www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Štrudla sa makom
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
cvrle77
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 15 Maj 2009
Poruke: 14

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Sep 13, 2013 9:10 pm    Naslov poruke: Štrudla sa makom Na vrh strane Na dno strane

Štrudla sa makom



Citat:
250ml + 150ml mleka
200gr + 2 kašike šećera
20gr kvasca
600gr brašna
125gr margarina
1 jaje + 1 žumance
2 kašike pekmeza od kajsija
400gr mlevenog maka
šećer u pahu za posipanje


Priprema:Ugrejati 250ml mleka, da bude toplo pa potopiti kvasac sa dve kašike šećera.Dok to odradi na vatru staviti 150ml mleka da provri sa 200ml šećera.Kad provri preliti mak da se upari, promešati i dodati pekmez od kajsija.Dobro sjediniti i ostaviti da se hladi.Kad je kvasac odradio, pomešati ga sa 500gr brašna i margarinom pa umesiti mekano testo.Ako je potrebno dodajte još 100gr dok budete mesili.Ostavite testo da vam kisne 30 minuta.kad je nakislo istresite ga na pobrašnavljenu površinu, malo premesite i podelite na dva dela.Jednu jufku uzmite pa je zatvorite povlačeći krajeve unuta, okrenite naopako, da krajevi budu dole, pa vrtite jufku u krug da se od dole zatvori.Kad se zatvorila pobrašnavite još malo pa razvucite testo u pravougaonik veličine tepsije.Namažite sa pola fila od makana skoro ceo pravougaonik. Ostavite 2cm od kraja ne namazan, da kada budete rolali tu se štrudla na kraju fino zalepi.Kada ste urolali obe štrudle stavite ih u pleh pa umutite žumance sa kašikom ulja i premažite.Ostavite štrudle da kisnu pola sata.Zagrejte rernu na 220 stepeni.Stavite štrudle da se peku oko 45 minuta.Prvo stavite u sredinu, pa posle 20 minuta stavite skroz dole pa posle 15 minuta vratite gore da se zapeku i porumene.Pečenu strudlu izadite da se prohladi, pospite šećerom u prahu i poslužite.Ako niste sigurni da li vam je štrudla pečena negde sastrane ubodite čačkalicom, viljuškom ili nožem pa kada izvadite pogledajte da li na viljušci ima samo fila ili fil pomešan sa testom. Ako nema pečeno je, a ako ima vratite da se dopeče još malo, ali za 45 minuta bi trebala da bude pečena.Prijatno.

Izvor: domacirecepti.net






 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pet Sep 13, 2013 11:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ovu štrudlu obožavam!Najbolja je od svih.I kao mala sam je jako volela! Very Happy

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> Štrudla sa makom Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon