:: |
Autor |
Poruka |
Bigi Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 05 Jun 2005 Poruke: 116 Mesto: BELFAST
|
|
vaše mišljenje o Edi? što mislite o njegovoj muzici? koja vam je stvar najbolja? dojmovi sa koncerata?
|
|
|
|
|
|
Bigi Početnik Domaćeg.de
|
|
|
Edo Maajka ili ti Edin Osmic je rodjen 22.12.1978. u Brckom (BiH). Poznavati Edu Majku slicno je kao da ste upoznali cijeli kraj u kojem je rodjen i ono so su ljudi tamo voljeli i vole. Edo voli ribiciju i dobru zabavu, voli sport, dobru muziku i dobro popit. Utjelovljuje dobar duh bosanskog naroda i kraja otkud je potekao. Njegov zivot vjerovatno se nikada ne bi isprepleo s nasim da nesretnog 04.05.1992. godine rat nije zahvatio i njegov kraj, pa je nas Maajka bio prisiljen pobjeci u selo Ograsenovac nadomak Brckog. Kamionom, kao i mnostvo ljudi zahvaceni ratom prelazi u Hrvatsku gdje prvo u Prevlaci kraj Zadra, a zatim i u Zagrebu pronalazi svoje mjesto pod suncem koje grije nas sve. Kako sam kaze: "Doso sam u Zagreb prije 9 godina i ovaj grad prihvacam kao svoj. Imam purgerski naglasak, volim Dinamo, skandiro za radio 101, skandiro za sindikate. Bio sam tu kad se mijenjala vlast, kad je Dinamo rokno Partizan 5:0, kad je rikno Njofra... Tu sam prvi put guzio, prvi put se napio, prvi put repo, prvi put skoro sve."
No ipak vraca se u Bosnu kako bi studirao strojarstvo i jako popularnu kriminalistiku. Za vrijeme boravka u Tuzli, Edo postaje jedan od clanova hard core grupe Diskord koja kasnije mijenja ima u DEFENCE (OBRANA). Ta grupa postaje jedna od boljih u Tuzli i BiH. Njihov demo singl 'Obrana 99' postaje hit godine na radio Hit-u u Brckom.
SLUSAJ MAAJKU
Iako izgleda kao tezi hardkoras, bar po masi, Edina ljubav ipak je hip hop i rep. Edo s lakocom radi tekstove i prvo se promovira na radio stanici "Kameleon" gdje izvodi prvi bosanski freestyle. Emisija se zove FMJAM i dan danas je omiljena Edina radio emisija o kojoj nas uvijek rado upoznaje.
Ta emisija okuplja oko sebe mlade neafirmirane umjetnike koji zajedno cine grupu "Disciplinska komisija" i ciji je Edo clan. Nakon godinu, dvije dana Edo odustaje od fakulteta zbog financija i drugih stvari, vraca se u Zagreb gdje ide do Shot-a (Elemental) i moli ga da mu da jednu podlogu na veresiju (dug, semdo). Edo i Shot su se uvezali i prave prvo Minimalni rizik, a nakon mjesec dana i pjesmu Mahir i Alma. Pjesme su snimljene u studiju 25 kod Maleka za sitne pare. Pjesme su se prvi puta zavrtile na emisiji Blackout (Frx,Phat Phillie) i rispond je bio odlican. Demo pjesma Mahir i Alma je bila po izboru slusatelja radio Kameleona hit 2001.godine...
Edin talent prepoznaju izdavacke kuce, i nas Maajka se odlucuje za "Menart", koji mu izdaje prvi studijski album 'Slusaj Mater'. Producenti na albumu su mu Dash, Koolade i Shot, a za one koji su culi samo nekoliko stvari s albuma, nema dvojbe tko ce u buducnosti biti broj jedan hrvatske, bosanske i sire hip hop scene. A majka je i dalje clan grupe " Defense" i "Disciplinska Komisija", ozenjen je, zivi i radi u Zagrebu.
|
|
|
|
|
|
Bigi Početnik Domaćeg.de
|
|
|
evo još malo slika za raju...
|
|
|
|
|
|
Bigi Početnik Domaćeg.de
|
|
|
|
|
|
zilika Banovan! Veštica sa bičem
|
Godine: 40
Datum registracije: 10 Nov 2004 Poruke: 19331 Mesto: na brdovitom balkanu,izmedju istoka i zapada,tamo gdje narod voli da puca i jedan drugog da napada..
|
|
bas si me nasao! moj omiljeni pjevac raper tekstopisac ma sve! jedini covjek sa estrade bivse yu kojeg postujem i slusam do besvjesti i jedini ciji sam album kupila orginal jer je on to zasluzio!
bila sam na 3 njegova koncerta....odlican je!najdraze su mi mahir i alma, on je mladji,prziiii...ma sve su mu pjesme odlicne!
odusevljava me covjek naprosto....obradjuje tematiku svakidasnjice al tako dobro da ga drzim za genija! 8)
|
_________________ :macka: mos me pljuvat,slobodno pljuj...al pred mnom imas tremu,ja sam broj jedan za tebe pi*** ovdje u svemu |
|
|
|
|
4free Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 14 Jul 2005 Poruke: 25 Mesto: Zagreb
|
|
Zakon je...
Njegove najbolje pjesme: "Prikaze" i "Prži"
|
|
|
|
|
|
hakynen Odomaćeni član
|
Godine: 45
Datum registracije: 12 Jun 2005 Poruke: 1588 Mesto: Sarajevo
|
|
Edo je KING!!!
Volim ga k'o oca rodjenog... maajke mi...
|
|
|
Bigi Početnik Domaćeg.de
|
|
|
e pa zilika imamo nešto zajedničko, jedina dva originalna cd-a što imam su od Ede, ali stvarno ima nešto posebno u njegovim tekstovima, njegova tematika je svakidašnji život i zato ju je narod prihvatio, nije nacionalista i ima muda napisati pjesmu o bilo čemu... a moji dojmovi sa koncerata su izvrsni, bio sam na cirka 15 njegovih koncerata i svaki put me oduševio svojom karizmom... atmosferu na njegovim koncertima može pratiti samo TBF... EDO je CAR...
|
_________________ No Sikiriki... |
|
|
|
|
leggy Samuraj
|
Godine: 47
Datum registracije: 24 Nov 2004 Poruke: 4140 Mesto: Tampico, Tamaulipas, Mexico
|
|
78mo??? izgleda stariji od mene 10 godina
Inace, pomalo mi je nerazumljiv... Ali volim onu Prziiii 8)
|
_________________ Viva Zapata y Subcomandante Marcos! |
|
|
|
|
Shaq Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 08 Apr 2005 Poruke: 152
|
|
Ma Edo je car medju carevima!!!!
Kako mi je milo kad slusam njegove pjesme,vrh su mi,jedino mi je No sikiriki malo bzv.
|
|
|
|
|
|
TheGreatNemus Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 25 Jul 2005 Poruke: 8
|
|
OK je, mada mislim da ima mnogo boljih repera sa boljim tekstovima od njegovih.
|
|
|
|
|
|
o0987654321qazxcvbnmk Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 26 Jul 2005 Poruke: 44 Mesto: Beograd
|
|
uzasan je. ne mogu da ga cujem. ako ga cujem na radiju, odmah menjam stanicu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|