:: |
Autor |
Poruka |
SrebrnaTresnjica011 Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 41
Datum registracije: 14 Jul 2004 Poruke: 4277
|
|
Momčilo Bajagić Bajaga izjavio je za zagrebački Večernji list da voli da nastupa u Zagrebu i da je posle nekoliko meseci od podizanja zahteva najzad dobio hrvatsko državljanstvo - tzv. "domovnicu". Popularni beogradski muzičar je tu izjavu dao uoči prvog koncerta u zagrebačkom Domu sportova, u kojem će sa Instruktorima proslaviti 20 godina karijere. Inače, Bajaga i Instruktori nastupiće u Zagrebu 24. novembra. "U Zagrebu smo uvek dobro prolazili. Eto, tih 20 godina računamo baš od 24. aprila 1984, kad smo nastupili u Kulušiću, dok nas je Beograd čuo tek posle. To se dogodilo slučajno. Naime, tada je moj prijatelj Dražen Vrdoljak radio neke svirke u Kulušiću i pozvao moj novi bend. Joj, bio sam tada u velikoj frci, budući da mi je to bio prvi koncert", izjavio je Bajaga za Večernji list, dodajući da će na predstojećem koncertu izvesti po nekoliko hitova koje svi ljudi znaju.
S Bajagom će u Zagrebu nastupiti i desetak članova Beogradske filharmonije.
Kad je reč o priči vezanoj za "domovnicu", popularni beogradski roker "Večernjaku" je rekao sledeće: "Ma gledajte, ne bih ja oko toga sad pravio neku priču. Jednostavno mi je bio potreban "rodni list" jer mi je original izgoreo u bombardovanju zgrade Saveznog MUP-a u Beogradu.
Moja majka je iz Grubišnog Polja, pa je u poslednjim danima trudnoće bila tamo, a rodila me je u Bjelovaru, gde je bila najbliža bolnica. Pa sam tako, eto, rođeni Bjelovarac. A kad su mi rekli da se rođenjem stiče pravo i na domovnicu, rekao sam što da ne? Ipak je glupo da se osećam kao stranac tamo gde sam rođen i gde sam proveo deo detinjstva".
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|