa zdravstvenim problemima, prebacicu je u zdravlje, pa mozda tamo naidjes na jos neki prkatican i koristan odgovor. A o dejstima aloe naci ces puno toga na ovim stranicama..eto to je bio najprakticniji odgovor koji sam kao roditelj, a ne kao lekar(jer to svakako nisam) mogla da dam
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|