:: |
Autor |
Poruka |
DJ-ina Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 15 Jan 2009 Poruke: 2
|
|
Dakle, zasto se smrt smatra kao filozofski problem?
|
|
|
|
|
|
Bobak_BL * Domaci Lazov *
|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...
|
|
zato sto se o njoj moze samo filozofirati...bez nekog konkretnog utemeljenja...
i nista drugo...
veci problem za filozofiju treba da bude zivot...
jer smrt...kad nastupi ...tu sve prestaje...pa i svaka filozofija...
a neki ljudi su skloni da filozofiraju i brinu o stvarima
o kojim je svima jasno da se promeniti ne mogu...
a jasno im je takodje da filozofija zivota cesto nije onakva kakvom se cini...
i da takodje tu ne mogu nista da urade...a to je resivo...
samo oni ne mogu to da rese...
pa se uzimaju... da je prece resiti smrt... nego zivot...
kakvo pitanje takav i odgovor...
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti.... |
|
|
|
|
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
Problem ili reshenje?
Zashto ne bi smrt bila reshenje misterije zvane zivot?
|
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Smrt je trenutak nakon kojeg nas zivot jedino se nastavlja u sjecanjima onih kojima smo nesto znacili.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
DJ-ina Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 15 Jan 2009 Poruke: 2
|
|
Sve je to fino, ali ja sam izgleda zaboravila da naglasim da je to deo moje teme iz maturskog. Te sam mislila da neko moze da mi kaze nesto vise, strucnije o tome, jer trenutno nemam neku literaturu.
Elem, mislim na uopsten problem smrti u filozofiji, razmisljanja pojedinih filozofa... da li znate kako je ovaj problem napredovao ili sta vec, kroz istoriju filozofije...itd
|
|
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Ne gledam smrt kao filozofski problem i nisam nikada. Smrt je prirodna stvar kao i rođenje i nema tu filozofije. Bilo bi je onda kada neko ne bi umirao vijekovima, a to već nisu čista posla, pa bi se razvila jedna čista filozofska rasprava. Rođeni smo, prirodno, prirodna je i smrt u kasnijom godinama. Niko joj ne pobježe i to je stvar koje smo svjesni i bez prevelike filozofije. Eliksir mladosti ne postoji, neki su ljudi samo malo optimističniji i življi i u dubokoj starosti, ali su takvi bili i za života, i sigurno je da im misao radi toga nije da će živjeti do vijeka. Živjeće samo do Smrti. Smrt nije folozofija, ona je prirodna, takva je od postajanja svijeta i svi umireno. Ne znam za nikoga ko je živio. Smrti ne treba naša filozofija, ona uzima onda kada misli da treba. A oni koji misle da je smrt filozofski problem i koji koriste taj pojam za razne rasprave koje troše budžet nečiji ili sredstva, ne rješavau ništa Mrtav si ma koliko ti filozofirao o Smrti. Valja životnu filozofiju staviti prije grobljanske, jer kada te pokopaju....sva filozofija staje. I svi onda kažu: Eto, nikad se ne zna kada mu je bilo suđeno
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
filosofskibl Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 21 Sep 2015 Poruke: 13 Mesto: bl
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|