www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Arkanovi osvetnici
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Lemi
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 46

Datum registracije: 15 Avg 2004
Mesto: Somewhere in the state of Srem - Vojvodina

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 01, 2004 1:00 pm    Naslov poruke: Arkanovi osvetnici Na vrh strane Na dno strane

Arkanovi osvetnici

Branko Jeftović Jorga, koji je preksinoć ubijen na uglu ulica Njegoševe i Koče kapetana, još jedna je u nizu osoba koje su ubijene ili čije je ubistvo pokušano, a koje su dovođene u vezu sa ubistvom Željka Ražnatovića Arkana 2000. godine. Letos je pokušan atentat na Jorginog prijatelja Zorana Nedovića Šoka, a pre osam dana Andrija Dršaković je izbegao smrt kada je na njega pucano iz automobila u pokretu.

Jeftović je prekjuče oko 19,30 časova šetao Njegoševom ulicom u Beogradu i pričao mobilnim telefonom, kada mu se s lađe prišunjao ubica i ubio ga sa šest metaka.

- Mislim da su poslednja dva pokušaja ubistva i ubistvo Jorge, kao osoba koje se spominju da su bili lica iz senke i učestvovala u smrti Željka Ražnatovića, izvršile Arkanove pristalice kako bi ga osvetile. Poznato je da su na Arkanovoj sahrani njegove pristalice govorile da će ga osvetiti. Mislim da su ti osvetnici nekadašnje pristalice JSO koje su bile i u Arkanovoj gardi i koji osećaju obavezu prema svom komandantu. Pre atentata na Nedovića sreo sam ga u jednom restoranu i tada sam saznao da dobija preteće telefonske pozive i pisma potpisana sa „Arkanovi osvetnici”. Zato i nema dileme ko je Nedovića napao. Čuo sam da je Nedović raspisao nagradu od 100.000 evra za informaciju ko je pucao u njega. Narednih dana ću se čuti sa njim telefonom kako bi proverio tu informaciju o nagradi - kaže za „Blic” Boža Spasić, vlasnik detektivske agencije „SIA”.

I Marko Nicović, smatra da je ubistvo Jeftovića kao i pokušaji ubistva Nedovića i Draškovića povezano sa smrću Željka Ražnatovića, ali on naglašava da izvršioci nisu Arkanovi osvetnici.

- U pitanju je eliminisanje svedoka, a ova trojica su osobe koje znaju ko je naručio i finansirao ubistvo Arkana. Poznato je da su u svakom ubistvu na neki način umešani policajci, kao na primer inspektor Pažin u ubistvu Zorana Đinđića. Tako je i ubistvom Arkana, i sada ljudi iz nekadašnje tajne službe DB i MUP-a eliminišu tragove koji vode do njih - kaže Nicović.

Spasić i Nicović naglašavaju da država ne radi ništa kako bi rasvetlila poslednje pokušaje atentata i upozoravaju da „profesionalne ubice sutra mogu ubiti svakog iz vlasti”.

Prema „Beloj knjizi” koju je policija objavila jedini stalni saradnik Zorana Nedovića Šoka bio je Jorga, dok su njegovi bliski saradnici bili ranije ubijeni Zoran Uskoković Skole, kao i Andrija Drašković. Svi oni su prema podacima iz Bele knjige dovodeni u vezu sa organizovanjem ubistva ”Arkana. Šokovi saradnici su bili i Dragan Nikolić Gagi, optužen za ubistvo Arkana, kao i ubijeni Mirko Tomić Bosanac.

Nedović je sa Jorgom, posle ubistva Ražnatovića, napustio zemlju i otišao u Španiju. Jorga se 17. juna ove godine pojavio u Okružnom sudu i svedočio da je bio kritičnog dana u „Interkontinentali” i da je video ubicu, ali da ga ne prepoznaje među optuženima.

Policija napad na Nedovića povezuje se i sa likvidacijom Dalibora Mateovića, brata Arkanovog telohranitelja Zvonka, jednog od ključnih svedoka na sudenju za trostruko ubistvo. Njegov brat Dalibor ubijen je 6. februara, a napadač još nije identifikovan. Pretpostavljalo se da je meta bio Zvonko i da je greškom ubijen njegov brat Dalibor. Zvonko Mateović je očevidac ubistva Ražnatovića i na suđenju je optužio prvooptuženog Dobrosava Gavrić kao osobu koja je pucala u Arkana i dvojicu njegovih prijatelja.

Andriju Draškovića je u vezu sa ubistvom Ražnatovića doveo Vojislav Jekić, bivši šef lozničke policije. Jekić je svedočio da je od Milana Đuričića Mikija, optuženog za ubistvo Arkana, saznao sledeće: Rade Marković, kao šef srpskog DB-a, inicirao je Arkanovu likvidaciju i organizaciju smaknuća prepustio Andriji Draškoviću kao dugogodišnjem spoljnom saradniku DB-a, koji je angažovao Dobrosava Gavrića, Dragana Nikolića Gagija i Milana Đuričića da ga ubiju. Medutim, prilikom pucnjave u „Interkontinentalu” Arkanov telohranitelj je ranio Gavrića, koga su potom Đuričić i Nikolić odvezli u bolnicu u Loznici. Jekić je tamo video i Draškovića.

-Video sam ga u džipu „mercedes” na sedištu suvozača. Siguran sam da je to bio on, jer je džip stajao ispod ulične svetiljke - rekao je Jekić.

Andrija Drašković je takođe svedočio i negirao da je bio u Loznici i da je umešan u ubistvu Arkana.

KLIKNI OVDE :firestarter:

Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 18 Sep 2004

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 01, 2004 1:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma ovo se vise nezna ko koga ubija...sve to meni ista gOOwnma da izvinete na recnik Twisted Evil

Lemi
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 46

Datum registracije: 15 Avg 2004
Mesto: Somewhere in the state of Srem - Vojvodina

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 01, 2004 1:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

heheheheh

ma nisu sve je to posten svet Smile)

KLIKNI OVDE :firestarter:

Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 18 Sep 2004

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 01, 2004 1:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jeste posten,dok neki nemaju ni za hleb.bas posteno zaradjuju ubijanjem Twisted Evil

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Arkanovi osvetnici Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon