www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Divljac
Strana 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 5:02 pm    Naslov poruke: Divljac Na vrh strane Na dno strane

Pajc
Divljac treba da odstoji najmanje 12 sati a najbolje je da stoji 24 sata. U serpu sipati 3-4 l sirceta, l vode, po 3-4 koren zeleni (sargarepa, celer, paskanat, persun), 3-4 glavice crnog luka isecene na listice, 2-3 lovorova lista, 15-20 zrna belog bibera, kasicice soli, 1 grancica bosiljka, malo ruzmarina. Sve promesati i staviti na sporet da se skuva. Divljac je najbolje staviti u kameni ili zemljani sud i zatim preliti vrelom salamurom da potpuno ogrezne. Poklopiti i ostaviti da stoji 12-24 sata.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 5:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PAPRIKAS OD SRNECEG MESA

1 kg srneceg mesa (najbolje da pola bude od rebara a pola od buta), 4-5 glavica crnog luka,

Meso iseci na podjednake manje komade. U serpu staviti 1 kasiku masti da se ugreje i isprziti sitno iseckan crni luk. Kad luk pozuti dodati kasicicu aleve paprike i pola kasicice bibera, promesati a zatim sipati meso koje je bar 24 sata bilo u salamuri. Sve dobro izmesati, poklopiti i ostaviti sata da se dinsta. Kad se meso prodinsta doliti vrele vode da ogrezne, ponovo poklopiti i ostaviti da se dinsta dok meso sasvim ne omeksa. Kad meso omeksa prema ukusu posoliti i dodati dve izvrsne kasike kajmaka.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 5:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SPIKOVAN SRNECI BUT

1 kg mesa od srneceg buta, domaca slanina, mast, salamura,

Sa mesa treba poskidati nozem svu kozicu, ostaviti da odstoji u salamuri 3 dana a zatim dobro istrljati grubom krpom, usoliti i gusto spikovati domacom slaninom. Meso staviti u tepsiju, preliti sa 10-12 kasika vrele masti i dodati 4-5 kasika procedjene corbe iz salamure zajedno sa malo zeleni iz nje. Peci na tihoj vatri dok meso ne odmekne (oko 2 -3 sata), povremeno prelivajuci sokom iz tepsije. Meso iseci na manju podjednaku parcad, preliti ostatkom soka iz tepsije i sluziti uz prilog od povrca. Meso mozete preliti sosom za divljac opisanom na pocetku stranice.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 5:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PECENI ZEC

1 zec, pajc, 200 gr suve slanine, 300-400 gr pecuraka, 2-3 kasike brasna, mast, 1 casica ljute sljivovice

Zeca odrati i pazljivo skinuti sve kozice sa misica. Dobro ga oprati od krvi, povaditi pazljivo dromlije i ostaviti ga u hladnoj vodi 24 sata. ec se moze peci i ceo ali se uglavnom upotrebljavaju ledja i butovi. Sad se zec stavi u pajc i ostavi najmanje 24 sata a moze i duze. Zatim se meso izvadi, dobro obrise, posoli i spikuje tankom komadicima suve dimljene slanine. To se radi tako sto se ostrim nozem ili pomocu narocite igle za spikovanje proseku rupice na mesu i u njih udenu komadici slanine. Zec se dobro namaze svinjskom mascu i stavi u djuvec da se pece. Dok se meso pece treba ga sto cesce prelivati pajcom.

Dok se zec pece praviti umak: Pajc sa dzigericom (posto ste predhodno odvojili deo za prelivanje) staviti na vatru da vri dok veci deo ne uvri. Zatim procediti, zelen propasirati i dzigericu sitno iseckati. U serpu staviti kasiku masti, dodati 2-3 kasike brasna, proprziti da porumeni pa dodati propasiranu zelen i dzigericu. Jos malo proprziti, naliti sa vodom pajca, posoliti umak i jos kuvati na tihoj vatri. U Umak se jos moze dodati nekoliko pecurki isecenih na tanke reznjeve. Ukoliko nije dovoljno kiseo iscedi sok od 1 limuna i na kraju 1 casicu ljute rakije sljivovice.

