:: |
Autor |
Poruka |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Hajde da uradimo malu anketu da vidimo kakvo je mišljenje forumaša o ovoj tematici! obrazlozite svoje odgovore....
Citala sam da postoji sedam nivoa "vrednosti" duse,i da reinkarnacija ustvari sluzi upravo tome da nas dovede do sto veceg tog nivoa....I kazu da,ako si npr. u ovom zivotu rodjen kao zena u sledecem ces biti rodjen kao muskarac..i obrnuto....
Inace verujem u to....znate i sami kad imate osecaj da vam se "to vec desilo"....i predpostavljate sta ce ko reci...kako ce se situacija odvijati...kao da ste to vec jednom proziveli.....
|
|
|
knesa Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 02 Jul 2005 Poruke: 35
|
|
ja sam citala da postoje tri vrste reinkarnacija: 1. normalna(radjas se opet u telu coveka)
2. nenormalna (radjas se kao zivotinja)
3.magicna (radjas se u mumificiranom telu)
radjas se sve tako dok se ne iskupis i ocistis od svih greha a onda?
|
|
|
|
|
|
milicaanchy Dobro upućeni član
|
Godine: 34
Datum registracije: 11 Mar 2005 Poruke: 649 Mesto: Under the division bell
|
|
Ajoj,necju da mudem mushko
Ali ne znam,ja verujem u reinkarnaciju,nekako mi je sve to optimisticki,bolje to nego samo da me zakopaju i da istrulim,ili jos gore,da me spale
|
_________________ Crvenokosa lutalica |
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
ni sama ne znam iskreno ponekad u sta da verujem..toliko je "resenja" koja se nude...a niko u sustini ne zna pravu istinu..ipak recimo da verujem u reinkarnaciju...
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
_GentlemaN_ ~~Real_ToxiC~~
|
Godine: 36
Datum registracije: 22 Jun 2005 Poruke: 12091 Mesto: jedno je Sarajevo, da se zna
|
|
Ne vjerujem u reinkarnaciju.....čovjek samo jednom živi i jednom umire...........veoma sam religiozan pa zbog toga...
|
|
|
Stevan HVPlanet Upućeni član
|
Godine: 36
Datum registracije: 13 Jul 2005 Poruke: 255 Mesto: Srbija
|
|
Nemam pojma sta me ceka posle smrti. Sta bude bice... Ako neko sazna, nekim iskustvom, neka mi javi
|
|
|
|
|
|
TojicS Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 24 Apr 2005 Poruke: 10
|
|
Nakon smrti pocinje proces truljenja 8)
|
|
|
|
|
|
Lilith Upućeni član
|
Datum registracije: 08 Mar 2005 Poruke: 354
|
|
Posto nisam sigurna sta ima nakon smrti, ali znam tj verujem da nesto ima, glasala sam za poslednju opciju. Ko zna na koji nacin se nasa energija preusmeri na neku drugu stranu....
|
|
|
|
|
|
Daca ~Žena Sanjicinog švalera~
|
Godine: 51
Datum registracije: 16 Apr 2004 Poruke: 2617 Mesto: Beograd
|
|
TojicS je napisao/la sledeće: | Nakon smrti pocinje proces truljenja 8) |
Potpuno tacno,slazem se.Nastaje proces truljenja tela,ali sta se desava sa duhom...?Nemoguce da i on truli...
Verujem da ima nesto vise nakon smrti...Nadam se,da je to nesto,lepse nego ovozemaljski zivot
|
|
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
verujem da jeste lepse nego ovozemaljski zivot...Jako cesto sam se ogresila pa se upitala kada se ovolike lose stvari desavaju na svetu gde je onda bog?nemoguce da i on ima godisnji odmor..pa onda shvatam cini mi se da je zivot nakon smrti ono sto nas ocekuje..ono u cemu cemo ispastati ili biti nagradjeni zbog dela ili zlodela koje smo tokom zemaljskog zivota cinili..telo trune..ali ne cini nas telo, vec duh..
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
kosta1703 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 56
Datum registracije: 10 Mar 2005 Poruke: 14
|
|
Zanimljivo pitanje.Samo, ja bih se osvrnuo na to malo drugacije.
Kako iz fizike znamo, nas svemir je beskonacan, ali ima granica.To stoga ,sto je on beskonacan za nase trodimenzionalno poimanje istog, ali u nekoj cetvrtoj dimenziji ima granicu.Sad.......
Kako nas svemir ustvari postoji u vise dimenzija,on ocigledno "sadrzi" i neke neobjasnjive pojave proistekle iz takvog postojanja.
Ako celokupan nas svemir postoji u vise dimenzija, zasto i mi, kao deo tog svemira ne bi imali i tu , za nas nevidljivu dimenziju.Posledice naseg postojanja u toj dimenziji bi mogle biti vrlo razlicite.Kao i manifestacije, koje su za nas potpuno neobjasnjive, te ih svrstavamo u ezoteriju.
Brojni neobjasnjivi fenomeni,predstavljaju u stvari normalne procese,koji se odvijaju na visem nivou dimenzija, te su za nas nepojmljivi.
To bi moglo biti objasnjenje.Postojanje svesti(duse), nezavisno od trodimenzionalnog oklopa, u koji je zarobljena , s vremena na vreme.
Ili mozda kolektivne svesti koji postoje na drugom nivou, a njihova manifestacija je sve sto vidimo(MATRiX,otprilike).
Ili je sve ovo samo jedan san?
Ili....
|
|
|
|
|
|
mikonen Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 24 Sep 2005 Poruke: 130 Mesto: Antalya/Turkey
|
|
Naravno s obzirom da se radi o stvari "vjerovanja" svako ima odredjene argumente, koji su dokazi samo u nj. logici...
Ja licno, kao covjek koji je pripadnik jedne od "objavljenih" religija (jevrejstvo, krscanstvo i islam) imam uvjerenje o "zivotu nakon zivota" tj. odlazak u raj ili pakao ili period "cekanja" izmedju ove dvije stvari gdje cemo, na osnovu onoga sto smo cinili na nasoj "prolaznoj stanici"-Svijetu, da budemo "nagradjeni ili kaznjeni"...
Kad se malo bolje pogleda na ovo mozemo primijetiti da je i to ustvari jedan od vidova reinkarnacije, jer kako da nase tijelo, koje koristimo na ovome svijetu izdrzi nesnosne patnje vatre onoga svijeta ili da do beskonacnosti (nemojmo pokusavati da idemo u dubinu rijeci "beskonacnost" jer je vrijeme svojstvena stvar za nas "zemljane", kao jedna od dimenzija i danas imamo 9+4 dimezije :-k , a mi poznajemo ove 4 tocnije 3+1), uzivamo u ljepotama raja...
Da bi nesto takvo uspjeli potrebno je da "promijenimo" tj. da se reinkariramo, ne u drugom obliku, nego istom obliku sa drugacijim osobinama koje ce nam omoguciti nesto tako...
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|