:: |
Autor |
Poruka |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Koliko rado odlazite na ginekoloske preglede????
Da li vam je svejedno da li je to zena ili muskarac????
Da li mislite da je pregled 2 x godisnje neophodan ili idete samo kad imate tegobe??
|
|
|
NINANENA Veštica
|
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 1464
|
|
ja vala kod zena nikako-nekako im ruka nije laka
|
|
|
|
|
|
Jana-018 Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 18 Sep 2004 Poruke: 10641
|
|
Nije mi bitno dal je zena ili muskarac,a inace bar jednom godisnje idem kod ginekologa
|
|
|
|
|
|
vecadok Prijatelj foruma
|
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd
|
|
Negde sam to već komentarisala....
U dugogodišnjoj vezi sam se od trudnoće štitila spiralom.Redovni (na svakih 4-6 meseci) pregledi su bili pod obavezno....i tako ostala navika i sada!
I mislim da je jako, jako važno i korisno da se bar dva puta godišnje urade običan ginekološki pregled, pregled i određivanje grupe vaginalnog sekreta i određivanje grupe ćelijskog razmaza po Papanikolau, bez obzira na životnu dob, broj iznesenih ili prekinutih trudnoća, i tako dalje.To, jednostavno, pokazuje nivo zdravstvene kulture, a sem toga čuva zdravlje žena, od mnogih nesrećnih situacija, koje su pravovremenim kontrolama mogle biti sprečene.
Dakle, drage moje, odaberite ginekologa u koga ćete imati poverenja i dva puta godišnje, hop, na pregled!!!
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
|
Kaliopa Upućeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 11 Okt 2004 Poruke: 447 Mesto: Beograd
|
|
Hvala Veco!
Ja licno 2 puta godisnje stisnem zube, povedem drugaricu (lakse je u drustvu), vec smo odabrale jednu doktorku koja je mlada, fina & ljubazna.
Pa kad mogu da trpim kod zubara, mogu da izdvojim i 5 minuta kod gise, a ne da me "pece savest" da li je sve ok
|
_________________ COME ON BABY, LIGHT MY FIRE !!! |
|
|
|
|
thome Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 01 Mar 2005 Poruke: 15
|
|
moze li neko da mi kaze koliko bakterija eserihijha koli moze da utice na trudnocu? bakterija je izolovana u urinu.................hvala unaptred.........
|
|
|
|
|
|
gugumaga Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Mar 2005 Poruke: 12 Mesto: vejle
|
|
hm, neznam.. to je od osobe do osobe.. ja idem 2 puta godisnje, licno radi sebe!
|
|
|
|
|
|
Anelea Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 07 Mar 2005 Poruke: 34
|
|
hm.... idem jednom godišnje...
imala sam iskustva i sa ženskim i sa muškim ginekolozima i moram priznati da su muški puno bolji...
nekako su smireniji i strpljiviji....
inače, escherichia coli je normalan stanovnik probavnog sustava, dapače nužna je za normalnu probavu.... to što je nađena u urinu mislim da nije ništa strašno i da nema nekog utjecaja ni na sadašnju, a ni buduće trudnoće...
Bez brige...
|
|
|
|
|
|
zilika Banovan! Veštica sa bičem
|
Godine: 40
Datum registracije: 10 Nov 2004 Poruke: 19331 Mesto: na brdovitom balkanu,izmedju istoka i zapada,tamo gdje narod voli da puca i jedan drugog da napada..
|
|
jednom godisnje....tako mi kaze ginekolog da dolazim.
nisam bila kod zene do sad,al evo citam da su grube pa vjerojatno necu ni u buduce
|
_________________ :macka: mos me pljuvat,slobodno pljuj...al pred mnom imas tremu,ja sam broj jedan za tebe pi*** ovdje u svemu |
|
|
|
|
vecadok Prijatelj foruma
|
|
|
Kada je pravo vreme otići kod ginekologa?
Mnoge devojke interesuje kada je pravo vreme da odu na prvi pregled kod ginekologa.
Poseta ginekologu jednom godišnje predstavlja jedan od načina brige za svoje zdravlje, pogotovo ako si seksualno aktivna. Redovne kontrole pomažu da se očuva reproduktivno zdravlje.
Odluka o prvom odlasku kod ginekologa je tvoja privatna stvar. Postoji nekoliko situacija koje nalažu da bi trebalo da odeš kod ginekologa. To su:
Ako si napunila 16 godina, a još nisi dobila prvu menstruaciju
Ako si napunila 18 godina, a još nikada nisi bila kod ginekologa
Ako si postala seksualno aktivna
Ako si postala seksualno aktivna, a izostala ti je menstruacija
Ako ti menstruacija traje duže od devet dana
Ako imaš bolne grčeve u donjem delu stomaka koji ne prolaze
Ako imaš obilan sekret iz vagine
Ako ti se pojavio svrab u predelu genitalija
Ako razmišljaš o tome da počneš da koristiš antibebi pilule ili neko drugo kontraceptivno sredstvo
Još jedan razlog da posetiš ginekologa je da se testiraš na seksualno prenosive infekcije i da saznaš kako da se zaštitiš od njih.
Prvi pregled nije ugodan, delimično zbog stida i preplašenosti koje devojka oseća, ali nije ni bolan. Ovaj tekst je neka vrsta vodiča kroz ovaj događaj, koji te upoznaje sa svim onim šta treba da očekuješ tokom posete. Nadamo se da će ti uz njega biti lakše tokom prvog pregleda, da ćeš biti spremnija i sigurnija u sebe.
Takođe, ovaj tekst može da služi i kao podsetnik za devojke koje duže vreme nisu odlazile kod ginekologa.
|
i potpuno se izgubila!
|
|
|
|
vecadok Prijatelj foruma
|
|
|
Da li su bolji muškarci ili žene ginekolozi?
Potpuno je svejedno, važno je da je lekar dovoljno stručan i iskusan u svom poslu. Ali, devojkama je ponekad lakše da razgovaraju sa ženom i manje im je neprijatno da se skinu pred ženskim ginekologom.
Kako se treba pripremiti za pregled?
Kada zakazuješ pregled, vodi računa da to ne bude u periodu kada imaš menstruaciju. To nije najpovoljniji period da se obavi vaginalni pregled.
PRE ODLASKA... Nemoj da imaš seksualne odnose 24 časa pre pregleda.
Kada se tuširaš, koristi samo blagi sapun i vodu. Neki puderi i kreme koje koristiš u predelu genitalija mogu da utiču na rezultate testova koji će se uraditi.
Obuci udobnu odeću koju brzo i lako možeš da skineš sa sebe i ponovo obučeš. Neke devojke odluče da za pregled obuku suknju, jer kad skineš gaćice prijatnije ćeš se osećati u suknji. Međutim, ni pantalone nisu zabranjene i nemoj da te to opterećuje.
Ako osećaš nervozu, možda bi ti bilo lakše kada bi ako povedeš drugaricu kao podršku.
|
i potpuno se izgubila!
|
|
|
|
vecadok Prijatelj foruma
|
|
|
Dolazak u zdravstvenu ustanovu i susret sa ginekologom
Kada dođeš u zdravstvenu ustanovu, predaješ svoju overenu zdravstvenu knjižicu na šalter, medicinska sestra je uzima i otvara tvoj zdravstveni karton u kojem će, prilikom svake tvoje posete ginekologu, biti upisane sve informacije o tebi i rezultatima ginekološkog pregleda. Posle toga ćeš u čekaonici sačekati svoj red za pregled kod ginekologa. Kada te prozovu, ući ćeš u ordinaciju.
Ginekolog će prvo uzeti tvoje podatke. To su standardna pitanja: ime i prezime, koliko imaš godina, kao i zbog kakvih tegoba ili razloga dolaziš na pregled. Nakon toga postaviće ti pitanja o tvojoj i porodičnoj medicinskoj istoriji, kao i o tvom menstrualnom ciklusu. Najbolje bi bilo da pre dolaska pripremiš odgovore na njih, kako bi bila spremna i time olakšala tu proceduru:
- Da li si imala nekih ozbiljnijih zdravstvenih problema u prošlosti (dečije bolesti, eventualne operacije, urođene bolesti...) i da li si alergična na nešto
- Da li postoje zdravstevni problemi u bližoj porodici (rak, šećerna bolest, bolesti srca, visok pritisak, psihijatrijske bolesti..)
- Koje lekove i u kojim dozama trenutno koristiš (ako koristiš).
- Kada si dobila prvu menstruaciju (ako si je dobila).
- Kada je bio tačan datum poslednje menstruacije.
- Koliko dana ti traju menstruacije.
- Da li su redovne i na koliko dana se javljaju.
- Da li su obilne.
- Da li su bolne.
|
i potpuno se izgubila!
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|