:: |
Menjac buducnosti? |
Automatik |
|
41% |
[ 15 ] |
Manuelni |
|
58% |
[ 21 ] |
|
Ukupno glasova : 36 |
|
Autor |
Poruka |
red_devil Upućeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 09 Sep 2005 Poruke: 330
|
|
E ovako, zanima me sta mislite sta ce u buducnosti vise da se vozi, automati ili normalna auta sa saltanjem? Sta je za vas trenutno bolje? Primetio sam da sve vise mladjih uzimaju automate, sta je za vas bolje?
Za mene su automati za penzionere, za zezanje i prave vozace je i dalje saltanje zakon... ili?
PozZz
|
_________________ <--- Znaš Me, Znam Te ---> |
|
|
|
|
Lane86 ~The last lady~
|
Datum registracije: 02 Okt 2006 Poruke: 24294 Mesto: Nedostižno...
|
|
Hm... mislim da budućnost leži u automatskim menjačima... Primetila sam da sve više ljudi, upravo, uzima automobile tzv. "automatike", što verovatno i ima koristi od toga... Ne moraš da brineš o menjanju brzina... ne može se "divljati" sa takvim automobilima itd. Lično... ne volim ih... i nikada ne bih posedovala takva kola... Nema ništa dok ti ne šaltaš onako kako misliš da treba... tu je čar... tu raste adrenalin... Automatik je više za ljude koji kola koriste, čisto, kao prevozno sredstvo od jedne do druge tačke... a Manuelci su tu za pravu vožnju...
|
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... |
|
|
|
|
|
kosta00 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 02 Jun 2006 Poruke: 243
|
|
Ni ja ne volim automatike.
Citat: | Nema ništa dok ti ne šaltaš onako kako misliš da treba... tu je čar... tu raste adrenalin... |
Slazem se u potpunosti sa tim.
Nekako mi je manuelni menjac sigurniji tj pouzdaniji od automackog.
|
_________________ --------------
100010100100001001001011011101010010101010010101000010001001 |
|
|
|
|
BokiRocky Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 21 Jun 2007 Poruke: 1 Mesto: Zug
|
|
Automat je zakon momci. Slusajte nema nista ljepse nego da vozis automata. Hajd ti vozi preko 1000 KM u jednom pravcu i da se ne umoris. nema sanse. Jestel ikad vozili DSG i SMG automata? Tiptronic? Jel u tim automatima je buducnost. Jel ti moras kvaclo menjat kod automata? Ne. Zasto svaki motor za vecom kubikazom nemozes da kupis sa saltacom? Jaguar i Land Rover nema ni kod jednog modela saltace, samo kod x-type disela. Svaki Mercedes 320 je automat. Novi Mitsubishi Lancer Evolution 10, koji ce posle autosalona izac, nije vise saltac nego automat. Nemoze niko na svijetu da brze salta nego dsg i smg automat. Jel gledas ponekad Rally? Oni isto vozu automata.
Pozdrav Boki
|
|
|
|
|
|
mkotur1 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 22 Jan 2007 Poruke: 94 Mesto: Canada
|
|
ja mislim da je buducnost TIPTRONIC menjac, malo automatic malo saltanje.Imam takav auto i prija mi, kad su jake guzve po gradu, samo ubacim na automatic i polako.Kad ocu malo brzu voznju TIPTRONIC i pici kako ti hoces. A i novi EVO X sto izlazi imace opciju, 6 brzina standard ili 5 brzina automatic tiptronic sa menjanjem na volanu, uz pomoc "papucica" ili kako god da se zovu.
|
|
|
|
|
|
David 1986 -Pežo boy-
|
Datum registracije: 20 Mar 2007 Poruke: 8430
|
|
nema nista bez mehanike,ručnog mjenjača,ali će ih s godinama zamjenit automatski mjenjači
|
|
|
|
|
|
outrager Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 22 Nov 2007 Poruke: 1
|
|
BokiRocky je napisao/la sledeće: | Jel gledas ponekad Rally? Oni isto vozu automata. |
Nije to automatik, i taj ima kvačilo kao i obični, samo što oni drugačije mjenjaju brzine, oni imaju kao na motorima, samo naprijed nazad (na motorima je gore dolje, al isti qrac)
|
|
|
|
|
|
Boky ¤ The King of Kolo ¤
|
Godine: 39
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner
|
|
E ovako .. kao neko ko je poceo na automatiku i kao neko ko je na automatiku vozio preko 5 goidna mogu da kazem da kad sam sada presao na manualni menjac da sam tek sada poceo da ucim one prave cari voznje ..
Sto se tice buducnosti .. mogu da kazem da ce i dalje da bude isto .. a to je da oni ljudi koji zele " voznju za uzivanje " ce uzimati automatik jer ne treba puno da se razmislja i moze samo da se stavi kljuc u kola, postavi se menjac na D .. i vozi misko
Kod manuelnog menjaca .. njega ce uzimati oni ljudi koji zele malo " iskusniju voznju " .. voznju u kojoj mora da se slusa rad motora i u kojem si dosta blizi kolima i dosta se vise nauci.
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
|
Djole_BG Dobro upućeni član
|
Godine: 38
Datum registracije: 22 Jun 2005 Poruke: 700 Mesto: Beograd
|
|
Ma kakav bre automatik, to je pravljeno samo za glupe Amerikance posto im je isuvise komplikovano da menjaju brzine.......tuzno je kada vidis auto od po 400-500 konja a automatik.....
|
_________________ Cilj opravdava srestva !!! |
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
ja sam toliko navikla na automatik da zaista ne znam vise kako saltovati....
nije meni cilj da jurcam i da se pravim vazna
vise sam za mirnu, udobnu voznju
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
trriper Dobro upućeni član
|
Godine: 36
Datum registracije: 19 Jan 2008 Poruke: 568 Mesto: Izgubljen negde daleko...
|
|
Lane86 je napisao/la sledeće: | Ne moraš da brineš o menjanju brzina... ne može se "divljati" sa takvim automobilima itd. |
hehehehe...
Itekako moze da se divlja sa automatikom. Pogledaj samo vecinu americkih kola. 90% njih ima automatski menjac a idu ko mutavi. Uostalom kako ti sa 500 KS ne mozes da divljas ma kakav menjac bio...
Inace ja sam vise za manualni menjac, stvarno ima nesto u sebi.....
|
_________________ Love is a razor and I walked the line on that silver blade... |
|
|
|
|
boolero Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 03 Jan 2006 Poruke: 265 Mesto: Beograd
|
|
trriper je napisao/la sledeće: | Pogledaj samo vecinu americkih kola. 90% njih ima automatski menjac a idu ko mutavi. |
To bash i nije neki argument za automatic, zna se da su amercika kola go k***c u odnosu na sve ostale.
Recimo 21 vek i lisante orpuge/gibanj ne idu nikako zajedno...sem u Americi.
|
_________________ Opel Kadet E 2.0
Opel Vectra B 1.8 16v
Opel Team Serbia |
|
|
|
|
|