www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

JRR Tolkin
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Književnost ~
::  
Autor Poruka
anduril
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 17 Jun 2005
Mesto: zg

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 03, 2006 12:29 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

mentol si Razz

jesi li citao hrvatski, odnosno slovenski, primjerak ili engleski original???

recimo hrvatski prijevod je uzas...
cuo sam da je srpski malo bolji, ali jos ga nisam citao...

uglavnom najbolji je original, na engleskom...
ali to je jako tesko razumiti, jer Tolkien je pisao staroengleskim jezikom...
dakle ne ovim koji danas koristimo i pricamo...

teodorinho
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 42

Datum registracije: 01 Avg 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 03, 2006 9:57 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mozda si u pravu, mozda je samo prevod uzasan... Nisam citala u originalu...
P.S. Ja sam zensko

anduril
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 04, 2006 9:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

sorry sto sam pomijesao spol...
ni po postu, a ni po nicku nisam mogao zakljuciti da si zensko...

uglavnom procitaj na engleskom...
nadji na netu negdje...
žako ne nadjes, javi mi se, pa ti ja nadjem...

genius25
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 44

Datum registracije: 28 Sep 2005

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 25, 2006 8:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja sam hobita čitala malo mi je predječiji ali sam gospodare prstenova gledala i suppeeeeer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zoii
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 01 Feb 2006
Mesto: Loznica

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 07, 2006 1:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svaka cast coveku, stvarno mu se divim!!!!!!!!!

anduril
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 14, 2006 4:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

[quote="genius25"]ja sam hobita čitala malo mi je predječiji ali sam gospodare prstenova gledala i suppeeeeer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote]

kao prvo nisi gospodari, nego gospodar...
samo je jedan gospodar prstenova...

hobit ustvari i je djecja knjiga, tako da ako ti je djecja nisi jedina...

jedna obavijest:

Variety je upravo objavio nove glasine o snimanju filma "Hobbit"

"Tijekom nekoliko idućih godina MGM planira snimiti i u distribuciju pustiti šest filmova od kojih neki spadaju u kategoriju visokobuđetnih filmova (buđet oko 150-200 milijuna dolara). Studio je spreman upustiti se u tako zahtjevne projekte kao što su "Terminator 4"; jedan ili dva nastavka "Hobbita" za kojeg se direktor MGM-a Harry Sloan nada da će ga režirati Peter Jackson; te nastavak "Afere Thomasa Crowna" sa Pierceom Brosnanom."

"The Hobbit" će producirati zajedno sa New Lineom za koje Sloan kaže da sa MGM-om dijele prava na snimanje tog Tolkienovog djela.

snimanje pocinje u 2007 godine, ne zna se tocno kad...

A_Djema
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 38

Datum registracije: 13 Sep 2006
Mesto: Raskrsnica srca...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 06, 2006 6:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Knjiga je odlicna, a film je prikazao tacno onako delove iz knjige koji su prikazani, steta sto nije bas sve kao u knjizi, ali i da jeste sigurno bi bilo ekstra prikazano

anduril
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 13, 2006 1:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

[b]Ea uskoro raspisuje natječaj za mlade Fantasy/SF pisce i ilustratore

U skladu sa našom uređivačkom politikom promicanja žanra Fantasya, s naglaskom na Tolkienu, Ea će uskoro raspisati natječaj za mlade i još neafirmirane pisce i ilustratore Fantasy i SF žanra.
Obzirom da je ovo prvi, i ustvari probni, natječaj u konkurenciju ćemo uzeti i one radove koji su već prethodno objavljeni isključivo na web stranicama ili blogovima. Radove koji su već tiskani u bilo kakvim publikacijama nećemo uzimati u obzir.
Radovi će biti podijeljeni u četiri kategorije:
- Tolkien related priča
- Tolkien related ilustracija
- Fantasy/SF priča
- Fantasy/SF ilustracija.

Dakle, pozivamo vas da se pripremite i počnete pisati i crtati - najbolji radovi bit će objavljeni na portalu (a možda i u kakvoj publikaciji ako nam pregovori s nekim izdavačkim kućama urode plodom). Početak natječaja, kada će biti objavljena i pravila te sastav žirija, biti će 1. studenoga i trajati će do 31. prosinca 2006.
[/b]

gheo
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 22 Jan 2004
Mesto: Timisoara (Temisvar), Banat

romania.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 20, 2006 9:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja jos mislim da Hobitu je najbolja Tolkienov kniga. Pokusao sam da citam najpoznata trilogija Lord of the Rings, ali ne radi. Mozda ni je za mene. Smile

Stark
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 36

Datum registracije: 09 Apr 2006
Mesto: paradise

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 22, 2006 1:00 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ljudi svaka vam cast na ovim podacima sto ste nasli! Tolkin je fenomenalan....procitao sam Gospodara i Hobita...a na polici me cekaju Nedovrsene price i Silmarilion....
Ima jos 2 pisca koja bih izdvojio pored Tolkina,i mogu vam reci jako su dobri,a to su Dzordz R.R.Martin i Robert Dzordan-pa fanovi epske fantastike ako niste procitali neko njihovo delo,toplo ih preporucujem....

sjena23
~Shadow Lady In Love~
~Shadow Lady In Love~

Datum registracije: 10 Maj 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 02, 2006 2:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ima odlična djela napisana, uz G.G.Kaya i R.R. Martina mi je najdraži pisac, sva trojca pištu o sličnim stvarima, dosta fantazije i avantura, dosta opisanih likova, totalno se čovjek uživi u te likove, samo malo teško se popamte imena likova

vmirko
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 14 Dec 2004
Mesto: beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 05, 2006 1:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja nisam citao nista sto je on napisao, ali jesam gledao filmove. Verovatno to nije to, ali je meni bilo dovoljno da vidim koliko je on dobar pisac.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Književnost ~ -> JRR Tolkin Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  sledeća
Strana 9 od 10

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon