:: |
Autor |
Poruka |
dreams Upućeni član
|
Godine: 33
Datum registracije: 27 Jun 2005 Poruke: 352 Mesto: Paviljoni!
|
|
Kupio sam DVD, pre toga sam na racunaru imao CD i CD/RW ali kako da povezem sva tri? negde sam procitao da moram da razdvojim Primary ili Secondary, da li je to tacno, a ako nije kako to da uradim.
|
|
|
|
|
|
Alexa985 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Nov 2004 Poruke: 89 Mesto: Nepoznata lokacija, negde izmedju jave i sna, u zemlji racunara, video igara, piva i lepih devojaka
|
|
Sve ti je u jumperima, obično imaš nacrtano na uređaju kako se povezuje...
|
|
|
|
|
|
dreams Upućeni član
|
Godine: 33
Datum registracije: 27 Jun 2005 Poruke: 352 Mesto: Paviljoni!
|
|
A znaci ne trebaju mi oni kablovi, vec ona mala go*anca plava, a sta da radim s njima?
|
|
|
|
|
|
Makro Sudbina Pravi Greske
|
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 2090 Mesto: P!zd!land
|
|
Koji bre kablovi?
Ako mislis na jedan sareni koji se zavrasava sa belom plastikom ovakve sirine: |_________| to ti treba i drugi sivi kabal koji je pljosnat i zavrsava se sa crnom plastikom sirine: |__________________________| ti isto treba.
A na boxi od HDD, CD-ROM, DVD-ROM, DVD-RW, i dr. ti pise kako da podesis jumper da ti bude primary, slave, secondary, cable select...itd.
Da to je ono malo, vecinom je crne boje, a moze se naci i plave boje.
Ustvari sto bi se zezao sa time. Izbaci CD-ROM, nije ti uopste potreban, mozes da koristis DVD-ROM ili CD-RW da ti cita normalne CD-ve.
Uopste ti nije potreban CD-ROM u tom slucaju.
|
_________________ Na pesku smo se videli, još ni gaće nismo imali.
Upi’kila si se na dodir moj, od tog trenutka ja sam samo tvoj!
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
na svakoj ploci imas 2 prikljucka primary i secondary
koji se dekle na
primary master i primary slave
secondary master i secondary slave
takko d usustni mozes nakaciti 4 ata uredjaja znaci imas cd , cd/rw , hd i sad oces da utaknes dvd znaci 1 ata kabl ti je slobodan(osim ako nemas 2 hd-a) i u njega ga utakni
|
|
|
|
|
|
hoho Banovan! Odomaćeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Mar 2005 Poruke: 1381 Mesto: Ja nisam odavleee
|
|
rizmal je napisao/la sledeće: | na svakoj ploci imas 2 prikljucka primary i secondary
koji se dekle na
takko d usustni mozes nakaciti 4 ata uredjaja znaci imas cd , cd/rw , hd i sad oces da utaknes dvd znaci 1 ata kabl ti je slobodan(osim ako nemas 2 hd-a) i u njega ga utakni |
mislis na ide slotove na ploci nema mastera:), imas IDE 0,1,2,3 itd, na novijim plocama su po 4 komada, na starijim su bila prije po 2, a to podesavanje mastera primary-a i slavea ide u biosu i kako podesis jumpere, imas semu na svakom uredjaju i onda sam odredis koji zelis da ti bude glavni-master uredjaj, koji slave!
To je slucaj kod pata uredjaja
medjutim kod sata, kakvi su svi noviji diskovi ,nema razlike, koji je prvi drugi, automatski ga sistem prepoznaje, i nema nijedan neku vecu prednost, aako su 2 diska, oba jednako pristupaju kod prioriteta u obavljanju procesa!
Medjutim kod cd-roma, jos uvijek imaju te zeze na vecini pata-paralel ATA, pa podesi koji zelis primary, master!
Uostalom ne treba ti cd-rom device, ako vec imas dvd-rom, samo ces napajanje bespotrebno opteretit, po meni to je glupost !
|
_________________ Krvave oci,krvave noci,krvavi pogled,kroz staklo te gledam,u njemu se topim,u krvi oci sklopim....krvavo srce moje.....
"Pobjeci od svega ustvari je lako,ako zazmuris jako i pusti da te vjetar nosi polako,bas ovako!"
Ja sam,sto nisam!
