:: |
Autor |
Poruka |
Lemi Odomaćeni član
|
Godine: 46
Datum registracije: 15 Avg 2004 Poruke: 1424 Mesto: Somewhere in the state of Srem - Vojvodina
|
|
Svi mi nazdravljamo dok pijemo(osim ako smo pijanci), ali mlo ko zna pravo poreklo ovog gobalnog obicaja
Sigurno ste nebrojeno puta sproveli ritual kucanja casama u raznoraznim svecanim prilikama, nikada se ne pitajuci odakl on potice i zasto su ga prihvatili ljudi na svim meridijanima. Da ne govorimo o onim opustenim varijantama, kada posle odredjene kolicine alkohola nazdravljate sa prijateljima pr sakog gutljaja. Ukoliko neko iz drustva, recimo, pije sok, skloni ste da kazete:"Ne kucam se sa picem, vec sa covekom.!"
I bas u toj glorifikaciji licnosti, odnosno iskazivanju poverenja u odredjenu osobu, treba traziti korene nastanka ovog opste prihvacenog obicaja.
Na evropskim dvorovima u srednjem veku politicki, ali i oni drugi protivnici uklanjani su sipanjem otrova u casu. Kada je posle izvesnog vremena ova "popularna" metoda postala javna tajna, postavilo se naizgled tesko pitanje:"Kako da domaci pridobije poverenje svojih gostiju i cime da ih opusti kako bi oni popili na veselju i gozbi?!"
Resenje je pronadjeno upravo u kucanju casama. Gost i domacin bi snazno sudarili svoje case tako da se odredjena kolicina tecnost prelije iz jedne u drugu i tek potom bi popili pice. Time je domacin pokazivao da nema zle namere i da postuje svoga gosta.
Danas, kada je prestala bojaza od takvih podmuklih metoda ubijanja(izuzev ako ste se zamerili tasti li devojcinoj familiji koja vas smatra losom prilikom), kucanje casama preraslo je u ritual, au mnogim zemljama ga prati veselo uzvikivanje: "CIN CIN!".
Medjutim, ukoliko se nadjete u Kini, savet je da to ne izgovarate, jer je na kineskom "cin" pogrdan izraz za vodjenje ljubavi!
Bolje da precutite, nego da dobijete udarac u stilu Brusa Lija!
|
_________________ Udri me, ubi me, kozu mi deri, odavo ja sam spremam da mrem
samo mi nemoj dirati SREM
:firestarter: Za sve igrace igrica VAZNO!KLIKNI OVDE :firestarter: |
|
|
|
|
Jana-018 Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 18 Sep 2004 Poruke: 10641
|
|
CIN CIN
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|