www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Libanska kuhinja
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
mcse
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 45

Datum registracije: 19 Mar 2006
Poruke: 25
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 05, 2006 12:13 am    Naslov poruke: Libanska kuhinja Na vrh strane Na dno strane

evo flajera iz Libanskog restorana u Beogradu
hrana je super,
trbusne plesacice jos bolje,
a ambijent...pa koja devojka nece pasti na pricu o
1001 arapskoj noci

pozzz



_________________
MCSE
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 21, 2007 12:32 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Khubuz

3 solje prosejanog brasna
2 cajne kasike suvog kvasca
3/4 cajne kasike soli
na vrh kasicice secera
1 solja mlake vode
1 supena kasika ulja
malo ulja za premazivanje
Zamesi se glatko testo od svih navedenih sastojakai tako umeseno testo,staviti u pouljenu posudu, da pri narastanju ne bi doslo do susenja i pucanja.Prekriti čistom krpom i ostaviti 1 1/2 - 2 h da nadodje.

Izvaditi testo na pobrasnjenu dasku i još malo ga premesiti.Podeliti testo na 4 loptice(dobiju se pite precnika od oko 25cm,sto je meni veliko),ja sam podelila testo na 8 velicina oko 12-13 cm).Svaku lopticu rastanjiti oklagijom (velicine -/+, predhodno navedene u zavisnosti od podele testa).Tako, napravljene pite ostaviti pokrivene oko 20min da odmore.U međuvremenu zagrejati rernu na 250ºC.Staviti pite u podmazan pleh, pa u vrelu rernu oko 5min ili dok ne vidis da su se naduvale i dobile zeljenu rumenu boju.Kada ih izvadis iz rerne one se izduvaju,ali kada ih zaseces po rubu,ako hoćeš da ih punis sa necim,unutra su suplje,služe se tople,u slučaju da ti ostanu i ohlade se,pre služenja ih samo malo nakvasis vodom i podgrejes u tosteru ili rerni. Pre pecenja se mogu posuti sa malo bilo kog zrnevlja po ukusu.

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 21, 2007 12:33 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjeni patlidzani sa orasima i zatar zacinom u ulju

Recept je za oko 30-tak vrlo malih patlidzana,

Sastav:
30 malih patlidzana(ili 10-tak tankih dugackih)
10-tak cenova belog,u avanu istucanog luka
200g seckanih oraha
5 punih kasika zatar zacina
500ml ulja (maslinovo virgen) ili po potrebi
Soli po ukusu

Način pripreme:
Dobro oprati patlidzane,odstraniti im drsku i kuvati 15-tak min u zasoljenoj vodi.Ocediti vodu i naliti ih hladnom vodom da odstoje 10 min.Dobro iscediti.Na svakom patlidzanu napraviti zarez i prstima malo razdvojiti,gde ćemo stavljati nadev.Puniti sa po dve cajne kasicice nadeva ili po potrebi.Slagati u teglicu(meni je sve stalo u teglu od 2l)po zelji dodati polutke jezgra oraha i čitavog cena belog luka.Zaliti sve sa maslinovim uljem,kolicina zavisi,bitno je da patlidzani budu potpuno prekriveni da ne bi doslo do plesnjena(¿?).Teglu dobro zatvoriti i ostaviti na hladnom i tamnom mesta meses dana da se marinira.Odlično predjelo ili prilog uz ribu i meso.
Nadev:
Pomesati istucani beli luk sa orasima i zatar zacinom,dodati soli po ukusu.

Zahtar

je mesavina raznih zacina sa koštunastim vocem,svaka arapska kuca ih prilagodjava svom ukusu,ovo je jedan od recepata

Sve sastojke pomesati u avanu i istucati do prah konzistencije

4 supene kasike Susana
4 supene kasike timijana
1 kasika sumak-a(grozdasti ruj,kiselkastog ukusa,crvenkasto.roza-do ljubicaste boje)
2 kasike majorana
1 cajna kasika krupno mlevene morske soli
½ kasicice bibera u zrnu
1 kasika cimeta
1 kasika kumina
2 kasike korijandera
1 kasika pistacije
1 kasika badema

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 21, 2007 12:33 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Fatair – individualna pita (bil jibna-sa sirom)

Testo kao za KUBUZ sa duplom merom kvasca(dobiju se 4 veca fataira)


