:: |
Autor |
Poruka |
anduril Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 17 Jun 2005 Poruke: 32 Mesto: zg
|
|
mentol si
jesi li citao hrvatski, odnosno slovenski, primjerak ili engleski original???
recimo hrvatski prijevod je uzas...
cuo sam da je srpski malo bolji, ali jos ga nisam citao...
uglavnom najbolji je original, na engleskom...
ali to je jako tesko razumiti, jer Tolkien je pisao staroengleskim jezikom...
dakle ne ovim koji danas koristimo i pricamo...
|
|
|
|
|
|
teodorinho Upućeni član
|
Godine: 42
Datum registracije: 01 Avg 2006 Poruke: 272
|
|
Mozda si u pravu, mozda je samo prevod uzasan... Nisam citala u originalu...
P.S. Ja sam zensko
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sorry sto sam pomijesao spol...
ni po postu, a ni po nicku nisam mogao zakljuciti da si zensko...
uglavnom procitaj na engleskom...
nadji na netu negdje...
žako ne nadjes, javi mi se, pa ti ja nadjem...
|
|
|
|
|
|
genius25 Iskusni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 28 Sep 2005 Poruke: 908
|
|
ja sam hobita čitala malo mi je predječiji ali sam gospodare prstenova gledala i suppeeeeer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
_________________ ...Da sam žirafa i da mi netko kaže da sam zmija,ja bih ipak znao da sam ŽIRAFA..... |
|
|
|
|
Zoii Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 01 Feb 2006 Poruke: 110 Mesto: Loznica
|
|
Svaka cast coveku, stvarno mu se divim!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
[quote="genius25"]ja sam hobita čitala malo mi je predječiji ali sam gospodare prstenova gledala i suppeeeeer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote]
kao prvo nisi gospodari, nego gospodar...
samo je jedan gospodar prstenova...
hobit ustvari i je djecja knjiga, tako da ako ti je djecja nisi jedina...
jedna obavijest:
Variety je upravo objavio nove glasine o snimanju filma "Hobbit"
"Tijekom nekoliko idućih godina MGM planira snimiti i u distribuciju pustiti šest filmova od kojih neki spadaju u kategoriju visokobuđetnih filmova (buđet oko 150-200 milijuna dolara). Studio je spreman upustiti se u tako zahtjevne projekte kao što su "Terminator 4"; jedan ili dva nastavka "Hobbita" za kojeg se direktor MGM-a Harry Sloan nada da će ga režirati Peter Jackson; te nastavak "Afere Thomasa Crowna" sa Pierceom Brosnanom."
"The Hobbit" će producirati zajedno sa New Lineom za koje Sloan kaže da sa MGM-om dijele prava na snimanje tog Tolkienovog djela.
snimanje pocinje u 2007 godine, ne zna se tocno kad...
|
|
|
|
|
|
A_Djema Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 13 Sep 2006 Poruke: 231 Mesto: Raskrsnica srca...
|
|
Knjiga je odlicna, a film je prikazao tacno onako delove iz knjige koji su prikazani, steta sto nije bas sve kao u knjizi, ali i da jeste sigurno bi bilo ekstra prikazano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
[b]Ea uskoro raspisuje natječaj za mlade Fantasy/SF pisce i ilustratore
U skladu sa našom uređivačkom politikom promicanja žanra Fantasya, s naglaskom na Tolkienu, Ea će uskoro raspisati natječaj za mlade i još neafirmirane pisce i ilustratore Fantasy i SF žanra.
Obzirom da je ovo prvi, i ustvari probni, natječaj u konkurenciju ćemo uzeti i one radove koji su već prethodno objavljeni isključivo na web stranicama ili blogovima. Radove koji su već tiskani u bilo kakvim publikacijama nećemo uzimati u obzir.
Radovi će biti podijeljeni u četiri kategorije:
- Tolkien related priča
- Tolkien related ilustracija
- Fantasy/SF priča
- Fantasy/SF ilustracija.
Dakle, pozivamo vas da se pripremite i počnete pisati i crtati - najbolji radovi bit će objavljeni na portalu (a možda i u kakvoj publikaciji ako nam pregovori s nekim izdavačkim kućama urode plodom). Početak natječaja, kada će biti objavljena i pravila te sastav žirija, biti će 1. studenoga i trajati će do 31. prosinca 2006.
[/b]
|
|
|
|
|
|
gheo Odomaćeni član
|
Datum registracije: 22 Jan 2004 Poruke: 1019 Mesto: Timisoara (Temisvar), Banat
|
|
Ja jos mislim da Hobitu je najbolja Tolkienov kniga. Pokusao sam da citam najpoznata trilogija Lord of the Rings, ali ne radi. Mozda ni je za mene.
|
|
|
|
|
|
Stark Dobro upućeni član
|
Godine: 36
Datum registracije: 09 Apr 2006 Poruke: 713 Mesto: paradise
|
|
Ljudi svaka vam cast na ovim podacima sto ste nasli! Tolkin je fenomenalan....procitao sam Gospodara i Hobita...a na polici me cekaju Nedovrsene price i Silmarilion....
Ima jos 2 pisca koja bih izdvojio pored Tolkina,i mogu vam reci jako su dobri,a to su Dzordz R.R.Martin i Robert Dzordan-pa fanovi epske fantastike ako niste procitali neko njihovo delo,toplo ih preporucujem....
|
|
|
|
|
|
sjena23 ~Shadow Lady In Love~
|
Datum registracije: 10 Maj 2005 Poruke: 9824
|
|
Ima odlična djela napisana, uz G.G.Kaya i R.R. Martina mi je najdraži pisac, sva trojca pištu o sličnim stvarima, dosta fantazije i avantura, dosta opisanih likova, totalno se čovjek uživi u te likove, samo malo teško se popamte imena likova
|
|
|
|
|
|
vmirko Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd
|
|
Ja nisam citao nista sto je on napisao, ali jesam gledao filmove. Verovatno to nije to, ali je meni bilo dovoljno da vidim koliko je on dobar pisac.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|