www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

paulo koeljo
Strana 1, 2, 3, 4  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Književnost ~
::  
Autor Poruka
ariel.vs.ursula
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 04 Maj 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 23, 2005 6:27 am    Naslov poruke: paulo koeljo Na vrh strane Na dno strane

po meni je on zaista dobar pisac....sta vi mislite o njegovim knjigama?

klinka
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 27 Apr 2005

croatia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 23, 2005 8:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kic i uzas,a najgora ona 11 minuta o prostitutkom. Rolling Eyes

ariel.vs.ursula
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 04 Maj 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 23, 2005 5:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

zasto tako mislis?

vebija
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Datum registracije: 07 Okt 2005
Mesto: zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 26, 2005 11:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pa dobar je onak,al nije baš nešto posebno

klopi
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 29 Mar 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 29, 2005 2:09 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dobar je on za mladje, ali kasnije mi se nije bas svidjao... Very Happy Sve u svemu, nije los.
Procitati Alhemicara.

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 30, 2005 1:17 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Alkemicar mi je drag ali iz nekih drugih razloga, ne zbog pisca.

Sve ostalo je "ne, fala llijepa"!

skitla
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 29 Okt 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 30, 2005 7:59 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Koeljov roman Djavo i gospodjica Prim ,fantastican prikaz van vremenskog ,starog stanovnistva i kriminal ,treba je procitati. Shocked

zdravka
Banovan!

Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 16 Maj 2005

PorukaPostavljena: Uto Nov 08, 2005 10:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mislim nije loš stvarno, ali onaj "Alkemičar" nije treba bit onako dug. Mislim, čovik pređe čitavu pustinju, satare se živ, da bi na kraju dozna da ga blago čeka na mjestu s kojeg je krenio. Mislim, poučno je, ali zar to većina nas već ne zna? A za one koji to ne shvaćaju - PROČITATI....
Draža mi je surova realnost - 11 minuta po meni je puno bolja.....

Sandman82
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 12 Okt 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 09, 2005 9:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
čovik pređe čitavu pustinju, satare se živ, da bi na kraju dozna da ga blago čeka na mjestu s kojeg je krenio

E meni se bas to svidja.

Od Koelja sam procitao Alhemicara, Prirucnik za ratnika svetlosti i Na obali reke Pjedre sedela sam i plakala. Svideo mi se samo Alhemicar ali ne bas narocito. Knjige mu nisu lose, ali nisu i nesto narocito. On se trudi da mu svaka knjiga bude poucna, da nosi neku poruku, ali mislim da zbog tolikog truda i ide u drugu krajnost - smara. Mislim da mi ne lezi ono sto on pise.

anduril
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 17 Jun 2005
Mesto: zg

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 10, 2005 10:56 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nisam nista procitao od njega, ali imam u planu.
cim nadjem vremena.

nego jucer sam ga vidio :d
bio je gost na info sajmu u zagrebu :d

Brandzi
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 43

Datum registracije: 12 Nov 2005
Mesto: Novi Sad :)

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 12, 2005 3:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Obozavam Koeljove knjige i imam sve do jedne tj nemam ovu novu sto je izdata ali cu je nabaviti vrlo brzo!
Inace jedina koja mi se nije dopa ja "na obali reke Pjedre sedela sam i plakala"

A def. najbolje su mi "Alhemicar" i "11 minuta'

Daca
~Žena Sanjicinog švalera~
~Žena Sanjicinog švalera~

Godine: 52

Datum registracije: 16 Apr 2004
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 19, 2005 7:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Paulo Koeljo (Paulo Coelho)

Paulo Koeljo je rodjen u Rio de Zaneiru 1947. godine. U Brazilu se afirmisao kao pisac tekstova za hitove koje je pevao cuveni rok pevac Rail Seisas; njegove kompozicije izvodile su i sve velike zvezde brazilske muzicke scene sedamdesetih i osamdesetih godina. Paulo Koeljo je proucavao magiju i okultizam od svoje 25. godine. Posto je pesice presao put hodocasnika dug 830 km do Santjaga de Kompostele, napisao je 1986. godine knjigu Dnevnik jednog carobnjaka, koja je ubrzo postala bestseler u Brazilu. Nakon Alhemicara (1988), koji je njegov prvi svetski bestseler, Koeljo je objavio i knjige: Brida (1990), Valkirije (1992), Maktub (1994), Peta Gora (1996), Prirucnik za ratnika svetlosti (1997), Na obali reke Pjedre sedela sam i plakala, Knjiga o sreci, Veronika je odlucila da umre... Dela Paula Koelja prevedena su na 50 jezika i objavljena u 93 zemlje u ukupnom tirazu od 20 miliona primeraka. Samo Alhemicar, sa kojim je ovaj "najcitaniji latinoamericki pisac posle Markesa" (The Economist) stekao svetsku slavu, prodat je u tirazu od 15 miliona primeraka. Americko drustvo knjizara proglasilo je roman Alhemicar najboljom knjigom za mlade u 1994. godini, francuski casopis Elle knjigom godine 1995, u Jugoslaviji je dobio nagradu "Zlatni bestseler" Televizije Beograd i "Vecernjih novosti" 1995. i 1996. Francuska vlada dodelila je Paulu Koelju najvise odlikovanje u oblasti kulture: Vitez reda knjizevnosti i umetnosti. Njegova dela izvanrednog poetskog stila, koja podsticu nasu sposobnost da sanjamo, posredstvom jezika koji se ne obraca nasem razumu, vec nasim srcima - donela su mu reputaciju jednog od 15 najpopularnijih pisaca na svetu...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Književnost ~ -> paulo koeljo Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3, 4  sledeća
Strana 1 od 4

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon