:: |
Autor |
Poruka |
GALAKSIJA* Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 49
Datum registracije: 24 Nov 2005 Poruke: 27
|
|
mnogi od nas zele da znaju istoriju mnogih drzava, istoriju zemaljske kugle pa cak i kosmosa...
lepo je to....ko pita i trazi taj i nadje nesto ( mozda )
zanima me samo, da li vi zelite da znate ili mozda znate istoriju ( citavu ) vasih predaka....na primer, da li znate ko vam je bio askurdjel ili kurajber......
na koji bi se nacin tako nesto moglo pronaci, gde bi se trebalo traziti itd...
|
|
|
|
|
|
Charmed Malo ~ mače ~
|
Datum registracije: 03 Avg 2004 Poruke: 14625 Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek
|
|
Moj askurdjel je Princ Srbje Milos Obrenovic 8) salu na stranu
A sto se tice predaka ja sam sama pravila drvo uz pomoc moga dede i sa jedne strane i sa druge tako da imam pravo drvo svoje istorije i svojih predaka i misljenja sam da bi to svi trebali da znamo
|
_________________ Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!! |
|
|
|
|
cirapfc Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 09 Okt 2004 Poruke: 2
|
|
Ja imam porodicno stablo od svog.... ma ne znam ni ja od koga.... neki jos iz 16xx i neke...
Sve to imas u crkvenim knjigama, zato najbolje je da se obratis u crkvi...
Samo da znas, tesko je to traziti jer treba preturati po knjizurinama i to...
|
|
|
|
|
|
beautiful Odomaćeni član
|
Godine: 34
Datum registracije: 02 Apr 2005 Poruke: 2629 Mesto: Vienna
|
|
Ja sam cesto slusala price svojih deda i baba, i nasla porodicno stablo, ko je crtao neko jos od ranije.
|
|
|
Bajadk Odomaćeni član
|
Godine: 50
Datum registracije: 08 Mar 2004 Poruke: 1077 Mesto: Podgorica - Danmark
|
|
Ja sam te srece da mi je jedan rodjak pisa neku knjigu o selu odakle poticemo i o prezimenima iz tog sela. Porijeklo nam je od jednog popa i mi smo deseta generacija.
|
|
|
|
|
|
kapljica ULT_RAS-ov Anđelak
|
Godine: 41
Datum registracije: 17 Avg 2005 Poruke: 1985 Mesto: Beograd
|
|
Citat: | Sve to imas u crkvenim knjigama, zato najbolje je da se obratis u crkvi... |
Nazalost, ovo nije potpuno tacno. Ja sam pre par godina sastavila svoje porodicno stablo koliko je to bilo moguce, i stvarno sam daleko unazad dogurala. Kako mi je cukun-deda bio covek koji je podigao prvu pravoslavnu crkvu u Cikagu, bas sam sa tom nameroom otisla sa dedom u crkvu u nadi da ce se tamo naci koji podatak koji mi fali. Medjutim, crkveni spisi su u takvom rasulu i sa toliko malo podataka, da eto cak niko nije mogao da nam pronadje ili kaze gde je taj covek sahranjen, a kamoli koji podatak vise o ostalim "obicnim" i ne toliko znacajnim (za crkvu) precima.
|
Al' sto si mene - to ne mogu! |
|
|
|
|
malaala987 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 07 Dec 2005 Poruke: 101
|
|
Meni je moj stric napravio celo rodoslovno stablo
ja nista ne moram da trazim
covek je genijalac
|
|
|
|
|
|
spiderwoman diacetylmorphine
|
Datum registracije: 11 Jan 2006 Poruke: 1670 Mesto: preko okeana
|
|
Dobar dio svoje porodicne istorije znam od roditelja.
Mada znam i vise nego sto oni misle da znam;)tj.znam i nesto sto ne bi trebalo da znam po njima.
|
_________________ Osmijeh na lice i bice sve ok! |
|
|
|
|
Ziggy Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 705
|
|
neznam kako bi se moglo pronaci, osim pitati porfu historije. moj je profa znao sve i svakom gdje je odakle je kako je nasatalo prezime i sve...
|
|
|
|
|
|
kt-831-as Iskusni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 21 Feb 2006 Poruke: 851
|
|
može bit ali mislim da nije pravilo, ako je neko bilježio onda zna od kud je a ako nije onda se to pogubi zagubi....
|
|
|
|
|
|
bane42 Upućeni član
|
Godine: 60
Datum registracije: 17 Okt 2005 Poruke: 474 Mesto: Gde nebo ljubi zemlju...
|
|
Od čukun-dede na ovamo imam rodoslovno stablo.
Napravili ga ja i moj otac, a pomagao nam jos jedan stari komsija. Za ono pre čukundede se pricalo da je njegov deda dosao iz Crne Gore (verovatno bezeci pred turcima).Što se mene tiče sklon sam im verovati jer sam nešto polijen....hehe zezam se ....
|
_________________ Bit će bolje jednog dana...
ako bog da...
Što me ne ubije to me ojača.... |
|
|
|
|
pokemon21 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 03 Okt 2005 Poruke: 208 Mesto: Podgorica,Crna Gora
|
|
Ja nisam poceo da pravim porodicno stablo,ali sam razmisljao i vjerovatno hocu,ali po babinim pricama,izgleda da cu ga pravit pola vijeka
|
|
|
|
|
|
|