:: |
Autor |
Poruka |
Lemi Odomaćeni član

|
Godine: 46
Datum registracije: 15 Avg 2004 Poruke: 1424 Mesto: Somewhere in the state of Srem - Vojvodina

|
|
SPORT - VATERPOLO - Ponedeljak, Avgust 15, 2005
Vaterpolisti Srbije i Crne Gore osvojili su prvo mesto u ovogodišnjem izdanju Svetske lige, pošto su u finalu tog takmičenja savladali selekciju Mađarske sa 16:5 [4:2, 6:0, 3:2, 3:1].
Ubedljivim trijumfom na bazenu u Tašmajdanu, vaterpolisti SCG su potvrdili nedavno osvojeno zlato na Svetskom prvenstvu u Montrealu, gde su takođe u finalu savladali Mađarsku, ali sa 8:7. Pobeda u Svetskoj ligi vaterpolo reprezentaciji SCG donela je nagradu od 100.000 dolara.
Svetski prvaci su potpuno nadigrali najvećeg rivala i pokazali da su ove godine najjača svetska ekipa. Već posle prve deonice plavi su imali prednost od dva gola [4:2], a druga četvrtina koju su vatetrpolisti SCG dobili 6:0 mogla bi da se izučava kao primer kako treba igrati vaterpolo.Do kraja utakmice vaterpolisti SCG se nisu opuštali želeći da nanesu što teži poraz olimpijskom prvaku i svetskom vicešampionu i u tome su potpuno uspeli.
Aleksanadar Šapić, najbolji strelac Svetske lige, u finalnom meču postigao je čak sedam golova, a strelci za SCG bili su i Dejan Savić, Duško Pjetlović i Vanja Udovičić [po dva], kao i Nikola Janović, Živko Gocić i Vladimir Gojković [po jedan].
Po dva gola za Mađarsku postigli su Peter Biroš i Čaba Kiš. Jedan gol dao je Norberk Madaraš.
Uz Aleksnadra Šapića još jednu sjajnu partiju pružio je Denis Šefik, i pored bolova u ledjima. Kapiten SCG Vladimir Vujasinović rekao je novinarima 'da je reprezentracija SCG na najbolji način završila ovo leto - veličanstvenom pobedom nad velikim protivnikom.Posle 10 minuta igre Mađari su pali, ali ne zato što su loši nego zato što smo mi igrali fenomenalno', dodao je kapiten.
Živko Gocić je rekao da su 'plavi' još jednom pokazali da su najbolji na svetu.
'Ušli smo u meč kao da je finale Olimpijskih igara, jer smo se tako dogovorili. Mađari nisu toliko slaba ekipa, ali smo mi zaista igrali odlično', rekao je Gocić i zahvalio se beogradskoj publici na podršci.
Treće mesto na finalnom turniru u Beogradu osvojila je selekcija Nemačke, koja je priredila iznenađenje pobedom nad Hrvatskom od 10:8, dok je peto mesto zauzela Grčka koja je pobedila Rusiju 14:9.
Ove godine Svetska liga je organizovana četvrti put. Od 14 reprezentacija koje su učestvovale u takmičenju, šest se plasiralo na finalni turnir u Beogradu. Vaterpolisti SCG nisu učestvovali samo u prvom izdanju takmičenja, 2002. godine, 2003. su bili četvrti, a 2004. drugi.
|
_________________ Udri me, ubi me, kozu mi deri, odavo ja sam spremam da mrem
samo mi nemoj dirati SREM
:firestarter: Za sve igrace igrica VAZNO!KLIKNI OVDE :firestarter: |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|