www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

peciva
Strana 1, 2, 3, 4, 5, 6  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 20, 2004 5:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slani štapići

Kompleksnost: Srednje komplikovano
Vreme spremanja: Ispod 60 minuta
Vrsta: Hleb i peciva
Obrok: Dodatak jelu

Sastojci
kilogram mekog brašna
jedan margarin
250g masti
2 jajeta + jedno žumance
250ml mleka
1 kvasac
soli po ukusu
kim i susam (bolje samo susam)
Priprema
Potopite kvasac u mleko da nadođe. Umutite mast i margarin, pa dodajte jaja (ne moraju posebno da se mute), mleko sa kvascem i soli po ukusu.Dodajte brašno u porcijama, da testo postane tvrdo toliko da može da se vadi modlicama ili seče u štapiće. Premažite žumancetom, pospite susamom i pecite dok ne porumene



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Sep 26, 2004 6:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

zeljanik od koprive sa kukuruznim brasnom

SASTOJCI

600 grama kukuruznog brašna
500 grama koprive
1 šolja ulja
so
1 prašak za pecivo
NAČIN PRIPREME
Zamesite testo od kukuruznog brašna, praška za pecivo, vode, malo soli i ulja. Polovinu testa sipajte u podmazan pleh i poravnajte da biste dobili ravnu koru.

Očišćeno zelje ili koprivu operite, isecite i propržite malo na ulju da bi splasnulo. Malo posolite.

Sipajte na koru, ravnomerno rasporedite, a preko njega stavite ostatak testa i oblikujte gornju koru. Pecite na umerenoj temperaturi oko jedan sat.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 11:08 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kroasan kifle
Sastojci:

- 500 g brašna
- 2 cela jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 kvasac
- 50 g mleka
- 1 ceo margarin
- šećer i so


Priprema:

U 50 g mleka stavite 2 kašike šećera i 1 kvasac. Kad kvasac nadođe sipati ga u činiju sa 1 čašom jogurta, dodati 1 kašičicu soli, 2 cela jajeta i na kraju 500 g brašna. Testo umesiti i podeliti na 8 obgi. Svaku obgu posebno razvijati i premazati margarinom. Namazane obge naređati jednu na drugu i zatim ponovo testo razvući, premazati sa ostatkom margarina i zavijati kifle. Ostaviti u pleh da kisnu 2 sata. Pre pečenja premazati sa umućenim celim jajetom i kašičicom ulja.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 11:08 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krompir pogačice
Sastojci:

- 500 g masti
- 2 jaja
- 1 šolja mleka
- parče kvasca
- pola kg skuvanog krompira
- malo sira
- soli po potrebi


Priprema:

Sve to izradite i zamesite sa brašnom po potrebi, ostavite da prenoći u frižideru. Sutradan pravite pogačice i pecite.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 11:09 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Recept za lisnato testo
Sastojci:

- 500 g brašna (tip 400 - glatko)
- 3 dl mlake vode
- 1 kašičica soli
- 1 supena kašika sirćeta
- 5 supenih kašika ulja
- 300 g margarina


Priprema:

So se rastopi u vodi, zatim se doda sirće, ulje i umesi se glatko testo. Ostavi se da stoji 10 minuta. Za to vreme margarin treba formirati u ploču debljine pola cm, na sredinu se stavi margarin koji se sa svih strana preklopi sa testom i dobro pritisne dlanovima, pazeći da margarin bude upakovan i svuda raspoređen. Testo se razvije debljine 1 cm, preklopi na 4 dela i ostavi da stoji na hladnom mestu 20 min. Zatim se ponovo razvija i preklapa još 3 puta u razmaku od 20 minuta. Testo se upotrebljava za kore krem-pite, pogačice, štanglice itd.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 11:10 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pekarske kifle
Sastojci:

- 1 kg brašna
- 1 svež kvasac
- 60 g masti
- 60 g šećera
- 2 cela jajeta
- l mleka
- mala kašikica soli


Priprema:

Od pola litre mleka odvaditi 2 dl mleka, u njega dodati 2 kašike šećera i kvasac da uskisne. Prosejati 1 kg brašna, u njega dodati nadošao kvasac, mast, 2 jaja, šećer i sol i početi sa mešanjem testa. Po potrebi dodavati preostalo mleko. Napraviti 8 obgi, zatim ostaviti 15 min. da se odmara. Od svake obge praviti 4 kifle a ako želite može i 6. Kifle premazati sa žumancom i posuti kimom. Poređati ih u podmazan pleh i peći u predhodno zagrejanoj pećnici.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 11:11 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Perece
Sastojci:

- 100 g putera
- 100 g brašna
- 4-5 kašika izrendanog kačkavalja
- 2 kašike milerama
- 1 žumance
- so i kim po želji
- za ovo pecivo potrebna je modla u obliku perece


Priprema:

Od navedenih sastojaka umesi se testo, tj. najpre se izradi puter, pa tako umućenom dodamo mileram, sir i brašno. Od gotovog testa razvija se jufka i sa modlom se vade perece, premažu se žumancetom i peku. Ko želi može da pospe kimom i solju. Od ovog testa mogu se praviti i štanglice.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 10:34 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PANCEROTI


POTREBNO JE:

- 500 gr brasna
- kocka kvasca
- kasika ulja
- so
- solja mleka (2.5 dl)
- 200 gr kackavalja
- origano
- kecap
- biber



Umesiti testo od brasna, ulja, kvasca rastopljenog
u mlakom mleku (dodati kasicicu secera) i posoliti.
Od rastanjenog testa plasticnim kalupom koji se preklapa
praviti najpre krugove precnika 12 cm, nadenuti ih na polovini kecapom,
izredndanim kackavaljem, posuti origanom i biberom,
a onda krugove preklopiti i zatvoriti.
Sve pancerote prvo napraviti, proveriti da li su dobro
zatvorene po ivici, pa prziti na dubljem ulju.
Pre sluzenja posuti po zelji struganim kackavaljem.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 10:35 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PIROSKE
SA SUNKOM


Potrebno je:

- 300 gr brasna
- 1 kasicica soli
- 120 gr putera
- 1 kasika ulja
- 1 jaje
- 300 gr sunke
- 1 glavica crnog luka
- biber

Pripremite brasno, puter iseckajte na komadice,
pomesajte, dodajte ulje, so, jaje.
Testo dobro izraditi rukom, dodati malo vode, prekriti platnenom
salvetom i ostaviti da odstoji bar jedan sat.
Razviti ga oklagijom, seci komade testa u obliku pravougaonika
duzine 8 cm, u sredinu stavite nadev, preklopite testo,
pa krajeve dobro utisnuti. Svaku pirosku premazati zumancetom,
redjati u pleh i peci oko 20 minuta.
Nadev: iseckati sitno sunku. dodati iseckani luk,
pobiberiti i sve izmesati.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 10:35 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

RUSKE PIROSKE


Testo:

- 2 case brasna
- 200 gr kisele pavlake
- 200 gr maslaca

Nadev:

- 300 gr mlevenog svinjskog mesa
- 300 gr mlevenog govedjeg mesa
- 300 gr mlevenog juneceg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza mirodjije
- 0,5 dcl ulja
- so i biber po ukusu

Premaz:

- 2 zumanceta


Zamesite kiselu pavlaku, maslac i brasno.
Napravite loptu i ostavite je da prenoci u frizideru.
Na ulju izdinstajte crni luk i meso.
Dodajte seckanu mirodjiju, so i biber.
Testo pomalo vadite iz frizidera.
Tanjite ga kao za rezance.
Secite na kvadrate od 9 cm ( kao manje maramice ).
Stavljajte po dve, jedna na drugu a na sredinu
stavite po kasicicu nadeva.
Pakujte ih tako da uglovi maramica budu na
donjoj strani. Slazite ih u pleh, premazite zumancima
i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Sluziti toplo.

_________________
 
victory
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 60

Datum registracije: 25 Jul 2005
Poruke: 152

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 1:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svi recepti su super, pravila sam slane stapice i pekarske kifle, prste da polizes.
 
Ziggy
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član





Datum registracije: 30 Sep 2005
Poruke: 705

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 08, 2005 11:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

heh kuhari moji odo ovo probati jest da je kasno ali odo kuhati dosadno mi
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> peciva Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3, 4, 5, 6  sledeća
Strana 1 od 6

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon