:: |
Autor |
Poruka |
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*

|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

|
|
Veteran jugoslovenskog roka, grupa „Bijelo dugme, održala je sinoć veliki oproštajni koncert na beogradskom Hipodromu, pred više od sto hiljada oduševljenih ljudi, koji su horskim pevanjem nadjačavali iznenađujuće slabo ozvučenje. Prvi deo tročasovnog nastupa, tokom kojeg je pevao Mladen Vojčić -Tifa bio je propraćen povicima „jače, jače, pusti ton i „ua, a pozdravne reči Gorana Bregovića teško su se mogle razabrati. Kada je posle 30 minuta na scenu izašao pevački raspoloženiji Alen Islamović, negodovanja su prestala, a i ton je pojačan. Publika je najbolje reagovala na treći blok, tokom kojeg je Željko Bebek pevao rane hitove „Bijelog dugmeta, kao što su „Selma, „Pekar i „Ne spavaj mala moja. Na prvi akustični bis, uz pratnju Bregovićeve gitare, sva tri pevača podelila su deonice pesama kao što su „Ružica si bila i „Ima neka tajna veza. Sledeći bis završen je oduševljenim reakcijama publike na pesme „Đurđevdan i „Hajmo u planine.
„Ovo je malo teško veče za nas, ovo je poslednji put da sviramo zajedno, da smo na pozornici. Hajde da ovo veče zapamtimo, da smo zajedno bili mi, da ste zajedno bili vi i da nam je bilo lepo, rekao je na kraju Goran Bregović. Svako pojavljivanje logoa „Pink na video-bimu publika je propratila zaglušujućim zvižducima. Iako „Dugme sinoć nije izvodilo pesmu „Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo, publika u kojoj su primećene i zastave bivše SFRJ, u više navrata horski je pevala stihove „Jugoslavijo, na noge... ko ne sluša pjesmu, slušaće oluju.... Grupa „Bijelo dugme, koja se sastala posle 10 godina na oproštajnoj turneji po bivšoj Jugoslaviji, pre Beograda nastupala je u Sarajevu i Zagrebu. (Beta)
|
|
 |
blue_curacao Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 41
Datum registracije: 30 Jun 2005 Poruke: 18

|
|
Slazem se da je ozvuchenje bilo kaastrofa, ali sta da se radi....?? Sta je tu je.......! Nego mogli su prilaze da bolje organizuju jer je bila takva guzva da su se ljudi onesveshcivali samo tako.......... dosta od mene za pocetak!
|
|
|
|
|
 |
okacc Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 44
Datum registracije: 02 Apr 2005 Poruke: 10

|
|
Malo mi je smetalo reklama za MB pivo, a pogotovo zvuk orgulja u vise navrata mi se cinilo da falsiraju, mada mozda i jesu, mozda nisu orgulje krive, ali sve u svemu bilo je dobro
|
|
|
|
|
 |
ayrtonyu Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Maj 2005 Poruke: 56 Mesto: Lazarevac

|
|
Ono i nije bio koncert vec zajebavanje publike. Sa onakvim ozvucenjem nisu smeli ni na svadbi da sviraju a komoli na "istorijskom koncertu". Sve u svemu drpili su lovu i da je zakona u ovoj drzavi, iste noci je trebalo uhapsiti odgovornog organizatora i optuziti za prevaru..... Ako uplatite letovanje i agencija vas odvede u neku nedodjiju da li cete ih tuziti.... Ako uplatite automobil a isporuce vam zaprtezna kola hocete li traziti pare nazad.... Samo Brega moze da nam mazne 2, 3 miliona eura i..... nikom nista.... e koje smo mi ovce......
|
|
|
|
|
 |
blue_curacao Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 41
Datum registracije: 30 Jun 2005 Poruke: 18

|
|
ayrtonyu je napisao/la sledeće: | Ono i nije bio koncert vec zajebavanje publike. Sa onakvim ozvucenjem nisu smeli ni na svadbi da sviraju a komoli na "istorijskom koncertu". Sve u svemu drpili su lovu i da je zakona u ovoj drzavi, iste noci je trebalo uhapsiti odgovornog organizatora i optuziti za prevaru..... Ako uplatite letovanje i agencija vas odvede u neku nedodjiju da li cete ih tuziti.... Ako uplatite automobil a isporuce vam zaprtezna kola hocete li traziti pare nazad.... Samo Brega moze da nam mazne 2, 3 miliona eura i..... nikom nista.... e koje smo mi ovce...... |
Pa i tu si u pravu......... ali takva nam je drzava tako da mogu da nas zajebavaju kako hoce......
|
|
|
|
|
 |
dariuS Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 28 Jun 2005 Poruke: 22 Mesto: Bgd

|
|
Katastrofalno ozvucenje, publika je dobrim delom napustala koncert i to onja deo pri kraju hipodroma i na sredini. Zvuk je kasnio po pola sekunde po zadnjim bocnim stranama hipodroma sto je prevelik delay i za obican koncert a ne za ovakvu manifestacij. U VIP lozi zvuk je bio ocajan mesao se pa se nije znalo ko uopste peva. Par grupica pijanih kvazidelikvenata je non stop provociralo obezbedjenje. Sto se tice pevanja, skoro sve sam fals kao i zvuk organa,klavijatura koji je delovao kao pokvarena ploca. Od njih trojice najbolji utisak ne mene je ostavio Alen Islamovic koji je odlicno otpevao svoj deo. Sto se tice strasnog falsiranja i pevanja ne treba to toliko osudjivati jer ovaj koncert je ipak vise dogadjaj nekog nostalgicnog a nikako umetnickog karaktera
|
|
|
|
|
 |
bojan_11 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 14 Jun 2005 Poruke: 11

|
|
Zasto je Brega pobegao odmah posle koncerta?
|
|
|
|
|
 |
Sicva Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 27 Nov 2003 Poruke: 13261

|
|
Onaj ko je hteo da se dobro provede taj je to zasigurno i ucinio.Masa i narod su bili fenomenalno raspolozeni i pevali su svaku pesmu.
Celo vece i cela noc su bili fenomenalni..........
Slazem se sa redosledom-Islamovic,Bebek,Tifa.
|
|
|
|
|
 |
dariuS Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 28 Jun 2005 Poruke: 22 Mesto: Bgd

|
|
Citat: | Onaj ko je hteo da se dobro provede taj je to zasigurno i ucinio |
Pa naravno, kao sto rekoh koncert nije umetnickog vec zabavnog karaktera
Citat: | Zasto je Brega pobegao odmah posle koncerta? |
Najbolji odgovor na tvoje pitanje je dao Tifa. Jedno su emocije a drugo su pare. Emocije postoje ali daleko veci podsticaj je lova.
|
|
|
|
|
 |
Sicva Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 27 Nov 2003 Poruke: 13261

|
|
Ne,zaista je bilo dobro,i za mene ozvucenje nije bilo bitno u odnosu na masu koja peva svaku rec,koja deli jedno isto osecanje,i kojoj fale dobre i kvalitetne svirke.
Nazalost kvalitetna domaca rok muzika,nemoze ni da priviri od poplave grandovske seljacke muzike i slicnog.
To je bila jedna od retkih prilika da se uziva u necemu sto je 100% kvalitet,i jedna sitnica nemoze da pokvari kompletan utisak koji je veoma pozitivan.
|
|
|
|
|
 |
KristinaNS Prijatelj foruma

|
Godine: 39
Datum registracije: 16 Feb 2005 Poruke: 4683 Mesto: Novi Sad

|
|
Meni ej bilo vrh na koncertu,bila sam u super drustvu! Samno ne mogu da im oporstim sto nisu pevali bitangu i princezu,to stvarno nema smisla!
|
_________________ Ako treba da ogulim kolena da ti priznam kolko sam te volela,ja cu prva...
Na kraj sveta da ti nosim kofere da ih skupljam ako ti se otvore,ja cu prva...
Svako pismo krvlju da ti napise da na tvoje prevare sva mirisem,samo reci idem prva... |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|