:: |
Autor |
Poruka |
Grobar VS Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 14 Nov 2005 Poruke: 162 Mesto: Vojvoda Stepa, Srbija
|
|
Pozzz,
Imam problem kod registara u Windows XP OS-u...
Gde se u registrima nalaze zapisi za ekstenzije... Zanima me kako da promenim ikonicu i aplikaciju i kako da dodam novu stavku u popup meni (aktivira se desnim klikom) za neku ekstenziju?
Takodje, ne znam da radim sa registrima u Delphiju pa bih Vas zamolio da mi neko ukratko napise nesto o tome?
Potrebno mi je za fakultet...
Hvala u napred, pozdrav, Sasa.
P.S. Doktore, znam da znas, pomagaj!!! Posto sad Himzo nije ovde ti si mi jedina prilika... Ako ni ti ne znas onda moram da cekam da Himzo dodje iz Rusije ali se bojim da ce biti kasno posto moram to da uradim do 5. januara. Ostali, hica je... pozurite
|
_________________ SUNCE SIJA ZA SVE NAS!!!!! |
|
|
|
|
onua Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Jun 2004 Poruke: 467 Mesto: under the sky
|
|
Epa vako: za menjanje aplikacije koja otvara određenu ekstenziju otvoriš Total Commander i tamo označiš fajl sa tom ekstenzijom i kažeš File\Associate With i izabereš šta ti odgovara
A ako ne, onda uzmeš Win Explorer i tamo ideš Tools\Folder Options\File Types i uradiš gore navedeno....
Za Delphi ne znam, a što se tiče desnog klika uzmeš neki software koji ti to omogućava... Ne znam kako se zove, ali ga imam kod kuće, pa čim budem u mogućnosti ću ti dati pun naziv....
Nadam se da je to ono što tražiš
|
|
|
|
|
|
Azazelo Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 75
|
|
Shto se tice o tome gde se nalaze definicije extenzija u "registry" bazi to je prosto ali neznam dali ce ti pomoci
Citat: |
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\.vbs\OpenWithList\devenv.exe]
@=""
|
Ovo ti je naprimer zapis koji govori windowsu da se fajlovi sa extenzijom ".vbs" otvaraju izvrshnim fajlom "devenv.exe"
Citat: |
HKEY_CLASSES_ROOT\.mpeg\OpenWithList\wmplayer.exe
|
znaci ono shto ti trazish nalazi se u "HKEY_CLASSES_ROOT" pa onda koja je extenzija
Mislim da si to trazio ako nije to to reci da vidimo shta moze da se pomogne
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|