:: |
Autor |
Poruka |
držte lopova Banovan! Zna tudju muku
|
Godine: 29
Datum registracije: 14 Nov 2005 Poruke: 9553 Mesto: debian city
|
|
Da li je moguće da se baš niko ne interesuje za ove veličanstvene životinje, koje su kad ih bolje upoznate prave maze. U ovom današnjem svetu medija one su okarakterisane kao negativci, a po meni njihove osobine su daleko moralnije od nekih životinja koje su navodno pozitivci(mačke, na primer).
Kao dete leto sam provodio kad bake u Hercegovini gde ih je bilo mali milion i nikad nisam doživeo neprijatnost. A to što ujedaju...pa jeste ujedaju, ali samo onda kad su ugrožene i napadnute.
|
|
|
|
|
|
Tuzna_dusa Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 20 Nov 2005 Poruke: 34
|
|
Iskreno, ja se mnogo plasim zmija. Moja drugarica ima pitona, svaki put kada odem do nje non-stop gledam u taj akvarijum kad ce da mi izadje iako i ona kaze da je maza, ja se plasim
|
_________________ Mogu da ne vidim, mogu da ne cujem i luda da se napravim, mogu da oprostim ne i da zaboravim ... |
|
|
|
|
PiNkLaDy Miss Smart
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Maj 2005 Poruke: 14060 Mesto: Beograd/USA
|
|
i ja sam cula da su zmije velike maze,ali ja ipak vise volim da nemam kontakta sa njima...nisam preterano plasljiva,ali ipak ne bi volela zmiju u mojoj blizini...
|
_________________ Nocu kada spavas
sanjivo te gledam
I gusim slatku ceznju
koja me nosi
I dok mazim te ja mislim
zar je moralo ovako
Menjas se i boli me
al' trpim jer volim te... |
|
|
|
|
zilika Banovan! Veštica sa bičem
|
Godine: 40
Datum registracije: 10 Nov 2004 Poruke: 19331 Mesto: na brdovitom balkanu,izmedju istoka i zapada,tamo gdje narod voli da puca i jedan drugog da napada..
|
|
od zmija me jeza hvata...ne bi ju mogla dirnuti nema sanse..samo sto ju vidim se najezim
|
_________________ :macka: mos me pljuvat,slobodno pljuj...al pred mnom imas tremu,ja sam broj jedan za tebe pi*** ovdje u svemu |
|
|
|
|
Kele **one and only**
|
Datum registracije: 17 Nov 2005 Poruke: 8826 Mesto: Vojvoda Stepa 23219
|
|
to je sve stvar "ukusa"kad moram tako da kazem...
ja momentalno u dnevnoj imam duginu bou koja je clan porodice vec 3 godine... a u mojoj spavacoj je kukuruzni smuk koji je star godinu dana i ima naucen je da svako vece svrlja slobodan po sobi... mene smiruje dok ih drzim u rukama... jako su zahvalne i elegantne... preporucio bih svima koji mogu da izdvoje toliko novca... nije neka suma al nije ni jeftino...ako je neko zagrejan kao pocetniku preporucio bi bilo koju vrstu smuka .. nisu toliko zahtevni.
|
|
|
|
|
|
@kele84
To care, mi smo ista krvna grupa! Ja bih ipak početnicima preporučio smukulju, po mom mišljenju je idealna za prvog reptila kućnog ljubimca.Mnogi koji imaju strah od zmija posle prvog kontakta sa njima promene mišljenje.Jedan od najčešćih komentara je:Pa nisu toliko opasne kao što sam mislio(a). Ili: Vidi neće da mi se skine sa ruke, još bi se igrala.Inače, trudim se da nabavim indigo zmiju koja je stvarno fascinantna.
Od otrovnica me fascinraju kopljarka, mokasin i australijski taipan.
|
|
|
Kele **one and only**
|
|
|
nisi naveo grad ... ali ti mogu reci da u zoo tropiku u ns-u u dunavskoj mozes da vidis mnoge retke vrste.. a ako ne siguran sam da mugu da ti nabave skoro sve...
Sa otrovnicama nisam imao kontakt sem nasih domacih ... a od njih mi je najlepsa za drzanje "ridjovka" ... ne mora toliko da se pazi sa njom i nije toliko agresivna,kao ostale.
|
|
|
GALAKSIJA* Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 49
Datum registracije: 24 Nov 2005 Poruke: 27
|
|
ja nemam zmiju, ne zelim ni da je imam, ne plasim se i ne gadi mi se, jednostavno nije moja miljenica...ja tendiram prema kornjacama...
zanima me samo da li je zelena mamba toliko otrovna kao sto jedan prijatelj koji je ima tvrdi.....
|
|
|
|
|
|
venom Iskusni član
|
Datum registracije: 24 Avg 2005 Poruke: 975 Mesto: City of Heroes!
|
|
zmije su veoma dobre....trebao sam da čuvam bou...ali ...malo više košta...
|
_________________ When I walk I walk ALONE!
When I fight I fight ALONE!
|
|
|
|
|
Lutak Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 25 Sep 2005 Poruke: 69
|
|
zmije su extra ljudi ih pigresno svataju a ja bi cak volio da imam jednu u kcui kao kucnog ljbimca
|
|
|
|
|
|
Kele **one and only**
|
|
|
venom je napisao/la sledeće: | zmije su veoma dobre....trebao sam da čuvam bou...ali ...malo više košta... |
cena zmija koje spadaj u udave tj. piton,boa... nisu precenjene i mogu se naci po veoma niskoj ceni... tacnije prelepa dugina boa kosta simbolicnih 120 eura... ako mozete toliko da izdvoite necete se pokajati... treba malo vise novca za njihovo drzanje.npr:adekvatan terarium, podni grejaci ,razni ukrasi i td... a sama boa nije problem...
|
|
|
|
|
|
@GALAKSIJA*
Zelena mamba je zmija sa jakim otrovom, ali ima i otrovnijih zmija od nje. Odakle si? Da li si video tu zelenu mambu kod druga ili se oslanjaš samo na njegove reči? Mislim...čisto sumnjam da neko u Srbiuji ima zelenu mambu kao kućnog ljubimca, ako je i ima onda to neće otkriti niti objaviti javno, zmija kao što je mamba( bilo zelena ili crna) mogu da se nabave samo nekim ilegalnim kanalima, ta zmija je san svakog herpetologa. Ne znam kako bi tekao proces održavanja i čišćenja terarijuma pored tako opasnog gmizavca. U stanu sigurno ne bi mogao da je drži i morao bi da živi sam da ne bi nekog od ostalih doveo u životnu opasnost. Biće mi drago ako me demantuješ, ali u SCG niko nema zelenu mambu.
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|