:: |
Autor |
Poruka |
Jana-018 Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 18 Sep 2004 Poruke: 10641
|
|
Jel zna neko neku jednostavnu dijetu??
Ali ne ono sa nekom egzotikom od voca i ne znam cega, i ne nesto na grame, nego nesto sto moze da se primeni i kad je covek na poslu ili sl.
ako znate ajde bacite koju
ovo je jedna proverena,moze svakom da koristi
Atkinsonova dijeta
Ovom dijetom isključujemo unos ugljenih hidrata u naš organizam, kako bi pomogli organizmu da se očisti od naslaga sala tj. da počnu da se tope.
Šta je najvažnije kod ove dijete: nećete biti gladni, ne morate jesti tri puta na dan, ne trebate meriti hranu i posebno spremati obroke, ne morate piti tablete ili čajeve protiv pojačanog apetita, ne morate trčati, raditi gimnastiku ili ići na akupunkturu.
Kako deluje: sa potpunim isključenjem unošenja ugljenih hidrata u naš organizam naše vlastite naslage sala jednostavno se tope.
Sa dijetom početi, recimo u ponedeljak, sa prvih šest dana gubite 5 Kg, a svaki sledeći dan ste za 1 Kg lakši, svako jutro 1 Kg manje i za 24 dana možete izgubiti i do 20 Kg.
Ali oprez ako samo jedan dan samo jednom pojedete komadić hleba veličine nokta ili bilo koju sitnicu koja sadrži ugljeni hidrat (i od one hrane koju ćemo navesti da se ne sme jesti) organizam će izvući iz nje ugljene hidrate i blokirati uzimanje istih iz masnih naslaga.
Suština dijete je da na primer skuvate povrće koje najviše volite, stavite u to meso koje najviše volite, sve začinite (so, biber,vegeta, beli luk, i ostalo sitno povrće, malo ulja) i skuvate malo veću količinu za ceo dan. Kada ste gladni možete jesti gotovo stalno i dok se ne osetite sitim. Tako kreirate obrok za svaki dan od hrane koja se sme jesti.
Ponavljamo da se ne sme jesti hrana koja sadrži ugljene hidrate!
Zabranjeno:
Hleb, krompir, brašno, pirinač, sočivo, pasulj, grašak, mrvice prezle, pohovano meso, kikiriki, boranija, lešnik, viršle (nema zaprške ni za jedno jelo).
Nijedna vrsta mlečnog proizvoda nije dozvoljena, ni mleko, kisela ili slatka pavlaka, jogurt, kefir, razni pudinzi mlečni i voćni, margarin, šlag, nijedna vrsta kolača, šećer, čokolada, razne grickalice slatke ili slane, sladoled, nijedna vrsta sira.
Nijedna vrsta voća tj. ništa što se zove voće.
Da bi nadoknadili potrebu za gore navedenom hranom tj. prehrambenim proizvodima potrebno je da obavezno uzimate sledeće vitamine sa početnim danom dijete:
Vitamin C - 1 tableta dnevno
Vitamin E - 1 tableta dnevno
Kalcijum magnezijum, Cink - 1 tableta dnevno
Ovu dijetu možete držati onoliko dana koliko želite kilograma da smršate.
Za ovu dijetu je dokazano da osoba koja je držala i smršala za mesec dana 20 Kg po prestanku dijete trebalo joj je 2 godine da počne dobijati na težini.
Znači nije opasna za zdravlje sve dok se pridržavate svih uputstava, već je naprotiv korisna jer organizam oslobađa bespotrebne masnoće, odnosno sala.
Sva hrana koja ovde nije napisana se ne jede.
Hrana koju možemo jesti!
Junetina, piletina, teletina, svinjetina, jagnjetina, guska, patka, ćurka, sve vrste jetrica, divljač na sve načine osim pohovanog, znači može kuvano pečeno, roštilj, možete jesti i čvarke ali bez hleba, sušeno meso, kobasice osim viršli i sve vrste suhomesnatog.
Sve vrste riba:
Morske ribe, slatkovodne ribe i sve vrste ribljih konzervi (tunjevina, sardine, skuše sa i bez povrća).
Sve vrsta salata:
Sveža zelena, paprike sveže ili pečene, paradjz, krastavci, svež ili kiseo kupus, cvekla, salata od morskih plodova,salata of luka, radić zeleni ili crveni, spanać svež kao salata, sve salate začiniti sa uljem, sirćetom, solju, biberom, ajvar, naravno po želji.
Jaja mogu na sve načine
Sve vrste povrća:
Karfiol, blitva, spanać, praziluk, kelj, kupus, kiseli i slatki, špargle, artičoke, patlidžan, keleraba, šargarepa, peršun, celer, rotkva i prokelj.
Možete piti:
Mineralnu vodu, tonik voda, crna kafa i sve vrste čaja bez šećera a sa ”natrenom ili ”saharinom obavezno i limunada.
|
|
|
|
|
|
Mala_Zvezdica Interceptorov Kikiriki
|
Godine: 42
Datum registracije: 21 Dec 2003 Poruke: 5243 Mesto: Frankfurt - Zemun
|
|
Vred pokusati, jer imas ti iskustva sa tom dijetom?
|
|
|
|
|
|
Miss Nikakve Sanse Odomaćeni član
|
Godine: 46
Datum registracije: 02 Avg 2004 Poruke: 1596 Mesto: Zagreb :)
|
|
... sve to izgleda bezopasno i jako jednostavno, al' samo kad se priča o tome... kolegica je probala baš ovu dijetu i nakon tjedan dana završila u bolnici od silnih padavica i opće slabosti... izgubila je na težini i to stoji ali je isto tako u roku od 2 tjedna vratila staru kilažu i još nabacila koju kilicu više...
... pola sata tjelesne aktivnosti riješava sve probleme... ne razumijem zašto je ljudima uvijek lakše izmišljat nove dijete i bit' gladan čitav život nego odradit' neku laganu šetnjicu !? ...
|
_________________ :93: Mi plešemo... la la lala... cijeli dan i noć... :93: :50: |
|
|
|
|
Nestvarna Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 48
Datum registracije: 24 Jun 2004 Poruke: 83 Mesto: Pristina
|
|
Evo ti ova dijeta, to ti je bez ugljenih hidrata i secera, nesmes da jedes krompire, zatim mlecne sastojke, sok nesme da se pije, dok smes mineralnu vodu. Znaci sve sto raste u zemlji, nesmes nikako ako uzmes i malo secera dijeta se prekida i ne funkcionise vise, do 15 kg. se oslabi, a drzi se mesec dana ali moras da je pocnes od pondeljka.
Stvarno je dobra dijeta, jaja u svakom pogledu, sos sa paradajzom da , kecap ne. Pa ako ti je stalo do lepog izgleda slobodno je pripremi.
Uveri se sama, za mesec dana neverovatnu liniju dobijes, necete verovati.
I od salata, krastavci, sargarepa nikako jer sadrzi secer, paradajz, kupus.
Eto, to je to, pa sa srecom neka vam je.
|
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Bez dijete do vitke linije
Držali ste razne dijete, ali, iako ste malo smršali, niste stigli do željene kilaže. Čim prestanete sa unosom raznovrsnih materija u organizam, metabolizam se usporava, te nema ni pomaka u gubitku težine. Ako vam se to desilo, ne očajavajte, ali i ne smanjujte unos kalorija. Bolje je da više jedete da bi telo imalo osećaj da je vreme gladovanja prošlo. To će pospešiti razmenu materija i automatski pokrenuti sagorevanje masti.
Sagorevači masti su biomaterije koje obezbeđuju prirodno sagorevanje.
Magnezijum napada masne ćelije. Ovaj mineral podstiče razmenu materija i odstranjuje "otpad" iz organizma. Magnezijuma najviše ima u proizvodima od žitarica i mahunastom povrću.
Organizmu je potreban izvor enregije da bi mogao da proizvodi adrenalin koji troši masti. Zato je korisno jesti sojine proizvode, sir, jogurt, meso, ribu...
Noradrenalin je hormon koji se luči u nadbubrežnoj žlezdi kada je organizam pod stresom. Ovaj hormon učestvuje u pretvaranju viška masti u energiju. Da bi se stvarale dovoljne količine noradrenalina, potrebno je konstantno unositi vitamin C. Ovog vitamina ima najviše u paprici, limunu, kiviju...
Amino-kiseline regulišu proizvodnju somatotrofina. To je hormon rasta koji organizam proizvodi samo noću. Somatotrofin ima važnu ulogu u organizmu, jer je zadužen za pretvaranje masti u mišićnu masu. Da bi količine hormona rasta bile zadovoljavajuće, trebalo bi jesti školjke, morske rakove i meso.
Čaša crnog vina uz jelo može znatno da umanji apetit. Vino sprečava ulazak ugljenih hidrata u krv i usporava varenje belančevina u želucu. Kao posledica toga, brzo se javlja osećaj sitosti.
preuzeto sa krstarice
|
|
|
|
|
|
Neko mi je reko da se sexom skidaju kalorije,al me slagao opasno hehehe
Ja se zadnjih mesec dana razvali od *ebacine a umesto da smrsam ja se ugojila i razvalila butine od sirenja nogu ))
Nepravda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ej, kaze i moj kolega nista bez "preznojavnja", ti bar nadje, e!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
E sad sam pocela da drzim dijetu neku,al bwe mnogo teska...Umirem od gladi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Uzni bre ovu mozes koliko hoces da jedes a mrsavis, ja sam je koristila, posto na poslu radim osam sati dnevno za kompjuterom ko sta radi, ja cas slabim, cas se gojim,... Probaj ovu stavrno je delotvorna, a za mesec dana si savim drugacija, meni je krajnji rock 20 septembar. Smrsala moja sestra, drugarica jedna, pa cak i kolega je drzao tu dijetu, probaj i ti pa ces se uveriti pa me casti tamo 21 septembra jednom tortom dobro ce mi doci slatko posto ne sme da se koristi. A, da usput i decka mi nadji hihihihi
|
|
|
|
|
|
Charmed Malo ~ mače ~
|
Datum registracije: 03 Avg 2004 Poruke: 14625 Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek
|
|
Ja am posle trudnoce uspela za nekih godinu dana da skinem oko 25kg.
I to sam pomalo jela za dorucak i rucak,i nisam veceravala.To znaci posle 17h nista za klopu.Ako si bas gladna pojedi jabuku,ali nikako bananu,jer ona ima kalorija u sebi.Ali za jednu dijetu bitno je imati cilj i volju i onda ces uspeti.
|
_________________ Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!! |
|
|
|
|
|
|
|
jeste to, u pravu si, posle ovoga cu da primenim jednu drugu dijetu ali mora 15 dana pauza, i testeninu cu da izbacim iz upotrebe. Ja, neznam meni nista bez dijete.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mala_Zvezdica je napisao/la sledeće: | Vred pokusati, jer imas ti iskustva sa tom dijetom? |
Zvezdo,pocela sam da drzim tu dijetu i stvarno je uspesna mogu ti reci...za 6 dana kako je drzim skinula sam 3kg...nastavljam dalje do zeljene tezene
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|