www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Punch
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Napici ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 08, 2004 4:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Danski ledeni punc

250 g secera
3 pomorandze
pola vinske case araka
1 limun
1/2 l penusavog vina
1/4 vinske case smedjeg ruma

Pripremanje: Kocke secera izribati na limunu i zagrejati sa malo vode, dok se secer istopi. Dodati sok od limuna. Sve ohladiti i pomesati sa sokom od pomorandzi. U posudu za led sipati i staviti u deo za zamrzavanje. Ledene kocke istresti u veci sud, dodati sampanjac, arak i rum. Sve dobro promesati i sipati u case sa drskom.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 08, 2004 4:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Burgundac punc

125 g secera
1/2 l burgundca
1/2 l ruma
1/8 l soka od ananasa
1/2 l penusavog vina
1/8 l vode
1/2 l crvenog vina
1/8 l curacao
1 pomorandza

Pripremanje: Secer istopiti u hladnoj vodi, dodati sve sastojke, osim pomorandze i penusavog vina. Oprezno zagrejati. Pomorandze zajedno sa korom iseci na kolutove i spustiti u vrelu tecnost. Tek prilikom sluzenja pomesati penusavo vino sa puncom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 10, 2004 1:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Otmeno piće ...Punc

Britanci su poznati proizvođači alkoholnih pića, i to piva, ali i viskija, koji se često koristi i za pripremu koktela. Tu je i džin-tonik, koji se najviše pio u engleskim kolonijama, posebno tropskim; a sve to zbog kinina koji se u njemu nalazi, a koji štiti od tropskih bolesti.

Jedan od omiljenih napitaka je i punč. To je mešavina alkoholnih i bezalkoholnih pića, šećera i voća. Obično se služi u velikim porcelanskim činijama, a sipa se u šolje pomoću male kutlače. Zato, ako hoćete da pripremite neki prijem na kome će vam svi pozavideti, obavezno za svoje goste servirajte i punč.

Punčevi su uvek fini, voćni i aromatični. Možete ih praviti u raznim kombinacijama, a sve prema svom ukusu. Tu je, recimo, narandžasti kumkat punč - sa pomorandžom i medom; topli liker od jaja - beli punč sa mlekom uz dodatak ajer konjaka; punč od pomorandže i vina - takođe narandžast; punč od zove i limuna - u sličnim tonovima; egzotični punč sa đumbirom - sa indijskim čajem i začinima; punč sa grejpfrutom i pomorandžom - žute boje uz dodatak belog vina i belog ruma; punč od višanja - sa celim plodovima višanja; punč od crvenih pomorandži - zanimljivog ukusa; punč sa kandiranim šećerom - sa sokovima od belog grožđa i pomorandži, sa pravim prelivima boja; takozvani topli dašak - tamnocrvene boje sa sokom od crvenog grožđa uz dodatak belog ruma; flambirani zimski punč - još jedan žute boje sa čajem i likerom od pomorandže. Sve su to samo predlozi, pa izaberite sami. Za decu - tu je neizostavni dečji punč sa sokom od grožđa, sirupa od maline i drugim začinima.

Recept za osnovni punč izgledao bi ovako: potrebni su sok od deset limunova, sitno isečena korica tri limuna, sok od četiri pomorandže, sitno isečena korica dveju pomorandži, dva litra skuvane vode, pola litra brendija, pola litra belog vina, dva decilitra jamajka ruma i sto grama šećera. U vrelu vodu treba sipati sok i korice limuna i pomorandži, pustiti da provri, skloniti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi. Dodati brendi, vino, rum i šećer u posudu za punč i izmešati. U to dodati ohlađeni sok i promešati. Sipati u čaše, sve lepo dekorisati i poslužiti.

_________________
 
Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 18 Sep 2004
Poruke: 10641

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 1:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punč bez alkohola
Sastojci:

- 4 žumanceta
- l mleka
- sok i kora od pomorandže
- 4 kašike šećera

Priprema:

Penasto umutiti žumanca sa šećerom, dodati mleko i mutiti žicom na tihoj vatri dok ne počne da penuša. Ostaviti da se rashladi, dodati sok i istruganu kore od pomorandže i služiti po želji sa kockicama leda.
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 7:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bezalkoholni voćni punč (napici),
Specijalitet američke kuhinje


Sastojci:
2 vrećice voćnog čaja
530 ml vode
4 velike naranče
4 žličice tekućeg meda
smeđi šećer
limun


Opis:
Staviti 2 vrećice voćnog čaja u lonac i preliti kipućom vodom. Ostaviti 5 minuta da odstoji i nakon toga odstraniti vrećice od čaja. Istisnuti sok od 4 naranče i izliti u vruć čaj. Zasladiti sa 4 žličice tekućeg meda. Ugrijati bez da zavri.
Umočiti rubove od četiri šalice u limunov sok i zatim u smeđi šećer. Pažljivo napuniti šalice sa punčem.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 7:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bezalkoholni punč od dinje (napici),
Specijalitet američke kuhinje


Sastojci:
1 dinja
1 štapić cimeta
90 ml soka od jabuka bez šećera
1 l limunade


Opis:
Prepoloviti dinju, odstraniti koštice i sa žlicom za kuglice izvaditi ”meso dinje. Staviti meso dinje u veliku zdjelu i dodati štapić cimeta i sok od jabuka. Pokriti i staviti hladiti na jedan sat. Izvaditi štapić od cimeta i izliti 1 litru limunade preko dinje. Promiješati. Servirati u čaše i dodati slamku.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Feb 20, 2005 6:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punč bez alkohola
Sastojci:

- 4 žumanceta
- l mleka
- sok i kora od pomorandže
- 4 kašike šećera


Priprema:

Penasto umutiti žumanca sa šećerom, dodati mleko i mutiti žicom na tihoj vatri dok ne počne da penuša. Ostaviti da se rashladi, dodati sok i istruganu kore od pomorandže i služiti po želji sa kockicama leda.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Feb 20, 2005 6:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punč od trešanja
Sastojci: (za 1 čašu)

- 125 ml sirupa od trešanja
- 125 ml belog ili crnog vina
- 2 koluta limuna
- 1 limun (sok)
- 0,5-1 dl votke
- 5 istucanih karanfilića
- malo šipke cimeta


Priprema:

Zagrejati sirup od trešanja i pomešati ga, u toploj čaši, sa vinom, cimetom, karanfilićem, sokom od limuna, votkom i kolutom limuna. Posuti malo praha cimeta i čašu ukrasiti preostalim kolutom limuna.

_________________
 
pantelijabgd
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 44

Datum registracije: 07 Jan 2005
Poruke: 10

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 23, 2005 7:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punč od trešanja
Sastojci: (za 1 čašu)

- 125 ml sirupa od trešanja
- 125 ml belog ili crnog vina
- 2 koluta limuna
- 1 limun (sok)
- 0,5-1 dl votke
- 5 istucanih karanfilića
- malo šipke cimeta
Zagrejati sirup od trešanja i pomešati ga, u toploj čaši, sa vinom, cimetom, karanfilićem, sokom od limuna, votkom i kolutom limuna. Posuti malo praha cimeta i čašu ukrasiti preostalim kolutom limuna.
 
La'Magia
~ La Victoria Siempre ~
~ La Victoria Siempre ~



Godine: 38

Datum registracije: 23 Mar 2006
Poruke: 1584
Mesto: * Novi Sad *

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 25, 2006 11:51 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nikad nisam probao,a bas bih voleo.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Napici ~ -> Punch Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon