:: |
Autor |
Poruka |
devlaue Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 03 Jul 2005 Poruke: 2
|
|
Sta je po vama veca umetnost analogna ili digitalna fotografija?
|
|
|
Charmed Malo ~ mače ~
|
Datum registracije: 03 Avg 2004 Poruke: 14625 Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek
|
|
Jos uvek se moze diskutovati o tome koja ce fotografija prevladati: analogna ili digitalna. Medjutim, pala je jedna zrtva digitalne fotografije: kucna foto-laboratorija. Ni do sada njihova rasprostranjenost nije bila velika, zbog prostora koji zahtevaju, medjutim, danas kada su compjuter i stampac prakticno sve sto treba da ima onaj ko sam svoje slike hoce da proizvodi, tesko da vidim nekoga ko bi pravio mracnu komoru i muckao hemikalije. Ipak, ako ste "alergicni" na compjuter, ne razmisljajte o digitalnoj fotografiji dok taj problem ne resite, bilo uslugom sa strane, bilo sopstvenim angazmanom...
|
_________________ Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!! |
|
|
|
|
mhohkr1 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Jul 2005 Poruke: 5
|
|
devlaue je napisao/la sledeće: | Sta je po vama veca umetnost analogna ili digitalna fotografija? |
stvar nije u tehniki nego u fotografu
|
|
|
|
|
|
Eladan Odomaćeni član
|
Godine: 51
Datum registracije: 24 Mar 2005 Poruke: 1685 Mesto: different realities...
|
|
Upravo tako. Što bi Njegoš rekao: 'Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka'
|
_________________ ...To stand against the Shadow so long as iron is hard and stone abides. To defend the weak while one drop of blood remains. To avenge what cannot be defended... |
|
|
|
|
vladabgd Upućeni član
|
Godine: 38
Datum registracije: 06 Nov 2004 Poruke: 487
|
|
ne znam shta je veca umetnost, ali je sasvim izvesno da je buducnost u digitalnoj fotografiji. naravno ne sluchajno vec zbog mnogih prednosti u odnosu na analognu.
|
|
|
|
|
|
mi2scg Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 241 Mesto: Novi Sad
|
|
Pa umetnicka fotografija se radi i u jednoj i u drugoj varijanti, tako da stvarno ne znam. Mislim da je kvalitet i dalje na strani analogne.
Pozdrav!
|
_________________ Marko MI2
|
|
U pRoLaZu Dobro upućeni član
|
Godine: 36
Datum registracije: 08 Apr 2005 Poruke: 651 Mesto: La Habana
|
|
Ja se bavim digitalnom i sve vise ona preovladava... Umjetnicka? Kao sto sau vec rekli, to zavisi od autora a ne od analgnih ili digitalnih fotki... Sve u svemu prije par godina je analogna bila vise umjetnicka jer za razliku od digitalne nije mogla da se mjenja, tj. da se vrse nikakve korekcije tako da je bilo "Sto slikas to i ispadne" medjutim danas se cak i nalaogne fotografije mogu obradjivati u studijima za fotografiju a uskoro ce se to moci raditi i kod kuce mada neznam oce li biti potrebe za time jer kao sto rekoh digitalna fotografija sve vise preovladava jer je znatno laksa i jeftinija...
|
|
|
|
|
|
master037 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 01 Jun 2005 Poruke: 19
|
|
Digitalna naravno,
Za analognu ti treba talenat, a za digitalnu pored sveta toga i znanje, strpljenje...
|
_________________ Love rulles |
|
|
|
|
MilosJS Iskusni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 778 Mesto: Sid
|
|
Digitalna fotografija je po meni veca umetnost.
Pozdrav,
|
|
|
|
|
|
miskopisko ~Dream-Maker~
|
Godine: 38
Datum registracije: 03 Sep 2005 Poruke: 4446
|
|
digitalna, analogna ne moze ni da joj se priblizi
|
|
|
|
|
|
Namestaj Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 13 Sep 2005 Poruke: 9
|
|
Nije vazo ako nemas pojma kako da se izrazis. Pojam je sta ces da kazes. Moze i sa obicnom olovkom. Sve zavisi sta hoces. Lepe slike su ilustracija i to bi trebalo da imamo poseban forum samo za to i za tapete. Ako imas lovu kupi digi jer bice ti lakse da razvijas.
Ako ti rokne nesto slucajno is duse, uhvati se za hemijsku i zabelezi pojam.
|
_________________ Menjam Tastu za mladju lezbejku uz nervnu dopunu i plasticnu penziju. |
|
|
|
|
tayra Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 07 Okt 2005 Poruke: 166
|
|
mene je veca umjetnost analogna
|
|