:: |
Autor |
Poruka |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Danski ledeni punc
250 g secera
3 pomorandze
pola vinske case araka
1 limun
1/2 l penusavog vina
1/4 vinske case smedjeg ruma
Pripremanje: Kocke secera izribati na limunu i zagrejati sa malo vode, dok se secer istopi. Dodati sok od limuna. Sve ohladiti i pomesati sa sokom od pomorandzi. U posudu za led sipati i staviti u deo za zamrzavanje. Ledene kocke istresti u veci sud, dodati sampanjac, arak i rum. Sve dobro promesati i sipati u case sa drskom.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Burgundac punc
125 g secera
1/2 l burgundca
1/2 l ruma
1/8 l soka od ananasa
1/2 l penusavog vina
1/8 l vode
1/2 l crvenog vina
1/8 l curacao
1 pomorandza
Pripremanje: Secer istopiti u hladnoj vodi, dodati sve sastojke, osim pomorandze i penusavog vina. Oprezno zagrejati. Pomorandze zajedno sa korom iseci na kolutove i spustiti u vrelu tecnost. Tek prilikom sluzenja pomesati penusavo vino sa puncom.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Otmeno piće ...Punc
Britanci su poznati proizvođači alkoholnih pića, i to piva, ali i viskija, koji se često koristi i za pripremu koktela. Tu je i džin-tonik, koji se najviše pio u engleskim kolonijama, posebno tropskim; a sve to zbog kinina koji se u njemu nalazi, a koji štiti od tropskih bolesti.
Jedan od omiljenih napitaka je i punč. To je mešavina alkoholnih i bezalkoholnih pića, šećera i voća. Obično se služi u velikim porcelanskim činijama, a sipa se u šolje pomoću male kutlače. Zato, ako hoćete da pripremite neki prijem na kome će vam svi pozavideti, obavezno za svoje goste servirajte i punč.
Punčevi su uvek fini, voćni i aromatični. Možete ih praviti u raznim kombinacijama, a sve prema svom ukusu. Tu je, recimo, narandžasti kumkat punč - sa pomorandžom i medom; topli liker od jaja - beli punč sa mlekom uz dodatak ajer konjaka; punč od pomorandže i vina - takođe narandžast; punč od zove i limuna - u sličnim tonovima; egzotični punč sa đumbirom - sa indijskim čajem i začinima; punč sa grejpfrutom i pomorandžom - žute boje uz dodatak belog vina i belog ruma; punč od višanja - sa celim plodovima višanja; punč od crvenih pomorandži - zanimljivog ukusa; punč sa kandiranim šećerom - sa sokovima od belog grožđa i pomorandži, sa pravim prelivima boja; takozvani topli dašak - tamnocrvene boje sa sokom od crvenog grožđa uz dodatak belog ruma; flambirani zimski punč - još jedan žute boje sa čajem i likerom od pomorandže. Sve su to samo predlozi, pa izaberite sami. Za decu - tu je neizostavni dečji punč sa sokom od grožđa, sirupa od maline i drugim začinima.
Recept za osnovni punč izgledao bi ovako: potrebni su sok od deset limunova, sitno isečena korica tri limuna, sok od četiri pomorandže, sitno isečena korica dveju pomorandži, dva litra skuvane vode, pola litra brendija, pola litra belog vina, dva decilitra jamajka ruma i sto grama šećera. U vrelu vodu treba sipati sok i korice limuna i pomorandži, pustiti da provri, skloniti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi. Dodati brendi, vino, rum i šećer u posudu za punč i izmešati. U to dodati ohlađeni sok i promešati. Sipati u čaše, sve lepo dekorisati i poslužiti.
|
_________________
|
|
|
|
|
Jana-018 Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 18 Sep 2004 Poruke: 10641
|
|
Punč bez alkohola
Sastojci:
- 4 žumanceta
- l mleka
- sok i kora od pomorandže
- 4 kašike šećera
Priprema:
Penasto umutiti žumanca sa šećerom, dodati mleko i mutiti žicom na tihoj vatri dok ne počne da penuša. Ostaviti da se rashladi, dodati sok i istruganu kore od pomorandže i služiti po želji sa kockicama leda.
|
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Bezalkoholni voćni punč (napici),
Specijalitet američke kuhinje
Sastojci:
2 vrećice voćnog čaja
530 ml vode
4 velike naranče
4 žličice tekućeg meda
smeđi šećer
limun
Opis:
Staviti 2 vrećice voćnog čaja u lonac i preliti kipućom vodom. Ostaviti 5 minuta da odstoji i nakon toga odstraniti vrećice od čaja. Istisnuti sok od 4 naranče i izliti u vruć čaj. Zasladiti sa 4 žličice tekućeg meda. Ugrijati bez da zavri.
Umočiti rubove od četiri šalice u limunov sok i zatim u smeđi šećer. Pažljivo napuniti šalice sa punčem.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Bezalkoholni punč od dinje (napici),
Specijalitet američke kuhinje
Sastojci:
1 dinja
1 štapić cimeta
90 ml soka od jabuka bez šećera
1 l limunade
Opis:
Prepoloviti dinju, odstraniti koštice i sa žlicom za kuglice izvaditi ”meso dinje. Staviti meso dinje u veliku zdjelu i dodati štapić cimeta i sok od jabuka. Pokriti i staviti hladiti na jedan sat. Izvaditi štapić od cimeta i izliti 1 litru limunade preko dinje. Promiješati. Servirati u čaše i dodati slamku.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Punč bez alkohola
Sastojci:
- 4 žumanceta
- l mleka
- sok i kora od pomorandže
- 4 kašike šećera
Priprema:
Penasto umutiti žumanca sa šećerom, dodati mleko i mutiti žicom na tihoj vatri dok ne počne da penuša. Ostaviti da se rashladi, dodati sok i istruganu kore od pomorandže i služiti po želji sa kockicama leda.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Punč od trešanja
Sastojci: (za 1 čašu)
- 125 ml sirupa od trešanja
- 125 ml belog ili crnog vina
- 2 koluta limuna
- 1 limun (sok)
- 0,5-1 dl votke
- 5 istucanih karanfilića
- malo šipke cimeta
Priprema:
Zagrejati sirup od trešanja i pomešati ga, u toploj čaši, sa vinom, cimetom, karanfilićem, sokom od limuna, votkom i kolutom limuna. Posuti malo praha cimeta i čašu ukrasiti preostalim kolutom limuna.
|
_________________
|
|
|
|
|
pantelijabgd Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 07 Jan 2005 Poruke: 10
|
|
Punč od trešanja
Sastojci: (za 1 čašu)
- 125 ml sirupa od trešanja
- 125 ml belog ili crnog vina
- 2 koluta limuna
- 1 limun (sok)
- 0,5-1 dl votke
- 5 istucanih karanfilića
- malo šipke cimeta
Zagrejati sirup od trešanja i pomešati ga, u toploj čaši, sa vinom, cimetom, karanfilićem, sokom od limuna, votkom i kolutom limuna. Posuti malo praha cimeta i čašu ukrasiti preostalim kolutom limuna.
|
|
|
|
|
|
La'Magia ~ La Victoria Siempre ~
|
Godine: 38
Datum registracije: 23 Mar 2006 Poruke: 1584 Mesto: * Novi Sad *
|
|
Nikad nisam probao,a bas bih voleo.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|