www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Revans kvalifikacija za Ligu sampiona
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 24, 2005 7:53 am    Naslov poruke: Revans kvalifikacija za Ligu sampiona Na vrh strane Na dno strane

Сами себе избацили

Наш шампион није успео да реализује ни једну од безброј шанси током 120 минута, као ни прилику у пенал завршници и поклонио пласман у Лигу шампиона скромној екипи из Словачке

Партизан је вечерас у свим елементима надмудрио свог противника, али се Артмедија после бољег извођења једанаестераца нашла у Лиги шампиона. Победник је одлучен са пеналтика и тек у шестој серији, пошто је Ђурица савладао голмана Краља, а Чобеј јунак вечери одбранио шут Брновића, победник је решен. Имао је Партизан вечерас све, осим среће која није била на његовој страни.

Сваки тим ће пожелети овакву публику која је на достојанствен начин испратила и наше и словачке фудбалере, а као прави спортсмени љубитељи фудбала у нашој земљи показали су се када се велика представа завршила. Смогли су толико снаге да аплаузом испрате фудбалере словачког тима и да им аплаузом пожеле срећу на њиховом првом одласку у Лигу шампиона.

Поновило се вече као пре два лета када је у Њукаслу Партизан савладао великог енглеског противника. Али, на жалост, реприза која се догодила у Њукаслу није поновљена овде у Београду. После драматичних продужетака, после 30 минута дивовске борбе и силних промашаја нашег тима, уследили су пенали и велики обрти. Прво је Фодрек савладао Краља а истом мером узвратио је Алберт Нађ. Шут Козака одбранио је Краљ па је Мирковићева лопта завршила на стативи. Онда је Халенар био успешан да би Бајић изједначио на 2:2. Бразилац Гомес је шутирао преко гола, а Вукчевић топовским ударцем донео прву предност. Ондаје Беднар изједначио и на крају пете, последње серије, када се очекивало да ће Камерунац Пјер Боја одвести Партизан у Лигу шампиона, уследио је шут који је Чобеј одбранио.

Остаје жал за пропуштеном шансом. Све је могло бити другачије али победнику треба честитати као и нашим фудбалерима који су дали максимум у овој утакмици.

Почело је онако како је желео Партизан. Гости нису испољили велику агресивност, рачунали су да се противник испуца, и да ће онда са њим лако. Партизан је, међутим, био мудар. Он није кидисао више него што је било потребно, играо је опасно и тактички врло дисциплиновано. Тренер Вермезовић је изванредно „снимио противника из Братиславе и поставио тактику којом се једино могло ићи ка успеху. Знао је да је Партизан био решен да надмаши себе и то се видело чим је утакмица почела.

После фуриозног почетка уследиле су две дивне прилике пред голом Чобеја. Прво је Одита био у гол-налету, а неколико тренутака касније и Ломић. На истеку првих четврт сата игре Брновић је одлично прошао, уследио је шут са ивице шеснаестерца, али се испред Чобеја поставио Бурак и спасао свој гол. Неколико тренутака касније уследила је нова прилика. Емегхара се убацио из другог плана и упослио прво Одиту, а његов земљак је несебично послао лопту до Боје чији је шут на бравурозан начин зауставио голман гостију.

Друго полувреме почело је стопостотном приликом Томића, пошто је јунак меча, голман Чобеј, поново изванредно интервенисао. Веома често су гости покушавали да организују напад на средини терена, али им је одбрана нашег тима готово без грешке парирала. Симон Вукчевић је у овој утакмици био најборбенији Партизанов играч, показујућу жељу која се ретко виђа. Имала је Артмедија своју шансу преко изврсног Халенара али је његов шут, који је умногоме подсетио на славног Бразилца Роберта Карлоса, изванредном парадом зауставио Краљ.

Ипак, највећу шансу имао је млади Никола Грубјешић коме је тренер Вермезовић указао шансу. Пошто се Ломић нашао у налету уследио је одличан центаршут, док Чобеј, до тог тренутка веома сигуран, а прави прву грешку, испушта лопту из свог наручја, а млади Грубјешић удара лопту али она завршава на пречки.

Капитен Алберт Нађ био је разочаран неуспехом али се понео капитенски за разлику од осталих првотимаца. Нађ је смогао снаге да честита противнику и да оцене о јучерашњој борби.

- Пробали смо све, овај пораз много боли што нисмо успели, али ми морамо да се окренемо новим обавезама. Хвала навијачима на подршци, а када су дошли пенали срећа нам је окренула леђа

Јурај Чобеј централна фигура реванша у Београду, дао је специјалну изјаву за „Политику одмах после меча. Он је за наш лист рекао:

- Ову утакмицу ћу памтити до краја живота. Била је заиста драматична од првог до последњег момента. Срећа је била наш савезник а када су дошли пенали ја сам био сигуран да ћу мом тиму донети победу. Искрено говорећи знао сам једино како ће шутирати Вукчевић, а о осталима сам мање знао. На крају, у последњој серији, прочитао сам Брновића, видео сам да има трему и то ми је дало додатан стимуланс, казао је голман Словака.

Владимир Вајс је знао шта хоће када је свој тим довео у Београд. Припремио је изванредну тактику са жељом да спашава свој гол, а онда у нападу шта буде.

- Бог је вечерас стао уз нас, признао је он. Ово је била фантастична атмосфера. Захваљујем Партизановим фудбалерима на фер и коректној игри а навијачима, који су били дивни, на аплаузима када су нас испратили са терена. Ово вече никада нећемо заборавити.

Владимир Вермезовић је био више него тужан, а после велике битке је рекао:

- Веома ми је тешко. Испустили смо шансу још у првој утакмици, знали смо да ће у реваншу бити још теже. Словаци су синоћ имали веома расположеног голмана, а када дођете до пенала они су лутрија. Честитке Артмедији на победи, желим им пуно среће, а живот иде даље.

Новинаре је занимало ко је одредио извођаче пеналтика. Вермезовић је одговорио:

- Играчи су се сами јављали, мада неки нису имали довољно храбрости да шутирају пенал.

Једно од питања било је због чега је Иван Томић тако рано напустио велики фудбалски двобој а његов тренер је казао:

- Жалио се на превелик умор, због тога сам га заменио.

Стадион: Партизана. Гледалаца: 31.000. Терен: одличан. Време: идеално за игру. Судија: Бенет (Енглеска). Жути картони: Мирковић, Ломић (Партизан), Борбељи, Козак (Артмедија). Стрелци из пенала - 0:1 Фодрек, 1:1 Нађ, - Козак (одбрана), - Мирковић (статива), 1:2 Каленар, 2:2 Бајић, - Гомес (преко гола), 3:2 (Вукчевић), 3:3 (Бернар), - Боја (одбрана), 3:4 Ђурица, - Брновић (одбрана).

ПАРТИЗАН: Краљ 8, Ђорђевић 6,5, Мирковић 7, Емегхара 7, Ломић 7 (од 106. Бајић -), Нађ 8, Томић 6,5 (од 75. Грубјешић 6,5), Брновић 7, Боја 6,5, Вукчевић 8, Одита 6,5 (од 68. Радовић 7).

АРТМЕДИЈА: Чобеј 9, Дебнар 7, Ђурица 7, Вашчак 6,5 (од 95. Гомес -), Чур 5,5 (од 53. Стано 6), Каленар 7, Борбељи 7, Фодрек 6,5, Петраш 6,5, Бурак 6,5 (од 11. Микулић - ), Козак 7.

Драган Тодоровић

gric202
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 36

Datum registracije: 13 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 24, 2005 3:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svaka pobeda je zasluzna. Partizan je mogao, to je sigurno, ali nije.

milannce
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 42

Datum registracije: 03 Nov 2004

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 25, 2005 2:18 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

i kada ne budes prvi ti i kada te stignu porazi i tada cu PARTIZANE da te volim JA!!!!!

vermaht
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 39

Datum registracije: 16 Mar 2005

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 25, 2005 3:45 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sta ce Partizan u Ligi kad ne mogu da pobede ove...Ne znam ni kako se zvase.

igort
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 21 Avg 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 25, 2005 7:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Navijao sam za njih samo zato sto su srbi, a nije mi žao što su izgubili, čak mi je malo drago! Laughing

Sascha336
* Vatreni delija *
* Vatreni delija *

Godine: 52

Datum registracije: 06 Dec 2004
Mesto: BEC/Srbija

austria.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 9:36 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Steta sto nisu pobedili

CatchTheWreck
Jecika_84 muz No.2
Jecika_84 muz No.2

Godine: 44

Datum registracije: 06 Sep 2004
Mesto: Cataro

montenegro.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 9:42 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

bash shteta..... a mogli su.....

da bude u twom drushtwu,

drzi jezik za zube,
a ledja uz zid,
mozda i uspesh da PREZIWISH
bez posledica,

u owom smradu....

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 9:45 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mogao je i FK Novi Sad da udje u prvu ligu pa... Very Happy Very Happy

The tears of a clown make the whole world laugh.

Mixipro
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 05 Mar 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 29, 2005 6:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

grobari treba ta uzmete pistolj da pucate sebi u glavu al da pazite da ne promasite Laughing Laughing

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Revans kvalifikacija za Ligu sampiona Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon