:: |
Autor |
Poruka |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Biftek s lisičkama (glavno jelo),
Specijalitet podravske kuhinje
Sastojci:
biftek
lisičke (gljive lisičarke)
crno vino
vorčester
rajčica koncentrat
brašno
senf
maslac i začini
Opis:
Biftek opečemo na maslacu, zalijemo temeljcem, dodamo pirjane lisičke, vino, vorčester, rajčicu, začine i na kraju zgusnemo.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Punjena puretina sa svježim sirom (glavno jelo),
Specijalitet podravske kuhinje
Sastojci:
pureća prsa bez kostiju
kelj
svježi sir
jaja
brašno
krušne mrvice
sol
Vegeta
ulje
limun
Opis:
Pureće šnicle malo potučemo, posolimo i pospemo Vegetom. Listove kelja blanširamo u vodi koju smo prethodno posolili. Na odreske stavljamo list kelja, na to svježi sir, preklopimo i paniramo u brašnu, jajima i mrvicama. Pečemo na umjerenoj vatri u dubokom ulju.
Za prilog poslužujemo pekarski krumpir, krokete ili povrće.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Jelenji savici (glavno jelo),
Specijalitet podravske kuhinje
Sastojci:
za 4 osobe:
8 malih odrezaka od jelenjeg buta (80-100g)
8 malih štapića domaće šunke
50 g maslaca
1 žlica limunovog soka
125 ml bijelog vina
125 ml vode
1 vezica salvije
1 žlica slatkog vrhnja
krem juha od vrganja
malo umaka od soje
sol, papar
Opis:
Odreske posolimo i popaprimo. Nakapamo ih limunovim sokom i nadjenemo štapićima šunke i listićima salvije. Savijemo ih u savitke i spojimo čačkalicom. Rastopimo maslac i popržimo savitke da porumene. Zalijemo vinom i vodom, te lagano pirjamo desetak minuta. Dodamo pripremljenu krem juhu od gljiva i umak od soje te još malo pirjamo.
Na kraju umiješamo slatko vrhnje. Savitke ukrasimo listićima salvije, a kao prilog poslužimo okruglice od riže sa grumenima sira.
Da bi jelo bilo ekskluzivnije, kao prilog se mogu poslužiti i kuhane kruške sa džemom od brusnica.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Teleća koljenica u pelatu (glavno jelo),
Specijalitet podravske kuhinje
Sastojci:
1kg teleće koljenice
0,2 kg špeka
sol, papar
stabljika celera
glavica crvenog luka
režanj češnjaka
1 kg pelata Podravka
0,25 l bijela vina
Opis:
Teleću koljenicu posolimo i popaprimo, te ju u vrućem ulju u velikoj posudi zapečemo sa svih strana. Zatim koljenicu izvadimo, a u masnoći zapečemo isjeckano začinsko bilje i špek. Dodamo pelate i sve skupa kratko propirjamo. Dodamo koljenicu i vino te posudu stavimo u pećnicu i pečemo na 200C oko dva i pol sata.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Pržene jabuke (desert),
Specijalitet podravske kuhinje
Sastojci:
2 žumanjka
20 g šećera
120 g brašna
1 i pol dl vina
snijeg od 2 bjelanjka
500 g jabuka
200 g margarina
30 g šećera za posipanje
soda bikarbona
Opis:
Miješati žumanjke i šećer. Brašno i vino dodavati naizmjence te umiješati snijeg. Dodati na vrh noža sode bikarbone. Jabuke oguliti i izrezati na ploške i stavljati plošku po plošku u tijesto. ploške žlicom stavljati u zagrijani margarin i pržiti ih s obje strane. Kad su gotovo posuti ih šećerom.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Podravski picek s krumpirom u vrhnju (glavno jelo),
Specijalitet podravske kuhinje
Sastojci:
pileća prsa
sir Podravec
hamburger
sol
vegeta
kiselo vrhnje
krumpir
Opis:
Pileća prsa filetiramo, narežemo na male odreske, posolimo, posipamo vegetom. Svaki odrezak punimo ploškom sira "Podravca". Zarolamo, omotamo tankom ploškom hamburgera, nabodemo na drveni štapić i pečemo na roštilju. Pečene rolice skinemo sa štapića i serviramo. Kao prilog serviramo kuhani krumpir preliven zapečenim kiselim vrhnjem.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Kamengradski odrezak (glavno jelo),
Specijalitet podravske kuhinje
Sastojci:
junetina bez kosti
krušne mrvice
jaja
češnjak
list peršina
Vegeta
vino
sol
papar
ulje
Opis:
Juneće šnicle potučemo, posolimo, povegetimo, popaprimo, umočimo u jaja i uvaljamo u mrvice. Pržimo u vrelom ulju. U temeljac sitno naribamo češnjak, dodamo bijelo vino i peršinov list. Dodamo poprženi juneći odrezak.
Sve zajedno kuhamo par minuta.
Poslužujemo uz kuhani krumpir.
|
_________________
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|