:: |
Autor |
Poruka |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Veco pomagaj.....klinja mi cesto ima krvarenje nosa....jel to ozbiljno??/podje mu krv sam od sebe...ponekad nocu....
|
|
|
Jana-018 Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 18 Sep 2004 Poruke: 10641
|
|
Yaco,i mali od mog brata ima slican problem,vodili su ga kod lekara i doktor je reko da je to navodno normalna pojava za osobe cak i decu koje imaju vise krvi..pa se na taj nacin oslobadjaju viska krvi...jedino ako nije u pitanju nedaj boze neka bolest daleko ga bilo i da necuje zlo...
|
|
|
|
|
|
vecadok Prijatelj foruma
|
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd
|
|
Nije normalna pojava, jer niko nema višak krvi....na žalost, nije tako prosto....mada, u stara vremena su zaista neke, čak i ozbiljne bolesti, lečene tzv. puštanjem krvi, za šta su korišćene pijavice, gliste i nesterilni instrumenti....
Danas pouzdano znamo da je krvavljenje iz nosa kod dece najčešće posledica mehaničke povrede vaskularnog (krvno sudovnog) spleta koji nazivamo plexus Kiesselbachi.Povrede nastaju u igri ili uvlačenjem prstića u nos, a sreću se i u virusnim infekcijama gornjeg disajnog puta, kao i u nekim hematološkim oboljenjima i kod dečije hipertenzije.Bolest je najčešće bezazlena, javlja se iz jedne nozdrve, a veoma često i spontano prestaje.
Ako je krvavljenje često, obilno i obostrano, valja uraditi kompletnu laboratorijsku pretragu i detaljno hematološko ispitivanje.
Zaustavljanje krvavljenja vrši se najlakše pritiskom prstima na mesto krvavljenja (prednji nosni hodnik) - digitalna kompresija, a ako je krvavljenje intenzivno, dete povesti lekaru koji će krvavljenje zaustaviti stavljanjem komprese natopljene adrenalinom u nozdrvu ili tamponadom.Od pomoćnih sredstava u obzir dolazi upotreba leda (staviti na čelo detetu) ili hladne obloge, davanje vitamina C koji će ojačati zidove krvih sudova a kod najtežih slučajeva krvavljenje se zaustavlja hirurški: spaljivanjem krvnog suda upotrebom koncentrovane trihloracetične kiseline.
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
hvala Dr. srce si.....
|
|
|
NINANENA Veštica
|
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 1464
|
|
te probleme ima i moj sin,uradjene su mu sve pretrage i nista ,mada primetila sam cim gricka slani kikiriki odmah te noci podje krvarenje iz nosa
|
|
|
|
|
|
vecadok Prijatelj foruma
|
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd
|
|
da, grickanje kikirikija naizgled nema veze sa krvavljenjem iz nosa...no, kad ponešto znaš, onda ti i mehanizmi kako neke stvari funkcionišu postaju jasnije....naime, grickanjem kikirikija unosi se i malo veća količina soli od uobičajene, te dolazi do laganog porasta krvnog pritiska....a znamo da i kod dece i kod odraslih porast krvnog pritiska može biti jedan od uzroka krvavljenja iz nosa...eto objašnjenja kakve veze imaju kikiriki i nos!
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
|
NINANENA Veštica
|
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 1464
|
|
da i treba otklanjatti uzrocnike -toni nesme kikiriki i tacka
|
|
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
kada sam bila mala i ja sam imala jako puno problema sa tim..imala sam osecaj cim malo vise viknem cim se naglo okrenem...nos je krvario..moze biti povezano sa malokrvnoscu..kod mene je to barem bio problem...sa godinama isceznulo je..malokrvnost ne..i dalje sam anemicna ali mi ne ide krv iz nosa...po meni barem ne mora biti nista strasno...
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
fffff Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 23 Feb 2005 Poruke: 5
|
|
ja sam imo isti problem ko mali nije
to nista prode s godinama
|
|
|
|
|
|
dnumka Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 19 Jun 2004 Poruke: 138
|
|
i moj ortak ima isti problem ali nema resenja slabi kapilari i kraj
|
|
|
|
|
|
stamenid Prijatelj foruma
|
Godine: 40
Datum registracije: 06 Jun 2004 Poruke: 9671 Mesto: daS ivoN
|
|
a za pravo cudo ja imam bas veliki pritisak(oko 190 sa 60) i nikad nisam imao krvarenje iz nosa,cak ni kada sam ga razbio...samo nekada kad duvam nos se desi da se slina malo zacrveni....
|
_________________ турбопичећи новосадиста
:s: :t: :a: :m: :e: :n: :i: - :d: |
|
|
|
|
ajili Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 24 Feb 2005 Poruke: 4
|
|
ja stalno imam krvarenje i zato hvala ovima iznad sto su mi pomogli!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|