:: |
Autor |
Poruka |
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*
|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa
|
|
Devojke sta mislite o tome, da li zadrzati svoje prezime posle udaje, dodati na svoje i muzevljevo ili uzeti njegovo?
|
|
|
ann02 Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 12 Sep 2005 Poruke: 9019
|
|
ja sam uzela muževljevo,mada mi nije bilo svejedno.i dan danas,posle 4 godine, još uvek "patim" za svojim prezimenom...
|
|
|
|
|
|
knknpnkn * Đavolkova žena *
|
Datum registracije: 03 Dec 2004 Poruke: 4162 Mesto: Zemlja cuda
|
|
Dodati njgovo, naravo.
Zasto bih se odricala MOG prezimena, kad vec imam mogucnost, da nosim oba prezimena. Prvo ide moje devojacko, pa sam svom prezimenu, dodala njegovo.
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
Potpuno mi je svejedno. Nisam toliko vezana za prezime da ga se ne bih mogla odreci. Mislim da je mnogo prakticnije uzeti muzevljevo cisto zbog birokratije.
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
Slejdž Gospodja Selektorka
|
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 4716 Mesto: Frankfurt/ Loznica
|
|
Ja sam uzela muzevljevo.Mada volim svoje devojacko prezime,al je mnogo dugacko,pa dok napisem i ime i prezime pa jos jedno,mnogo mi to bilo.
A sadasnje prezime mi se svidja mnogo,zato sto ga u mom kraju nema puno.
Da nemam brata,sigurno bih zadrzala i svoje prezime,a ovako,nastavlja se,nece izumreti
|
_________________ Bez tebe ne smem
ja ne umem
disati,smejati se, hodati |
|
|
|
|
kapljica ULT_RAS-ov Anđelak
|
Godine: 41
Datum registracije: 17 Avg 2005 Poruke: 1985 Mesto: Beograd
|
|
Dopisati njegovo!
Prvi razlog, sto volim svoje prezime, zato sto sam ponosna na njega, zato sto se nikada ne bih navikla da se predstavljam drugacije.
Drugi razlog, zato sto me vecina ljudi (pogotovo u poslu) zna po prezimenu i tako i oslovljava. Sutradan kad bih ga promenila, ja bih nosila drugo prezime, oni bi me i dalje oslovljavali sa prvim, pobubili bi se ljudi u toj zbrzi
Treci razlog, sve zene u mojoj familiji koje nose nase devojacko prezime, su ga i zadrzale pri udaji. To dodje kao neka vrsta tradicije. Sto bih je ja kvarila, kad i meni odgovara?
|
Al' sto si mene - to ne mogu! |
|
|
|
|
Little_dress ~50% angel & 50% devil~
|
Godine: 44
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 3035 Mesto: Dream world
|
|
Naravno dodati njegovo mom.
Necu da se odreknem svoga prezimena a zelim "svog dragog" da postujem i prihvatim njegovo. Zato je ovo najbolje resenje.
|
|
|
Nastassia *Szépség*
|
Datum registracije: 27 Sep 2005 Poruke: 2415 Mesto: Budapest
|
|
dodati njegovo prezime,
ja se ne bih odrekla svog prezimena! [-X
|
|
|
|
|
|
cika Kure Majstor
|
Godine: 53
Datum registracije: 25 Feb 2005 Poruke: 6913
|
|
Ovo ce da izazove burne reakcije al ne mogu da cutim
Moja tašta je zelela da joj ćerka postane doktorica, uda se za doktora ili nekog sličnog ranga i da zadrži svoje prezime. Moja draga je umesto faxa završila višu, udala se za običnog inženjera, a i od prezimena je brzo odustala. Danas su obe srećne sto stvari stoje kako STOJE. i još me tašta pitala dal bi moj sin mogao da slavi pored naše i njihovu slavu jednog dana posto se njen sin ozenio tako jednom "emancipovanom" pa imaju jedno zensko dete i nema ko da nastavi lozu i prezime
Mislite o tome
Uostalom kako ce vam se prezivati deca jednog dana? Kroz nekoliko generacija bi mogli imati imena ko meksikanci Don Čiko Felipe Kajetano Lopez Martinez Gonzales i Rodrigez
|
|
|
|
|
|
|
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa
|
|
Pa cika Kure, deca se obicno prezivaju po ocevom prezimenu, bar u slucajevima koje sam ja sretala.
Ja mislim da cu da ostavim svoje prezime i dodam muzevo, imam samo sestru, jeste da ima u familiji ko da produzi lozu Novakovih, ali ja volim svoje prezime.
|
|
|
cika Kure Majstor
|
Godine: 53
Datum registracije: 25 Feb 2005 Poruke: 6913
|
|
Sreca pa zakon tako predvidja - mada ima krajeva (Crna Trava recimo) gde dete dobija prezime po ujakovom imenu. Ziva istina.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Heh, a u Izraelu po majci. Jevreji kazu da se zna ko je majka, a za ocinstvo treba provera!
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|