Meso iseci na komade poredjati i preliti sokom od pecenja a umak sluziti posebno da svako preliva preko mesa.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 5:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PUNJENI ZEC

Mlad zec, pajc, 1-2 glavice crnog luka, 100-150 gr dimljene suve slanine, kriska hleba, 1-2 jajeta, malo bosiljka i ruzmarina, persun, mleveni biber, mast, so

Mladog odranog zeca drzati u hladnoj vodi 24 sata koju treba cesto menjati, zatim ga drzati na ledu ili hladnom mestu 2-3 dana. Fil za punjenje: U serpu staviti dobru kasiku masti, dodati 1-2 glavice sitno isecenog crnog luka da se isprzi sa dimljenom slaninom i samlevenom ili sitno iseckanom zecijom dzigericom. Sve zajedno jos malo proprziti. Skinuti sa vatre i dodati 1 krisku natopljenog i iscedjenog hleba i kad se ohladi 1-2 jajeta, sasvim sitno iseckanog bosiljka, ruzmarina, persunovog lista., mlevenog bibera i soli po ukusu i sve dobro izmesati. Tom masom puniti usoljenog zeca a zatim otvor usiti koncem da nadev ne bi ispao. Ovako nadevenog zeca staviti u djuvec, dobro premazati mascu i peci. Dok se pece zeca treba cesce prelivati belim vinom.

Kad meso odmekne zec je pecen. Iseci ga na komade, servirati i preliti sokom u kome se pekao.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 5:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

FAZAN

fazan, 200 gr slanine, so, biber, 2-3 cena belog luka, saka sitno sekanog persuna i 2 dl kisele pavlake.

Fazan ima najukusnije meso od sve nase divljaci. Najbolje je fazana sa sve perjem ostaviti dan-dva da odlezi na hladnom. Moze se pre ciscenja popariti vrelom vodom kao i sva pernata zivina, ali je bolje ocistiti na sledeci nacin:

Fazana suvog i bez vode ocerupati od perja. U jednom sudu izmesati saku soli i saku brasna sa malo vode, pa tom smesom istrljati fazana da se lakse skine sitno perje. Posle ciscenja fazana isprati u nekoliko hladnih voda pa tek onda izvaditi drob i onda opet isprati u nekoliko voda. Zatim pazljivo povaditi sacmu.

Ociscenog fazana posoliti, pobiberiti i obloziti tankim reznjevima slanine i obmotati u nakrst koncem da slanina ne spadne i peci urerni. Za vreme pecenja stalno prelivati sokom. Moze se sluziti sa pikantnim umacima.

Umak: U sok u kome se fazan pekao proprziti 2-3 cena belog luka, saku sitno isecenog persuna i naliti sa 2 dl kisele pavlake i preliti preko isecenih komada pecenog fazana.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 5:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PUNJENI FAZAN

fazan, 1 glavica crnog luka, 200 gr pecuraka, 100 gr slanine,

Ociscenog i dobro opranog fazana posoliti i pobiberiti spolja i iznutre i napuniti filom:

Isprziti na masti ili ulju 1 glavicu crnog luka, dodati sitno secenu dzigericu i 200 gr sitno secenih svezih pecuraka, malo seckane slanine, malo sasvim sitno seckanog bosiljka i persuna, soli, bibra i na kraju saku hlebnih mrvica. Skinuti sa vatre i kad se prohladi dodati 1 jaje da to poveze. Ovim filom puniti fazana a potom zasiti svetlim koncem da fil ne iscuri. Punjenog fazana namazati senfom i preko toga mascu da prilikom pecenja dobije lepu zlatnu boju. Staviti u tepsiju da se pece i cesce zalivati sokom u kome se pece. Kad je meso gotovo, iseci ga i sluziti sa pecenim krompirom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 5:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SUPA OD FAZANA

Fazan, koren sargarepe, persuna, paskanat, manja glavica celera, nekoliko zrna bibera i lovora, glavica crnog luka, so

Posto je meso fazana veoma ukusno, a sumadijske sume bogate ovom divljaci to je u zimskim mesecima prava gurmanska poslastica - supa od fazana.

