www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Uskoro probne vozacke dozvole
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*

Godine: 46

Datum registracije: 12 Feb 2003
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 14, 2005 1:36 pm    Naslov poruke: Uskoro probne vozacke dozvole Na vrh strane Na dno strane

Polovinu sobraćajnih nesreća na putevima u Srbiji izazovu vozači koji vozačku dozvolu imaju manje od godinu dana. Nacrt zakona o bezbednosti saobraćaja predviđa uvođenje probnih vozačkih dozvola i izmene u načinu polaganja ispita. Prošle godine vozači sa iskustvom od godinu dana prouzrokovali su 1.067 saobraćajnih nesreća s nastradalima, što je četiri puta više nego što su izazvali vozači s desetogodišnjim iskustvom. U auto-školama preporučuju neiskusnima da posle položenog vozačkog ispita neko vreme voze sa iskusnijima. Nacrt zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima predviđa uvođenje probne vozačke dozvole koja će važiti dve godine. Vozač koji ima probnu dozvolu neće smeti, na primer, da vozi brže od 90 km/h na auto-putu, ili ne brže od 70 km/h na ostalim putevima. Nacrt predviđa zabranu upravljanja vozilom početnicima u periodu od 23.00 do 5.00 časova.

Milenko Jezdimirović, direktor auto-škole Zeleno svetlo, kaže da auto-škola može dati neki početni temelj i početne korake. „Mladi ljudi puni temperamenta, a nedovoljnog iskustva, u nekim slučajevima iz neznanja lako ulaze u teško rešive saobraćajne situacije, a posledice su nam svima poznate, kaže on.

Kandidati za vozače saglasni su u tome da nisu spremni da sami odmah sednu za volan.

„Mislim da ne treba odmah baš da se ide sam, ipak ne može se cela slika dobiti na ograničenom prostoru na kom vozimo. Mislim da treba neko vreme voziti s nekim ko zna, ali ne baš dve godine.

„Naravno da ću odmah početi sam da vozim, ne treba mi neka pomoć, pošto sam već duže vreme vozio i stekao sam određeno iskustvo.

„Sigurno će mi neko pomoći nekih 20 dana dok ne steknem rutinu, a posle ću sam.

„Neko osnovno znanje može da se stekne, ali baš za neku vožnju... nisam siguran.

U nacrtu je predviđeno formiranje Agencije za bezbednost saobraćaja, po ugledu na zemlje EU. Ako taj predlog bude prihvaćen, na polaganje vozačkih ispita će, umesto predstavnika MUP-a, s kandidatima ići predstavnici Agencije. (B92)

Velja25
~ Sanjicin komšija ~
~ Sanjicin komšija ~

Godine: 38

Datum registracije: 20 Jan 2004
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 14, 2005 6:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

E baš mi je drago što me to neće zakačiti, položio sam pre dva meseca... Ali opreznost u saobraćaju je svakako potrebna, to pogotovo treba da znaju svi oni tatini sinovi kojim očevi kupe dobra kola pa samim tim umisle da će im otac kupiti i još jedan život!

r_peko
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 48

Datum registracije: 07 Mar 2005
Mesto: Indjija

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 16, 2005 11:59 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Najbolja stvar u svemu tome su negativni poeni. Onaj ko stalno pravi prekrsaje u saobracaju moze se oprostiti od vozacke dozvole. Naravno to vazi samo za nas "smrtnike", a za ostale ce verovatno sve biti po starom! Sad

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 16, 2005 12:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Koje ostale?Sve kace isti kazneni poeni.Sakupis 18,i moras ponovo da polazes vozacki,ukoliko se to ponovi 2 godine imas zabranu voznje,i opet polazes,a ukoliko opet sakupis 18 mozes da se oprostis od volana do kraja zivota(ukoliko nemas Underground...

The tears of a clown make the whole world laugh.

vladabgd
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 38

Datum registracije: 06 Nov 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 16, 2005 3:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

neshto mi govori da se ovaj zakon nece bash poshtovati, pre svega od strane tih maminih i tatinih sinova Confused Confused Sad

CAMO_PEJB
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 20 Maj 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 16, 2005 4:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa ja bre necu da ga postujem. Ceo zivot se cimam po autobusima i sada kada treba da dobijem dozvolu oni ce da mi zabrane da uvece izadjem s kolima. Pa koji ce mi onda auto tih dve godine???

Nale_Pa
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 05 Jun 2004

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 17, 2005 12:55 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

E tatini sinovi voze skupe autice sa vazdusnim jastucima pa im se sve moze a ostali nek se paze ko ih nema(mislim ako kojim slucajem nalete na vas),sve u svemu svidja mi se ovaj zakon bas zbog njih

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Uskoro probne vozacke dozvole Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon