:: |
Autor |
Poruka |
vladeling Prijatelj foruma
|
Godine: 46
Datum registracije: 25 Dec 2005 Poruke: 4728 Mesto: Lazarevac
|
|
Kako da kompresujem ili u kom programu, a da velicina file-a posle kompresije bude minimum upola manja? Recimo, jel zna neko kako je zapakovan Norton system works 2006, jer on je u zapakovanoj verziji oko 70-ak MB, a kada se raspakuje preko 400 MB !? Kako ja mogu nesto tako da zapakujem,tj da smanjim velicinu file-a?
Hvala unapred
|
|
|
|
|
|
nenadmorpheus Just me
|
Godine: 36
Datum registracije: 23 Okt 2005 Poruke: 7677 Mesto: Beograd
|
|
Pa jedna od mogucnosti jeste da ga zapakujes u arhivu tj. RAR arhivu. Kompresiju mozes izvrsiti u WinRAR 3.30. Program je oko 1MB a ako ga ne nadjes javi mi se pa cu da ti posaljem na mail sa key-om...
|
_________________ You're off the map now, radar can't even find you
We stay on the grind, you slip, we out-grind you
You walk around mad, you let your anger blind you
We walk around just playin' the violin behind you |
|
|
|
|
|
|
|
Da, ali tako zapakovano smanji samo neznatno velicinu, a ja zelim da smanjim doooosta
|
_________________ Ne mogu lepo da zaboravim tek tako, da svoje sutra pišem kao prošlo vreme...
|
|
|
|
|
Sascha336 * Vatreni delija *
|
Godine: 51
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 39701 Mesto: BEC/Srbija
|
|
Za DVD je najbolj RAT-Dvd
|
_________________ I C E M A N |
|
|
|
|
|
|
|
Ne...meni treba konkretno da kompresujem pesme kada saljem nekom,jer mi je los upload, ali me interesuje i uopste,kako da zapakujem bilo koji file i da se velicina tog file-a smanji preko 50%...U WinRar-u mogu da zapakujem i on smanji sa 3.5 na 3.4 MB, sto mi ne znaci nista...
|
_________________ Ne mogu lepo da zaboravim tek tako, da svoje sutra pišem kao prošlo vreme...
|
|
|
|
|
Zoran_Karavla ~ Beli mišOv ~
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Avg 2002 Poruke: 661 Mesto: NS
|
|
U principu ne mozes da smanjis vise od 500kb, jer je mp3 sam po sebi vec kompresovan, a sto se tice nortona, on nije jedan fajl, nego vise razlicitih, tako da je kompresija mnogo efikasnija.
|
|
|
sn4ke Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 24 Feb 2006 Poruke: 20 Mesto: Kragujevac
|
|
Odlican program za jaku kompresiju je WinUha!
Probajte pa cete videti!
Mislim da moze da dogura do 50%!
|
_________________ Homer is staring at Carmen Electra`s chest.
Carmen> Homer, my face is up here!!!
Homer > I`ve made my choice,dear! |
|
|
|
|
DO Double G Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 25 Jul 2005 Poruke: 215
|
|
Pa sve zavisi od tipa tj. ekstenzije fajla jer su neki fajlovi vec kompresovani tipa mp3,wmv...
ali kada bi rarovao WAV fajl od 60 MB,dobio bi fajl od oko 3-4 MB
|
|
|
|
|
|
Sale_VD Upućeni član
|
Godine: 33
Datum registracije: 29 Mar 2005 Poruke: 335
|
|
WinRar ili WinZip koristi jer su oni najbolji, ali ako zelis video ili audio format da kompresujes onda koristi Xilisoft 3GP koji je za to najbolji. Nadam se da sam ti pomogao.
|
|
|
|
|
|
Bili* Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 12 Jan 2006 Poruke: 161
|
|
Pazi ovako, globalno postoje dve vrste kompresija: sa gubljenjem kvaliteta i bez gubljenja kvaliteta.
Npr. za kompresiju slika .tiff format je bez gubljenja, dok je .jpg .gif sa obaveznim gubljenjem kvaliteta. WinZip, WinRar i drugi slicni programi imaju opciju za bolje kompresije (sa raznoraznim algoritmima), ali je proces pakovanja i raspakivanja onda duzi, a razlika je nekih 5% najvise od velicine fajla.
Vecina novih instalacija su danas u stvari upakovane instalacije, pa se njihovim pokretanjem prvo raspakuje, pa onda instalira softver. To znaci da Norton mozes mozda samo da minimalno smanjis.
Jedino gde ces imati velikih uspeha sa rarom i zipom jesu TEKSTUALNI fajlovi. Neke mozes da smanjis i na 5% od prvobitne velicine.
Mp3 fajl mozes znatno da smanjis, ali da pri tome izgubis na kvalitetu. Npr. smanjis od 44KHz na 22KHz i imas duplo manji fajl, ili smanjis na join-stereo umesto stereo, ili varijabilni bit-rate umesto fiksnog, itd. Naravno potreban ti je program za tako nesto, skoro svi koriste LAME encoder.
|
|
|
|
|
|
mirkas Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 19 Avg 2005 Poruke: 106 Mesto: Uzice
|
|
Za DVD je najbolji XMPEG 5.0.3
|
_________________ Kad prodje sve
Pevacu i tad... |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|