Pitanje mora biti pitano! |
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
hoho je napisao/la sledeće: | rizmal je napisao/la sledeće: | na svakoj ploci imas 2 prikljucka primary i secondary
koji se dekle na
takko d usustni mozes nakaciti 4 ata uredjaja znaci imas cd , cd/rw , hd i sad oces da utaknes dvd znaci 1 ata kabl ti je slobodan(osim ako nemas 2 hd-a) i u njega ga utakni |
mislis na ide slotove na ploci nema mastera:), imas IDE 0,1,2,3 itd, na novijim plocama su po 4 komada, na starijim su bila prije po 2, a to podesavanje mastera primary-a i slavea ide u biosu i kako podesis jumpere, imas semu na svakom uredjaju i onda sam odredis koji zelis da ti bude glavni-master uredjaj, koji slave!
To je slucaj kod pata uredjaja
medjutim kod sata, kakvi su svi noviji diskovi ,nema razlike, koji je prvi drugi, automatski ga sistem prepoznaje, i nema nijedan neku vecu prednost, aako su 2 diska, oba jednako pristupaju kod prioriteta u obavljanju procesa!
Medjutim kod cd-roma, jos uvijek imaju te zeze na vecini pata-paralel ATA, pa podesi koji zelis primary, master!
Uostalom ne treba ti cd-rom device, ako vec imas dvd-rom, samo ces napajanje bespotrebno opteretit, po meni to je glupost ! |
da na to sam sve mislio al nisam bas to najbolje objasnio zar ne mislim znam ja sta kako i zasto u praksi a u teoriji mi je malo teze da ja to pojasnim ljudima...tako da hvala na ispravci i informacijama al to sam znao i pre....
Citat: | mislis na ide slotove na ploci nema mastera:), imas IDE 0,1,2,3 itd, na novijim plocama su po 4 komada, na starijim su bila prije po 2, a to podesavanje mastera primary-a i slavea ide u biosu i kako podesis jumpere, imas semu na svakom uredjaju i onda sam odredis koji zelis da ti bude glavni-master uredjaj, koji slave! |
ovo sam i pokusoo da objasni civeku na laksi nacin:
Citat: | na svakoj ploci imas 2 prikljucka primary i secondary
koji se dekle na
secondary master i secondary slave |
samo sto sam trebo da postavim 2xprimary i 2xslave
tj 4 prikljucka a i nisam napisao da je to u biosu jer se to podrazumeva zar ne....a i u krajnjem slucaju i sto si ti reko na zadnjem delu samog uredjaja gde imas da biras M,S,CS....
Samo sto ja to ne znam kako da objasnim ljudima kad ne znam kkliko znaju ppa ja to malo uprostim.....
|
|
|
hoho Banovan! Odomaćeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Mar 2005 Poruke: 1381 Mesto: Ja nisam odavleee
|
|
Hehe, ma oke je druze, izvinjavam se ako sam uvredio ili podcenio tvoje znanje, nije mi bila to namera , cisto dobronamerno je , ne sumnjam ja naravno u tvoje znanje
znam da j e teorija malo teze, kao i meni, radije to radim na ploci, programu, sistemu, itd. nego da ja pricam, ali nekad se mora i to, pa cak nekima i crtati
pozz
|
_________________ Krvave oci,krvave noci,krvavi pogled,kroz staklo te gledam,u njemu se topim,u krvi oci sklopim....krvavo srce moje.....
"Pobjeci od svega ustvari je lako,ako zazmuris jako i pusti da te vjetar nosi polako,bas ovako!"
Ja sam,sto nisam!
Pitanje mora biti pitano! |
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
hoho je napisao/la sledeće: | Hehe, ma oke je druze, izvinjavam se ako sam uvredio ili podcenio tvoje znanje, nije mi bila to namera , cisto dobronamerno je , ne sumnjam ja naravno u tvoje znanje
znam da j e teorija malo teze, kao i meni, radije to radim na ploci, programu, sistemu, itd. nego da ja pricam, ali nekad se mora i to, pa cak nekima i crtati
pozz | ma np a u potpunosti znam o cemu pricas sto se tice cak i crtanja nekima sta je sta.Ili kad nekome pobrises viruse pa neki program neradi ili padne sis a do tada je s gomilom virusa komp radio ok ali sporo onda ispadne da si ti nesto sjebo i da je pre toga sve bilo ok....
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|