Nadev sa sirom

1 solja rendanog sira (Hloumi sir) ,jaje umuceno
1 kasika milerama
½ cup seckanog persuna
2 kasike isitnjene mente
So i biber po ukusu
Gotovo testo podeliti na četiri jufkice(pravila sam fatair na dva nacina),rastanjiti dve u drug debljine pola cm i dve četvrtaste(zbog nacina spajanja),podeliti fil na sve četiri kore,tako da samo rubovi ostanu prazni.Okrugle,sa dve strane preklopiti prema centru tako da ostane fil da se vidi u sredini i spojiti krajeve..Cetvrtaste,preklopiti sa sve četiri strane i spojiti krajeve..Staviti u pouljen pleh i ostaviti još pola h da raste
Peci u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 15-20 min.Jedu se tople i hladne.
Isto tako mogu da se prave zalogajcici,cela jufka testa se razvije,isece radlom za testa na kvadratice oko 10cm pune nadevom i spajaju kao one četvrtaste.

Sa mesom (FATAYER BIL LAHAM)

500g mlevenog mesa
1 veca glavica crnog luka sitno iseckanog
¼ solja pinjola
¼ kasicice cimeta
¼ kasicice persuna
So, biber, ulje

Isprziti crin luk,dodati mleveno meso,prziti dok ne dobije braon boju,dodati pinjole i zacine i prziti još par minuta.

Sa spanatom (FATAYER BIL SABANIGH)

2 solje svezeg spanata
½ cup sitno seckanog persuna
1 veliki crni luk,sitno iseckan
¼ solja mladog crnog luka sitno iseckanog
1 kasika soka od limuna
¼ kasicice baharat zacina
Biber
ulje
So
Pinjoli (opcija)

Obariti spanac,dobro iscediti i sitno iseckati.U tiganju,na malo ulja proprziti luk i pinjole dodati spanac i zacine i prziti dok sva tecnost ne uvri.dodati limunov sok

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 21, 2007 12:35 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Baharat (miks zacina,varira od kuce do kuce)

U avanu pomesati sve zacine i istucati do prah konzistencije

4 dela crnog bibera
4 dela suve crvene paprike
1 deo korijandera
1 deo cimeta(cassia)
1 deo kumina
1 deo karanfilica
1 deo muskatnog orascica
1 deo dzindzera(djumbir)
1 deo kardamoma

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 21, 2007 12:36 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Marag al bamia – bamija u paradajz sosu

Za 4 osobe
Vreme kuvanja 1h i 10min
Sastav:

500g sveze bamije
2 glavice crnog luka sitno iseckanog
2 cena belog luka istucanog ili iseckanog na sitno
500g svezeg paradajza(bez ljuske, može paradajz sok)
1 kasicica baharat zacina
1 probuseni loomi(suseni lajm,zeleni limun),može i pola kasicice u prahu
½ kasicice soli
Ulje
Vode(da ogrezne)

Način pripreme:

Dobro oprati bamiju i odstraniti joj drsku.Proprziti crin i beli luk do smedje boje,dodati bamiju(onako celu ili po ukusu iseckati na kolutice) i prziti 5 minuta,dodati paradajz i prziti još 5 min. Dodati baharat zacin i so i naliti vode da prekrije bamije,dodati lopticu suvog lajma.Ostaviti da se krcka na laganoj vatri oko 1h dok bamija ne omeksa.
Servira se uz maskul-pirinac sa lukom

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 21, 2007 12:36 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dukkous al sbar - sos od urmi

sastojci:
1solja svezih urmi ili suvih(retko nađemsveze,pa koristim suve)
2 solje vode ili bujona od kosti
4 cena belog sitno seckanog luka
1 srednja glavica,fino iseckanog crnog luka
2 kasike ruzine vodice
1 kasicica mlevenog kardamoma(ukus je prilično jak,pa ko ne voli,nek ne preteruje)
1 kasicica limunovog soka
1/2 solje secera(ako se koriste suve,ne treba secer)
1 kasika ulja
so po ukusu
paprika sitna,ljuta (opcija)

Način pripreme:

Ako su sveze urme dobro ih oprati i skinuti peteljku .Staviti ih u ciniju,naliti vodom i ostaviti da prenoce.
Na kasici ulja,proprziti crni i beli luk,a u međuvremenu procediti sok i propasirati urme kroz guscu cedilkju, što se bolje može da ostanu samo kostice i ljuspice..Na izdinstani luk,naliti procedjeni sok od urme,secer(ako je potreban),kardamom,sok od limuna i so.Krckati na srednjoj vatri dok se sos ne pocne zgusnjavati,5 min pred kraj kuvanja,dodati ruzinu vodicu i ljutu papriku.

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 21, 2007 12:37 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Labanija

1/2 kg juneceg mesa iseckati na kocke i kuvati dok potpuno ne omeksa.
Izmutiti 1.jaje i dodati 1 litar jogurta,pa kuvati na laganoj vatri oko 10 minuta.
Skuvano meso ocediti od vode,pa od te vode odvojiti 1.solju,a ostatak prosuti.U tu izdvojenu vodu dodati so,biber,beli luk u prahu,1.kasiku limunovog soka i sitno iseckan list persuna,pa ovo dodati skuvanom jogurtu.Oprati 100 gr pirinca,skuvati ga i ocediti od vode.
Posebno skuvati 100 gr badema,oljustiti ga,a zatim malo proprziti.
SERVIRANJE:Iseckati nešto vece kocke hleba i staviti na dno serpe ili neke velike cinije,hleb prekriti pirincem,preko pirinca staviti bademe,pa kockice skuvanog mesa. Sve to preliti prelivom od jogurta, tj.labanom.

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 21, 2007 12:37 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Makluba

400-500 gr junetine iseci na kocke pa skuvati.Procediti od vode,a vodu ostaviti na stranu.Ocistiti 100-150 gr pirinca i preliti ga vrelom vodom.Oljustiti 1 plavi patlidzan i iseci na ploce.Posoliti ga,ocediti i malo proprziti na maslinovom ulju.
Skuvano meso staviti na dno lonca,preko mesa poredjati przeni patlidzan,preko patlidzana staviti 1-2 paradajza iseckan na kolutove,pa preko toga sipati ocedjen pirinac.Sve preliti vodom u kojoj se kuvalo meso.Malo posoliti i pobiberiti i kuvati na laganoj vatri sve dok voda ne ispari.

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 21, 2007 12:38 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Taratur bi tahini

Sastojci:
1/2cup tahini
1/2cup sok od limuna
1/4-1/2 cup vode(ja potrosim nešto između)
1 kasicica soli
2-4 sitno seckana ili tucana cena belog luka

Način pripreme:
Pomesati tahini,beli luk i so,neprestano mesajuci dodavati naizmenicno sok od limuna i vodu,primeticete pri mesanju da voda zgusnjava a sok od limuna razredjuje masu.Sos treba da bude neke srednje konzistencije,ni previse gust ni previse redak.Pored preliva za falafel,koristi se kao preliv za salate,povrce,jagnjetinu i ribu,a i kao namaz za pitu hleb.

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 21, 2007 12:39 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Humus bil tahini-dip, namaz od leblebije

1 solja leblebija (opranih u nekoliko voda i odstojalih preko noćiu vodi)
1/3 solja tahinija
1/2 solja soka od limuna
2 istucana cena belog luka
3 soljes vode, so
1 kasika ulja
sitna crvena ljuta paprika

Ocediti vodu u kojoj su stajale leblebije preko noći staviti u serpicu, naliti sa 3 solje vode i staviti da prokljuca,skinuti resetkastom kasikom svu moguću penu koja se stvorila,smanjiti vatru i ostaviti da se kuvaju oko sat ipo.
Odvojiti par kasika tecnosti u kojoj su se kuvale leblebije a ostalo procediti,isto tako ostaviti sa strane par kasika celog zrna leblebije za dekoraciju. Pomesati leblebije, sok od limuna, tahini, soli po ukusu i beli luk i samleti u blenderu da se dobija fina pasta, pire. Po potrebi dodati soka od limuna, belog luka i tahini.Servirati u male plice cinije, tanjire.Sa drugom cinijicom pritisnuti pastu tako da se dobije blago udubljenje u sredini, a okolo kao venac.U sredinu staviti kasiku ulja i zrna leblebije, a oko sredine na onaj venac poprasiti ljutu papriku, može se posuti i sa seckanim persunom.

Na isti način se pravi i namaz od patlidzana (MUTABBAL), s tim što se prvo jedan veci patlidzan onako ceo ispece u rerni dok potpuno omeksa,zatim se oguli i dalji postupak je isti,ide i bibera od zacina,a ostale mere su
1/4 solja tahini
2 cena belog luka
sok od 1-2 limuna
so
biber
seckani persun(par kasika u masu, ostalo za dekoraciju)
1 kasika ulja
neko dodaje i ljutu papriku, crni luk i kumin

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Libanska kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon