:: |
Autor |
Poruka |
SrebrnaTresnjica011 Banovan! Prijatelj foruma

|
Godine: 41
Datum registracije: 14 Jul 2004 Poruke: 4277

|
|
Prestižni poljski nedeljnik "Vprost" još jednom je potvrdio - srpski biznismeni su među najbogatijim ljudima u Evropi. Na listi 50 najbogatijih ljudi u istočnoj i srednjoj Evropi, koju poljski magazin tradicionalno objavljuje krajem godine, pored 29 Rusa, petoro Ukrajinaca i Rumuna, i po dvoje Čeha i Bugara, našlo se i troje Srba, i to na zavidnim mestima. Milan Panić je najbolje plasiran, na 21. mestu, sa neverovatnih milijardu dolara imovine. Sedam mesta dalje je Bogoljub Karić, sa bogatstvom koje se procenjuje na 850 miliona dolara, a 44. mesto zauzeo je Miroslav Mišković, koji je težak 600 miliona dolara. Urednik lista "Vprost" Jan Pinski, koji je radio listu, kaže da je bogatstvo Srba bilo najveće iznenađenje tokom rada na listi.
"Iz bivše Jugoslavije na spisku nema nikoga, a samo iz Srbije je troje ljudi. Nema nikoga iz Hrvatske, Slovenije, baltičkih republika, Mađarske... I pored svega, mislim da je to pozitivno za Srbiju, jer bogati ljude privlače strani kapital", kaže Pinski.
Istraživanje je trajalo godinu dana i za to vreme prikupljena je ogromna količina informacija. Reporteri su putovali celim regionom, razgovarali sa stručnjacima i došli do konačne liste. "Marljivo smo radili da odvojimo glasine od činjenica i uvereni smo da je lista tačna. Mislimo da je mnogo preciznija od liste bogataša koju radi magazin "Forbs", smatra poljski urednik.
U "Vprostu" pripremaju listu od sto najbogatijih ljudi i najavljuju novo iznenađenje - dvojicu srpskih bogataša od kojih je jedan poznat, dok je drugi nepoznat široj javnosti.
Na ovogodišnjoj listi, u odnosu na prošlogodišnju, primećuju se velike promene. Prošlogodišnji pobednik Mihail Hodorkovski ove godine pao je na osmo mesto. Njegovo bogatstvo se za godinu dana smanjilo za 5,2 milijarde dolara. Zbog svađe sa Kremljem, njemu je sada ostalo "samo" 3,1 milijarda dolara.
Prvi na ovogodišnjoj listi jeste njegov večiti rival Roman Ambramovič, čiji je imetak 11,5 milijardi dolara. On kontroliše kompaniju "Sibnet", kao i kompletnu proizvodnju ruskog aluminijuma.
Ukupna imovina 50 bogataša sa liste vredi 86,51 milijardu dolara, što je za 13,41 milijardu više nego u 2003. godini.
|
|
|
|
|
 |
komshinica Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 48
Datum registracije: 18 Avg 2004 Poruke: 163

|
|
A sta kazu, jesu li ovi iz Srbije ozenjeni? :angel12:
|
_________________ Nista u zivotu ne razveseljava tako kao kad nas gadjaju pa promase! |
|
|
|
 |
Lemi Odomaćeni član

|
Godine: 46
Datum registracije: 15 Avg 2004 Poruke: 1424 Mesto: Somewhere in the state of Srem - Vojvodina

|
|
ko bi rekao da u Srbiji ima toliko para hehe.
Mislim da Karic ima mnogo vise para nego sto se pise tu ali ko zna.
|
_________________ Udri me, ubi me, kozu mi deri, odavo ja sam spremam da mrem
samo mi nemoj dirati SREM
:firestarter: Za sve igrace igrica VAZNO!KLIKNI OVDE :firestarter: |
|
|
|
 |
Jana-018 Banovan! Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 18 Sep 2004 Poruke: 10641

|
|
E da mi je znati sta rade oni sa tim tolikim parama
|
|
|
|
|
 |
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*

|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

|
|
Trose i uzivaju Jano
|
|
 |

|

|
|
Ma nasta trose bwe tolke pare...
Kad bi bar pomogli sirotinju
|
|
|
|
|
 |
hogar sa medaka Prijatelj foruma

|
Godine: 73
Datum registracije: 18 Avg 2002 Poruke: 6871 Mesto: beogradski pašaluk

|
|
Da su pomagali sirotinju, Jano, ne bi bili toliko bogati...
|
_________________ pičim redom i beležim kredom! |
|
|
|
 |
CrazySerb17 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 38
Datum registracije: 29 Jun 2004 Poruke: 10 Mesto: Minhen/Kozarska Dubica

|
|
A gde je Milan Jankovic Zepter???
|
|
|
|
|
 |

|

|
|
Jeste Oldi..
Zalosno sto neki ljudi koji takoreci spavaju na parama a neki nemaju ni za hleb
|
|
|
|
|
 |
Charmed Malo ~ mače ~

|
Datum registracije: 03 Avg 2004 Poruke: 14625 Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

|
|
Zalosno je,ali sta ces,mi koji nemamo pomazemo koliko je to moguce,a oni sto imaju nece.....
|
_________________ Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!! |
|
|
|
 |
z-sveti-jovo-88 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 43
Datum registracije: 20 Feb 2005 Poruke: 231 Mesto: forced emigration

|
|
wow, nisam se nado da ima tako uspesne ljude
|
|
|
|
|
 |
miki10 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 02 Apr 2005 Poruke: 156

|
|
Naravno da su bogati jer su sposobni i misle na sutra za razliku od Jane koja se u zivotu samo zali!
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|