:: |
Autor |
Poruka |
bobem Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 24 Nov 2005 Poruke: 46 Mesto: Beograd
|
|
Zanima me kako izgleda simsir.Ako imate neku sliku ili ako znate gde mogu saznati....bio bih vam zahvalan.
|
|
|
|
|
|
ZOZEFINA Odomaćeni član
|
Godine: 45
Datum registracije: 03 Jul 2005 Poruke: 2340 Mesto: Nis
|
|
Evo ti jedne slicice, meni se jako svidjaju ali sporo rastu
|
_________________ Sve se oko mene kretalo i bujalo, zivelo zivotom koji ja nisam osecala. Praznina, strasna praznina u glavi i grudima ispunjavala je moje trulo telo
Ovo je mesto gde sve stvarno prestaje gde mali deo mene krije se, secam se nekada nesto sam zelela i nekud sam krenula |
|
|
|
|
bobem Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 24 Nov 2005 Poruke: 46 Mesto: Beograd
|
|
Hvala ti puno
|
|
|
|
|
|
Daca ~Žena Sanjicinog švalera~
|
Godine: 51
Datum registracije: 16 Apr 2004 Poruke: 2617 Mesto: Beograd
|
|
Šimšir
Šimšir, koji je u antici bio posvećen Hadu i Kibeli, bio je i ostao pogrebni simbol, a istovremeno i simbol besmrtnosti, jer je zimzelena biljka.
Drvo mu je tvrdo i čvrtso, pa šimšir simbolizuje čvrstoću i postojanost. Od njega se izrađuju čekići masonskih loža. Zbog tvrdoće, stari narodi su od njega pravili bičeve, čigre, češljeve, frule, a posebno pločice: prekrili bi ih slojem voska, pa je na takvim čvrstim podlogama bilo moguće i pisanje.
Budući da je bio svrstan među grmlje podzemnog sveta, smatrao se simbolom neplodnosti. Zato su stari narodi pomno pazili da ga ne izlože na žrtvenike Venere, boginje ljubavi, bojeći se da takvim prinosom ne izgube muževnost.
|
|
|
|
|
|
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
Šimšir je divno ukrasno bilje,koje se može uzgajati i na ovaj način
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
maucetung Prijatelj foruma
|
Godine: 44
Datum registracije: 04 Dec 2005 Poruke: 4360 Mesto: Sremski Karlovci
|
|
volim onaj sareni zuckasti-on mi je najlepsi
|
_________________ Ta tvoja oka dva,dva mala badema
sto mi ih posla Bog protiv vradzbina.
Umesto ordena na mojim grudima,
nocas su zaspala! |
|
|
|
|
vesko73 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 12 Dec 2006 Poruke: 2
|
|
|
|
|
damir_tz Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Jan 2006 Poruke: 85
|
|
ma najljepsi samo mu treba dugo vremena da naraste
|
|
|
|
|
|
vesko73 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 12 Dec 2006 Poruke: 2
|
|
sporo raste zavisi od vrste ima tzv patuljasti kojima treba stvarno dosta vremena da izrastu.ja imam ovaj sto brze raste,malo boluje kad se rasadi ali izuzetan je
|
|
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Jan 2005 Poruke: 12591 Mesto: Subotica
|
|
Simsir se potkresuje svake godine, a to se radi od pocetka juna do kraja avgusta.
Ko hoce zaista 'odrzavanu' (guuuuuustu) zivicu, moze prvo potkresati pocetkom juna, a 'poravnati' krajem avgusta.
Tokom sezone je dobro ponekad poprskati simsir 'hranom za simsir' - bice zdraviji.
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|