Iseci opranog fazana na komade, staviti u lonac, naliti sa 4 l vode i ostaviti da se kuva. Odmah dodati ravnu kasiku soli, vecu sargarepu, koren persuna, manju glavicu celera, paskanat, nekoliko zrna bibera, list lovora i najzad glavicu na sporetu zapecenog crnog luka. Kuvati na tihoj vatri 3-4 sata. Kad je meso mekano supu procediti i zakuvati sa domacim rezancima.

Kuvano meso se servira sa povrcem iz supe uz sos od paradajza ili rena.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 5:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Fazan na pirinču

Potrebno:

1 fazan,
100 g suve slanine za špikovanje
(isečene na štapiće),
200 g butera ili margarina,
1 čaša mlake vode,
1 glavica sitno iseckanog crnog luka,
150 g pirinča,
so, biber,
4 dl vode,




Priprema:

Našpikovati fazana slaninom. Premazati buterom ili margarinom, staviti u sud u kome će se peći i naliti čašom vode.
Staviti u pećnicuda se peče 45-60 minuta, na srednjoj temperaturi (180 C). U toku pečenja prelivati često sokom. Pečenog fazana premestiti u drugu posudu, poklopiti i držati na toplom mestu. Polovinu soka odliti i ostaviti na stranu.
Na preostalom soku popržiti crni luk, pa dodati opran pirinač, isečenudžigericu i želudac fazana, posoliti, pobiberiti, naliti vodom, te kuvati dok pirinač ne nabubri i tečnost ne nestane. Preko ovog pirinča poređati komade isečenog fazana preliti ih ranije odvojenim sokom od pečenja i služiti sa kiselim krastavcima.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 5:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Marinada - pac za divljač

Potrebno:

1 l vinskog sirćeta,
1 l vode,
1 l belog vina,
200 g crnog luka,
200 g šargarepe,
200 g korena peršuna,
100 g celera,
20 zrna bibera,
3 lista lovora,
1 kašičica šećera,



Priprema:

Sipati u vodu vino i sirće, dodati povrće iseckano na listiće, biber, list lovora, šećer i kratko prokuvati. Kad se ohladi, pacom preliti meso divljači - tačnije, meso se mora potpuno uroniti u pac.
Ovako pripremljeno meso može stajati na hladnom mestu i tri nedelje.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 5:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Suvi pac

Potrebno:

200 g soli,
10 g bibera,
20 bobica kleke,
10 g majčine dušice,
1 lovorov list,
6 zrna borovnice,



Priprema:

Kleku i biber sitno izdrobiti, a lovorov list iseckati. Komade divljači dobro natrljati solju, biberom i ostalim začinima. Staviti u prikladnu posudu, prekriti čistom daskom i pritisnuti nekim teškim predmetom.
Navedena količina paca dovoljna je za 10 kg mesa.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 5:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Srneći ragu

Potrebno:

1/2 kg srnetine od buta,
80 g margarina,
100 g šampinjona,
1 čen belog luka,
4 paradajza,
2 glavice crnog luka,
1 kašika brašna,
1 dl crnog vina,
sok od 1 narandže,
nekoliko zrna borovnice,
lovorov list,
so, biber,
majčine dušice,
peršunov list,



Priprema:

Meso koje je odležalo u pacu, iseckati na komadiće, težine 30-40 g . Dinstati na masnoći i povremeno nalivati vinom i vodom. Kad meso omekša, dodati luk i pečurke iseckane na listiće, pa dinstati još 10-15 minuta.
Tada dodati beli luk, oljušten i na kockice iseckan paradajz, so, biber, majčinu dušicu, borovnice, lovorov i peršunov list, ostatak vina i naradžin sok. Nastaviti dinstanje, dok meso potpuno ne omekša.
Na kraju dodati kašiku brašna razmućenog u vodi da bi se dobila potrebna gustina.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Divljac Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Strana 1 od 9

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon