:: |
Autor |
Poruka |
slobodanr Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 14 Jan 2008 Poruke: 24 Mesto: Petrovgrad
|
|
Fudbalski savez,strpati u kavez ! ! !
|
_________________ Ziv je Draza umro nije...dok je Srba i Srbije ! ! ! |
|
|
|
|
Sascha336 * Vatreni delija *
|
Godine: 51
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 39701 Mesto: BEC/Srbija
|
|
14. mart 2009. | Izvor: Večernje novosti
"Regionalna liga dobra ideja"
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić najavio je da će nastaviti razgovore o formiranju regionalne lige.
Karadžić je ponovio da ne očekuje da će ta ideja biti realizovana u naredne dve do tri godine, ali da postoji saglasnost da je regionalna liga dobra ideja, što je tokom nedavne posete Beogradu u razgovoru sa čelnicima srpskog fudbala istakao i Mišel Platini, predsednik Uefe, kaže Karadžić.
"Mi smo spremni da se uhvatimo u koštac sa svim problemima, ali i da na miran, gospodski i profesionalan način pokušamo da stvorimo klimu za jedno takvo takmičenje. Znamo da neće biti lako, pa i Platini je jasno i glasno kazao da je ideja kao ideja dobra, ali nije krio da postoje i ozbiljne političke barijere za takav poduhvat."
"Dakle, prvo bi morali savezi u regionu, na svom terenu, da ispitaju sve vrste mogućnosti, da svoje želje usklade i sa političarima, pa da se tek onda sedne za sto i krene, ako bi svi dobili zeleno svetlo, u realizaciju", izjavio je predsednik FSS za "Večernje novosti".
Karadžić je dodao da je dobio punu podršku Platinija za regionalnu ligu – "Platini će nas podržati, naravno, ako mi uspemo da dođemo do konsenzusa, a potom dobijemo i zeleno svetlo od političara. Dug je to put, ali vredan truda."
Bivši predsednik FK Partizan istakao je da je o regionalnoj ligi razgovarao sa čelnicima "nekih naših komšija", koji takvu ligu takođe vide kao izlaz iz krize. O eventualnoj nemogućnosti dogovora sa predstavnicima hrvatskog fudbala, zbog ocene da bi srpsko-hrvatski fudbalski dueli bili previše rizični, iako košarkaši već godinama igraju, Karadžić kaže:
"Možemo, naravno, i bez Hrvata. Ako oni ne žele da igraju, iz bilo kojih razloga, to ne bi smelo da koči ostale da pokušaju da naprave evropski iskorak. I neće, siguran sam u to."
|
_________________ I C E M A N |
|
|
|
|
|
|
|
16. mart 2009. | Ivan Lončarević
Antić: "Moje ambicije idu dalje od plasmana na Mundijal"
Fudbalska reprezentacija Srbije gostuje krajem marta u Rumuniji u jednoj od ključnih utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. U iščekivanju spiska tima Srbije za meč u Konstanci razgovarali smo sa selektorom Radomirom Antićem, koji kaže da su ga dosadašnje igre 'Orlova' ohrabrile do te mere da ne samo da očekuje plasman na Mundijal u Južnoj Africi već i "više od toga".
Pohod na Južnu Afriku i finalni tunir Svetkog prvenstva 2010. za fudbalsku reprezentaciju Srbije nastavlja se 28. marta u rumunskoj Konstanci. Na četiri odigrane utakmice u Grupi 7, Srbija je ostvarila tri pobede, protiv Farskih ostrva, Litvanije i Austrije, uz poraz od Francuske.
Do kraja kvalifikacija ostalo je još šest mečeva, a pored gostovanja u Rumuniji, "Orlovi" u goste idu Faranima i Litvancima. Ono što ovu selekciju Srbije odvaja od ranijih timova prethodnih država, pre svega mogao bi da bude timski duh i pozitivna atmosfera.
"Biću poslednji čovek na kugli zemaljskoj koji će posumnjati u ono što nam se dešava", rekao je Antić na početku ekskluzivnog intervjua za B92.
"Svako novo okupljanje reprezentacije donosi napredak u odnosu na prethodno. Naš odnos je ljudski. Došli smo u situaciju da uživamo u svemu što radimo. Igrači su stvorili tim, gde ima mnogo mogućnosti da igramo fudbal koji se meni sviđa. Želim ne samo da odemo na Svetsko prvenstvo, nego moja razmišljanja idu i malo dalje. Igrači su me naterali svojim igrama da imam velike ambicije i da budem optimista. Ne sumnjam da ćemo ostvariti cilj, jer su me igrači ubedili da su pravi. Sve ćemo uraditi da što pre ostvarimo rezultate koji nas vode u Južnu Afriku", izjavio je Antić.
Na četiri meča kvalifikacija naš tim postigao je devet golova, a strelci su bili Žigić, Ivanović, Krasić, Jovanović i Obradović. Srbiju sada krasi timska igra, gde svaki pojedinac zna svoj zadatak.
"Definitivno sam od ljudi koji misle da je izuzetno važno prilagoditi zahteve realnim mogućnostima pojedinaca. Mislim da smo napravili kolektiv gde ima respekta među igračima. Ima tu još mnogo drugih stvari. Dogovaramo se pre utakmice ko će se kako ponašati u određenim situacijama, tako da su i sa te strane igrači oslobođeni pritiska. Sve su to neke lepe stvari koje su se pretvorile u igru koja ima poruku."
Na početku 2009. godine nekoliko bitnih igrača nacionalnog tima retko dobija priliku u svojim klubovima, nešto zbog povreda, nešto zbog jake konkurencije. Van takmičarskog ritma su Kačar, Pantelić, Ivanović, Stojković i Zoran Tošić.
"Kada govorimo o Tošiću, s obzirom da je Engleska u pitanju, oni imaju takmičenje rezervnih timova, tako da on ima mogućnost da igra vrlo kompetentne utakmice. Drugo, on je izrabrao sredinu gde sigurno mora da razmišlja o nečem velikom, o titulama, i mora da poboljša svaki svoj detalj i da u sebi nađe individualnu snagu da prevaziđe svoju situaciju. Siguran sam da će uspeti i da će kroz kvalitetan rad u Mančesteru napredovati. Što se tiče golmana, čekamo da zaigra. Svi ostali manje-više su na pravom putu zadovoljan sam, prema tome, i kada nisu igrali nisam situaciju rešavao suzama. Definitivno smo naše ponašanje i naš rad na treningu prilagodili realnoj situaciji i tako će biti i ubuduće", kaže Antić.
Na martovskoj rang-listi FIFA Srbija zauzima 36. mesto. U Evropi, "Orlovi" se nalaze na 22. poziciji. Rumunija je na dvadesetom mestu na svetu i 15. na Starom kontinentu. U Grupi 7, tim selektora Viktora Picurke ostvario je na tri meča po jednu pobedu, poraz i remi i u duel sa Srbijom ulazi sa velikom željom da pobedi. Istu želju ima i naš nacionalni tim.
"To je meč koji Rumunima pruža priliku da se vrate u igru za plasman na Svetsko prvenstvo, tako da će oni sigurno biti pod određenim pritiskom. Sama činjenica da su izabrali Konstancu za mesto odigravanja navodi da oni imaju dosta unutrašnjih problema. Imamo dosta informacija o njima, ispratili smo sve i pojedinačno i kolektivno i sada se okrećemo nama. Mi sigurno nećemo promeniti prilaz igri, nećemo kalkulisati. Moramo da dođemo do autoriteta, a to se radi pobedama. Utakmica je izuzetno važna, ali dosadašnje partije, dosadašnja ponašanja nas teraju na optimizam", zaključio je selektor Srbije.
Utakmica Rumunija – Srbija zakazana je za 28. mart, a kvalifikacije za Mundijal u Južnoj Africi Srbija završava takođe u gostima, u Litvaniji 14. oktobra.
izvor:B92
|
|
|
|
|
|
|
|
Antićev spisak u petak, tri dana priprema
Utorak, 17. mart 2009. 14:25
Jedan od najvažnijih mečeva u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine, fudbalska reprezentacija Srbije odigraće 28. marta u Konstanci protiv selekcije Rumunije.
Selektor srpske reprezentacije Radomir Antić u petak će saopštiti spisak igrača na koje će računati na taj meč, kao i za prijateljski duel protiv Švedske 1. aprila u Beogradu.
Ne treba očekivati iznenađenja na Antićevom spisku, odnosno za pretpostaviti je da će se selektor "orlova" držati izreke: "Ne menjaj tim koji dobija".
U svakom slučaju, povoljna okolnost po Antića je što može da računa i na Nevena Subotića, koji je konačno dobio dozvolu FIFA da zaigra za Srbiju, ali i to što je većina reprezentativaca u odličnoj formi i što predstavljaju značajne poluge u svojim klubovima.
Tu pre svega treba istaći raspucanog Nikolu Žigića, ali i odličnog Nemanju Vidića, kao i Dejana Stankovića. U standardno dobrim formama su i igrači iz domaćeg šampionata, pre svih Ivan Obradović i Nenad Milijaš.
Problem za Antića svakako je bolest Milana "Laneta" Jovanovića koji je, međutim, nedavno izjavio da će biti spreman za meč protiv Rumunije.
"Radomir Antić me je neprekidno zvao i raspitivao se za moje zdravlje, ali tu brigu sam očekivao od divnog čoveka kakav je selektor. Siguran sam da ću do kraja marta biti stopostotno spreman, dakle igraću protiv Rumunije", rekao je tada Jovanović.
Ako ne bude povreda u međuvremenu, Antićev spisak bi trebalo da bude sličan onom koji je objavio za turnir na Kipru (10. i 11. februara).
Dakle: golmani - Vladimir Stojković i Vladimir Dišljenković; odbrana - Branislav Ivanović, Nemanja Vidić, Ivica Dragutinović, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Antonio Rukavina, Ivan Obradović i Igor Đurić; srednji red - Dejan Stanković, Gojko Kačar, Zdravko Kuzmanović, Nenad Milijaš, Miloš Krasić, Boško Janković, Zoran Tošić, Nemanja Matić i Milan Jovanović; napad - Nikola Žigić, Marko Pantelić, Danko Lazović i Miralem Sulejmani.
Srpski fudbaleri pripreme za meč protiv Rumunije počinju u ponedeljak 23. marta u Kovilovu, a put u Rumuniju planiran je za četvrtak, 26. mart.
Ekipa se potom vraća u Beograd i nastavlja rad do meča sa Švedskom.
(MONDO )
|
|
|
|
|
|
|
|
Tošić i Matić kod Krčme, Antić zvao Ninkovića
Petak, 20. mart 2009. 12:52
Bez mnogo iznenađenja i novih lica, selektor srpske fudbalske reprezentacije Radomir Antić suprostaviće se Rumunima u Konstanci 28. marta.
Štoper Borusije iz Dortmunda Neven Subotić i vezista kijevskog Dinama Miloš Ninković jedina su dva nova imena na Antićevom spisku, mada je Subotić već bio zapisan za prijateljski turnir na Kipru u februaru.
Međutim, zbog administrativnih prepreka nije mogao da debituje, ali je FIFA otklonila i poslednju prepreku tako da će mladi štoper, koji je uz to i efikasan, sada biti na punom raspolaganju Antiću.
Antićev spisak za Rumune i prijateljski meč protiv Švedske 1. aprila:
Golmani: Vladimir Stojković, Vladimir Dišljenković, Bojan Isailović.
Odbrana: Branislav Ivanović, Nemanja Vidić, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Antonio Rukavina, Igor Đurić, Ivan Obradović.
Sredina: Dejan Stanković, Zdravko Kuzmanović, Nenad Milijaš, Miloš Ninković, Milan Jovanović.
Napad: Nikola Žigić, Danko Lazović, Miralem Sulejmani.
S obzirom na to da fudbalera Mančester junajteda Zorana Tošića nema na Antićevom spisku, priliku je iskoristio selektor mlade reprezentacije Srbije Slobodan Krčmarević koji ga je pozvao za prijateljske utakmice sa Ukrajinom i Rumunijom.
Tošić je poslednji put za mladu reprezentaciju igrao prošle godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
U mladu reprezentaciju je prekomandovan i Nemanja Matić, koji je igrao za A tim na turniru na Kipru.
Mlada reprezentacija Srbije igraće prijateljske mečeve protiv Ukrajine 27. marta od 15.30 u Jagodini, dok će protiv Rumunije igrati 1. aprila u Kragujevcu od 15.30.
Krčmarevićev spisak:
Golmani: Bojan Šaranov, Željko Brkić, Danijel Petrić.
Odbrana: Milan Vilotić, Marko Jovanović, Nenad Tomović, Nemanja Pejčinović, Nikola Gulan, Jagoš Vukovich, Rajko Brežančić i Saša Blagojević.
Sredina: Ljubomir Fejsa, Milan Smiljanić, Dušan Tadić, Miloš Adamović, Zoran Tošić, Nemanja Tomić, Nemanja Matić, Slavko Perović.
Napad: Rade Veljović, Filip Đorđević, Marko Milinković, Nemanja Milić.
(MONDO)
|
|
|
|
|
|
|
|
Antić pred Rumune: Optimista sam
Petak, 20. mart 2009. 14:02
Konferencija za novinare selektora srpske fudbalske reprezentacije Radomira Antića, na kojoj je saopštio spisak igrača za meč protiv Rumuna u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, poklopila se sa dolaskom proleća i sunčanim vremenom u Beogradu.
Nadamo se, najava lepih vesti iz Konstance u subotu...
"Doneo sam vam lepo vreme. Kad sam pošao iz Madrida napunio sam džepove suncem. Doduše nisam poneo furunu...", našalio se Antić sa "zubatim suncem" i svežim vremenom u Srbiji.
Antić je više puta istakao da je zadovoljan do sada postignutim i da je optimista.
"Izuzetno sam zadovoljan dosadašnjim druženjem...Svako novo druženje i okupljanje donelo je novi kvalitet. Napravili smo atmosferu poštovanja i ništa nismo prepustili nikakvoj improvizaciji, već smo kroz timski rad stvorili atmosferu u kojoj je prijatno da se radi", rekao je Antić.
On je dodao da respektuje svakog rivala, ali da ne sumnja u svoj tim.
"Nikako ne želim da budem čovek koji sumnja u završni rezultat. Imam razloga da budem optimista. Put koji smo izabrali je u skladu sa kvalitetom koji posedujemo", podvukao je Antić.
To što Kivu i Gojan ne igraju, Antić vidi kao malu prednost, ali je ubeđen i da će svaki rumunski igrač koji bude istrčao na teren imati u glavi ideju i želju da pobedi Srbiju, jer svako želi da igra na Svetskom prvenstvu.
Ni loš teren u Konstanci, ne brine Antića. "Realan sam. Nikad ništa nisam rešavao suzama. To je odluka rumunskog saveza. Na nama je da je poštujemo i budemo pozitivni na ukupnu sutuaciju", odgovorio je Antić na pitanje rumunskih novinara.
Antić dodaje da njegov stručni štab ima dosta podataka o Rumunima, prema kojima ima veliki respekt, ali je ponovio svoju tezu da se "do autoriteta u fudbalu dolazi isključivo pozitivnim rezultatima i ponašanjem".
Antić pred Rumune: Optimista sam
"Za Nevena Subotića možda druga uloga"
Posle saopštavanja spiska, selektor srpskog tima je izrazio zadovoljstvo priključivanjem Nevena Subotića i Miloša Ninkovića, koji mogu da "donesu novi kvalitet", ali i sjajnom formom Nikole Žigića i Nemanje Vidića.
"Promenom sredine Žigić je došao do onog što mu je bilo potrebno. Postao je senzacija španske lige. I kad nije igrao, Nikola je svojim moralom nadograđivao slabiju pripremu. Na utakmici sa Austrijom on je pretrčao 12 kilometara i to se graniči sa neverovatnim, s obzirom na njegove karakteristike", oduševljen je Antić visokim napadačem.
Superlative je upotrebio i za Nevena Subotića, za koga planira možda i promenu njegove stalne pozicije - štopera.
"Njegovi kvaliteti su i ljudski i fudbalski. Zadovoljan sam što mogu da računam na njega. On će narednih dana imati šansu da dokaže da mu je mesto ovde, a ja mislim da jeste. Drago mi je da je Neven sa nama. Siguran sam da će se svojim ponašanjem i kvalitetima izboriti za svoj status. Moguće je da i da će nam baš on otvoriti alternativu u sistemu igre. Ne računam na njega samo kao na centralnog igrač, razmišljamo i o nekoj drugoj poziciji koja bi nam donela kvalitet".
Pripreme srpske selekcije počinju u ponedeljak u podne, a Antić nastavlja praksu saradnje sa trenerima iz domaćeg prvenstva. Sada će mu gosti biti treneri OFK Beograda i Rada Mihajlo Ivanović i Marko Nikolić.
(tekst: P.V /MONDO)
|
|
|
|
|
|
|
|
Antić: Ne skidamo cipele pre vode
Ponedeljak, 23. mart 2009. 15:01
Radomir Antić je sedeći u holu hotela "Prezident" u Kovilovu u ponedeljak dočekivao reprezentativce. Za svakoga je imao osmeh i lepu reč, najčešće šaljivu, uz obavezno tapšanje po ramenu:
"Jel ti daju da jedeš u Holandiji", aludirao je selektor Srbije na stas "mršavka" Danka Lazovića.
Kada je stigao Aleksandar Kolarov, Antiću je za oko zapao njegov stil oblačenja - ljubičasta bluza i bela tanka jakna.
"Kod vas u Italiji već stiglo leto"...
I tako se kreira dobra atmosfera u nacionalnom timu, koja za posledicu treba da ima dobre rezulate i stvaranje reprezentativnog kulta o kome se toliko priča. Kao kruna svega bi trebalo da dođe plasman na Svetsko prvenstvo.
A do Južne Afrike se stiže preko Konstance. "Orlovi" će u subotu (20.45) odmeriti snage sa Rumunima u utakmici kvalifikacione Grupe 7.
Domaćin će biti značajno oslabljen neigranjem povređenog Kivua i kažnjenog Gojana.
"Na spisku nema važnih igrača i to je veliki hendikep za Rumune, ali to je njihov problem. To sigurno neće smanjiti našu koncentraciju niti promeniti plan priprema. Za nas je najvažnije da nam se minulog vikenda niko nije povredio", ocenio je Radomir Antić.
Stižu najave da je teren stadiona Farula u Konstanci u lošem stanju. Selektor Srbije, međutim, nema nameru da zbog toga menja stil igre svog tima.
"Nama je najvažnije da do autoriteta stignemo kroz rezultate, ali i igru i ponašanje. Igru uvek prilagođavam kvalitetima pojedinaca. Ako smo se u prvom trenutku i zabrinuli zbog stanja terena, ta knjiga je zatvorena. Nećemo tražiti alibi u uslovima. Nećemo skidati cipele pre vode", nastavio je Antić.
Nije želeo prvi stručnjak srpske reprezentacije da pravi paralelu između gostovanja u Parizu i Beču sa predstojećim u zemlji naših istočnih suseda.
"Nisam od ljudi koji pravi komparacije. Posle ove utakmice bićemo tačno na polovini puta i želja nam je da posle nje budemo u situaciji da možemo sami da kreiramo svoju sreću, a za to nam je potreban pozitivan rezultat u Konstanci. Cenim rumunski fudbal, a za Rumune je ovaj meč 'biti ili ne biti".
Antić je u nedelju prisustvovao prvenstvenoj utakmici između Rada i Crvene zvezde, a stadion na Banjici je napustio u 85. minutu.
"Otišao sam ranije da bih izbegao gužvu. To je razlog iako je bilo tendecioznih pisanja u štampi. Isto činim i kada odem na utakmicu Atletika. Pored toga, žurio sam da gledam meč Real Madrid - Almerija".
Selektor ima na raspolaganju dvojicu potencijalnih debitanata, Nevena Subotića i Miloša Ninkovića. Nije želeo da kaže da li će štoper Borusije iz Dortmunda dobiti šansu protiv Rumunije.
"Mi pravimo selekciju na duže staze, ne gledamo samo jednu utakmicu, vidimo mnogo dalje od nosa. Neven je važan za grupu, zbog igračkih i ljudskih kvaliteta, zbog osmeha i optimizma", podvukao je Radomir Antić.
Neven Subotić se još ranije upoznao sa saigračima iz reprezentacije. Tokom turnira na Kipru je bio deo tima, ali još nije imao pravo igranja. Sada je prvi put u Kovilovu.
"Hotel je lep, a lepo mi je što se ponovo vidim sa kolegama. Radujem se što sam ovde i jedva čekam da počne trening. Nadam se da ću pokazati da sam dovoljno dobar za ovu ekipu", naglasio je 20-godišnji Banjalučanin.
"Ne poznajem mnogo rumunskih igrača. Znam Mutua, ali njega valjda svi znaju, a Nikulae mi je bio saigrač u Majncu", predočio je Neven Subotić i dodao da će ispuniti svaki zahtev selekota, čak i ako bude tražio da igra zadnjeg veznog ili desnog beka.
Tokom ponedeljka bi trebalo da se okupe svi reprezentativci osim dvojice Miloša sa istoka Evrope, Ninkovića i Krasića, koji imaju obaveze u svojim klubovima (Dinamo Kijev i CSKA), a njihov dolazak se očekuje u utorak.
Uz "orlove" je bio i Aleksandar Luković, koji neće moći da igra zbog povrede, ali je od Udinezea dobio dozvolu da dođe na preglede u Beograd. Njegova alternativa, imenjak iz Lacija, Kolarov, se takođe odazvao Antićevom pozivu.
"Orlovi" će trenirati u Kovilovu do četvrtka za kada je predviđen let za Konstancu.
Po povratku iz Rumunije, najbolji srpski fudbaleri će naredne srede (1. april) odigrati prijateljski meč sa Švedskom.
Grupa 7, subota, 28. mart:
Rumunija - Srbija
Litvanija - Francuska
Tabela
1. Srbija 4 3 0 1 9:3 9
2. Litvanija 4 3 0 1 6:3 9
3. Francuska 3 1 1 1 5:6 4
4. Austrija 4 1 1 2 5:7 4
5. Rumunija 3 1 1 1 3:5 4
6. Farska Ostrva 4 0 1 3 1:5 1
Naredni mečevi (1. april): Austrija - Rumunija, Francuska - Litvanija.
(MONDO)
|
|
|
|
|
|
|
|
Drago: Najvažniji meč! Boško: Kao u Austriji
Ponedeljak, 23. mart 2009. 23:16
Lepo je bilo "orlovima" da pet meseci sa vrha tabele Grupe 7 kvalifikacija za Svetsko prvenstvo gledaju rivale.
Prezimili su u toplom gnezdu, a sada je došlo vreme za novi let. Ovaj put preko Rumunije, kao usputnoj stanici ka Južnoj Africi.
"Utakmica sa Rumunijom može mnogo da nam donese, možda je i najvažnija u kvalifikacijama", poručio je iskusni defanzivac Sevilje i reprezentacije Srbije, Ivica Dragutinović.
"Izostanak Gojana i Kivua je naša velika šansa, ali tu je Mutu, a svi znamo ko je on. Već pet-šest godina je u vrhu evropskog fudbala. Istina je da nijedan tim ne zavisi od jednog igrača, ali na njega ćemo morati da obratimo posebnu pažnju", jasan je Dragutinović.
Boško Janković je procvetao ovog proleća. Sjajnim partijama u Đenovi preporučio se selektoru Radomiru Antiću za mesto među najboljih 11 za subotnji duel u Konstanci.
Ofanzivac Đenove je u Beograd, na okupljanje reprezentativaca Srbije, došao sa punim koferom samopouzdanja.
"Pre početka kvalifikacija svi su videli Francusku i Rumuniju na Svetskom prvenstvu. Na nama je da ih sve demantujemo", kazao je Janković.
U Srbiji svi strepe od Adrijana Mutu, ali Janković upozorava na opasnost iz drugog plana.
"Kodrea, zadnji vezni Sijene, je strašan igrač. Nisam video boljeg šutera, ali se nadam da u subotu to neće demonstrirati".
Na dosadašnja dva gostovanja "orlovi" su ostvarili polovičan učinak, poraženi su u Parizu, a trijumfovali su u Beču.
"Trebalo bi da primenimo austrijski recept. Doduše, jednom u 20 utakmica se desi da daš tri gola za nekoliko minuta, pa ne možemo da se nadamo da ćemo ponoviti baš takav ritam", realan je Boško Janković.
Drago: Najvažniji meč! Boško: Kao u Austriji
Kačar i Niku se šalili
Gojko Kačar je saigrač sa Maksimiljanom Nikuom, Rumunom rođenim u Nemačkoj.
"Nismo mnogo pričali o utakmici, samo smo se malo šalili", podvukao je vezista Herte.
"Oko Nikua se digla prašina, jer su Nemci hteli da igra za njih, ali se ipak opredelio za Rumuniju", dodao je bivši igrač Vojvodine.
Kačar je dugo odsustvovao sa terena i jasno je da nije u formi u kakvoj je bio jesenas.
"Pauzirao sam tri meseca, a u subotu sam odigrao poluvreme u Štutgartu. Potrebna mi je praksa, odnosno utakmice 'u nogama' da bih se vratio u formu".
Herta, za koju pored Kačara igra još jedan srpski reprezentativac Marko Pantelić, posle 25. kola je lider Bundeslige, ima bod prednosti u odnosu na Bajern, Hamburg i Volfsburg.
"U Bundesligi svako svakoga može da pobedi. Trenutno smo prvi, ali pred nama je još mnogo teških utakmica. Za sada dobro guramo, samo da tako nastavimo. Radimo na tome da prvi prođemo kroz cilj, ali pored rada je neophodna i sreća", zaključio je Gojko Kačar.
(MONDO)
|
|
|
|
|
|
|
|
24. mart 2009. | Izvor: B92
Jovanović: Ne razmišljamo o porazu
Nikola Žigić i Milan Jovanović složili su se da bi bod u Konstanci odgovarao reprezentaciji Srbije, ali da treba ciljati na sva tri.
Srbija ima 5 bodova više od tima Viktora Picurke pred meč u Konstanci i remijem ili pobedom praktično bi eliminisala jednog od glavnih favorita u Grupi 7 iz trke za plasman na Mundijal. "Izvesno je da bi nam nerešen rezultat odgovarao jer bi, gotovo definitivno, eliminisao Rumune iz kvalifikacija. Ipak, ne bih prihvatio podelu plena pre bitke", izjavio je Jovanović.
Centarfor belgijskog Standarda kaže da je dobro upoznat sa rumunskim timom. "Od mog trenera Lasla Belenija, koji je igrao za rumunsku reprezentaciju, dobio sam dovoljno informacija o našim rivalima. On me je upoznao i sa mojim potencijalnim protivnikom Kozminom Kontrom, tako da već imam u glavi način na koji treba igrati protiv Rumunije", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u bazi srpskog tima u Kovilovu.
"Ne razmišljamo o porazu i važno je da u svakom trenutku pokažemo sve što znamo. Krajnji cilj je, naravno, plasman na svetsko prvenstvo i želimo da to toga dođemo što pre iako znamo da će u Konstanci biti veoma teško. Ja bih samo da naglasim da nismo favorit uoči meča u Konstanci. I, takođe, voleo bih da se u Srbiji naučimo na nekim ranijim greškama i ne podležemo euforiji. Ne treba preterivati ni u pohvalama kad se pobedi, ni u kritikama posle lošeg rezultata. Činjenica je da imamo dobre rezultate, odličan ambijent u reprezentaciji i tako treba nastaviti, ali u mirnijoj i skromnijoj atmosferi", kaže Jovanović i dodaje da je posle duge pauze zbog, kako je istakao, jake prehlade, spreman za nastup u dresu Srbije.
"Moram da kažem da su pojedini mediji u Srbiji prilično pogrešno interpretirali vesti o mom zdravstvenom stanju tih dana i stvorili priličnu paniku kod moje familije koja živi u Srbiji. Suština je da sam imao grip. Lekari su na trenutak posumnjali u meningitis i vadili mi tečnost iz kičme da bi otklonili svaku sumnju. Organizam je loše reagovao posle vađenja tečnosti i prikovao me za krevet još pet dana. Sada sam dobro, potpuno spreman za igru. Od pet kilograma koliko sam izgubio, tri sam već vratio. A možda ovde u Kovilovu vratim i preostala dva, koliko svi paze na mene i moju ishranu."
Nikola Žigić kaže da je cilj reprezentacije Srbije jasan: "Nikada u karijeri nisam igrao na remi niti ga postavljao kao cilj. Uvek sam išao na pobedu. Tako će biti i u subotu."
Selektor Radomir Antić drugog dana priprema u Kovilovu može da računa na sve igrače pošto su se timu, uz dan kašnjenja zbog klupskih obaveza, priključili Miloš Krasić i Miloš Ninković.
Ekipa će trenirati dva puta dnevno u Kovilovu do četvrtka, kada čarter letom u popodnevnim satima putuje u Konstancu. Utakmica je na programu u subotu od 19.45 sati.
|
|
|
|
|
|
|
|
25. mart 2009. | Izvor: B92, zvanični sajt
Pantelić: Šansa da izbacimo Rumune
Pripreme fudbalske reprezentacije Srbije u Kovilovu za kvalifikacioni meč sa Rumunijom teku po planu.
Dan pred put u Konstancu gde će se u subotu sastati dve nacionalne selekcije, medijima su se obratili Vladimir Stojković i Marko Pantelić. Srbija u Rumuniju putuje u četvrtak posle podne, a meč na stadionu Farula igra se u subotu od 19.45 po našem vremenu.
“Uz sav respekt prema rumunskoj selekciji, mislim da je naša reprezentacija kvalitetnija u svakom pogledu, timski i individualno”, rekao je Marko Pantelić. “Bilo bi dobro kad bismo svaku utakmicu igrali na terenu kakav je bio u Beču jer često smo imali i loše terene kao otežavajuću okolnost. U Konstanci imamo šansu da pokažemo da smo pravi, da imamo jasan cilj – da se plasiramo na šampionat sveta u Južnoj Africi i da na tom putu nećemo dozvoliti nikom da nas pobedi. Pred nama je šansa da Rumune udaljimo od Mondijala”.
Neuspeh u duelu sa našom selekcijom sasvim bi umanjio šanse Rumuna da se domognu Južne Afrike.
“Po završetku žreba, Francuska i Rumunija svrstani su u favorite naše grupe. Austrijanci i mi u tom trenutku bili smo u drugom planu. Situacija se promenila u našu korist, ali treba uvek imati na umu odakle smo krenuli. Najlepša stvar je što sudbinu i dalje držimo u našim rukama i tako treba da ostane i posle utakmice u Rumuniji”, kaže Pantelić.
Ključnu ulogu u Konstanci imaće Vladimir Stojković, koji treba da zaustavi sve pokušaje Rumuna da ugroze gol Srbije. Prva zvezda rumunskog tima je Adrijan Mutu.
“Mutu je opasan iz svake pozicije”, kaže Stojković. “Treba ga pratiti gde god da krene jer je zaista sposoban na razne načine da napravi probleme. Naglasio bih, ipak, da u pripremi utakmice u Konstanci nećemo voditi računa samo o Mutuu jer i našoj javnosti manje poznati igrači bi mogli da nam naprave probleme”.
Novinari su iskoristili priliku i da se informišu o klupskom statusu dvaju reprezentativaca Srbije. Pantelić je na početku prolećne polusezone imao problema sa povredom i postepeno se vraća u tim Herte, lidera Bundeslige.
“Dobro se osećam posle oporavka od povrede. Imao sam peh da se povredim na početku drugog dela Bundeslige. U međuvremenu, tim koji pobeđuje nije se menjao. U svakom slučaju, ova sezona ide vrlo dobro, dao sam 15 golova, nadam se da će ih biti još”.
Vladimir Stojković je tokom zime stigao u Hetafe.
“Ekipi ne ide, to je činjenica. S druge strane, ja sam tek nedavno došao u klub i nije baš profesionalno da pričam o teškoj situaciji. Radim dobro, treniram, spreman sam da stanem na gol. Kad će to biti, zavisi isključivo od trenera. Razgovarali smo, pitao sam ga za status rezerve i objasnio mi je da nisam još dovoljno upoznao španski fudbal i da sam zbog toga rezerva. Ostaje mi da radim i čekam”.
|
|
|
|
|
|
|
|
Stanković: Nama bitno, njima odlučujuće!
Cetvrtak, 26. mart 2009. 16:12
Meč Rumunija - Srbija u subotu za našu reprezentaciju je jako važan, ali za rumunsku možda i presudan. Za to je "kriv" dobar start "orlova" u kvalifikacijama za SP 2010 godine, kao i očajan početak Rumuna.
Da je našim komšijama i rivalima "biti ili ne biti" pred susret u Konstanci, svestan je i kapiten tima Dejan Stanković.
On i Nemanja Vidić složili su se u oceni da je trijumf Srbije u Konstanci moguć, posebno zato što će domaći fudbaleri, koji imaju pet bodova manje od "orlova", biti pod velikim pritiskom.
"Itekako bitna utakmica, ali njima je bitnija. Važna je i nama, ali nije odlučujuća. Svrstali su nas u timove od važnosti, zato i jesu za mesto igranja izabrali Konstancu, gde su ranije čekali i Holandiju i Rumuniju", rekao je Stanković na konferenciji za novinare.
Stanković je o predstojećem duelu razgovarao sa saigračem iz Intera Kristijanom Kivuom, koji zbog povrede neće igrati za Rumuniju.
"Za nas je dobro što Kivu neće igrati. Rumuni mnogo zavise od Adrijana Mutua, koga odlično poznajem, jer nastupa za Fiorentinu. Igra fenomenalno, vratio su u formu, 'namazan' je igrač, ume da da gol i kada ne igra dobro", naveo je Stanković.
"Kada igraju u Konstanci tradicija je na strani Rumuna, ali i ona je tu da se ruši. Najbitnije je da mi igramo sve bolje. Njima će biti mnogo teško. Kada moraš onda je sve duplo teže, možeš da pregoriš, mi to znamo iz iskustva", dodao je kapiten "orlova".
Stanković: Nama bitno, njima odlučujuće!
Vidić: Ako izgube, u opasnom su problemu
Vidić u Mančester junajtedu nema Rumune za saigrače, ali mu je kolega u odbrani Patris Evra, koji je sa reprezentacijom Francuske u oktobru igrao upravo u Konstanci. Rezultat je bio 2:2, iako su Rumuni već posle 16 minuta vodili sa 2:0.
"Neće nam biti lako. Ovaj tim Rumunije je prošle godine u istom sastavu igrao Evropsko prvenstvo. Očekujem potpunu ofanzivu Rumunije u prvih pola sata. To moramo da izdržimo, a posle će nam sve biti lakše", istakao je Vidić.
"Idemo u Rumuniju sa velikim samopouzdanjem. Oni će, ako izgube, biti u opasnom problemu, što može da im bude teret, ali može i da ih probudi iz sna. Nadam se da smo iz prošlosti izvukli pouke, raduje me i naša efikasnost, koja me je i iznenadila. Verujem da ćemo i u Konstanci dati gol, jer su nam napadači u formi", dodao je Vidić.
Srbija je trenutno na čelu tabele Sedme kvalifikacione grupe, pošto je na četiri utakmice osvojila devet bodova, koliko i Litvanija, koja je u Beogradu izgubila sa 3:0. Francuska i Rumunija su na tri utakmice osvojile po cetiri boda, koliko ima i Austrija, ali i meč više.
Drugu subotnju utakmicu u Grupi u Kaunasu će igrati Litvanija i Francuska.
"Dok sve zavisi od nas ne gledamo druge, ali sigurno nećemo odbaciti neki poklon, ako eventualno stigne", istakao je Stanković.
"Orlovi" su u četvrtak otputovali u Rumuniju.
Posle duela u Konstanci, najbolje fudbalere Srbije očekuje prijateljski meč sa Švedskom, u sredu 1. aprila na stadionu Partizana. Ulaznice za tu utakmicu biće puštene u prodaju u ponedeljak, a najjeftinije biće one za jug i sever (300 dinara).
Istok košta 500, a Zapad 750 dinara.
(Beta/MONDO)
|
|
|
|
|
|
|
|
26. mart 2009. | Izvor: B92, zvanični sajt
Naši fudbaleri stigli u Konstancu
Fudbaleri Srbije stigli su u četvrtak uveče u Konstancu, gde će u subotu odigrati meč petog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine.
Srpska ekspedicija stigla je u Konstancu u dobrom raspoloženju i sa jasno izraženim optimizmom. Oba tima odradiće u petak i poslednje treninge pred meč. Rumunija će trenirati u prepodnevnom, a Srbija u popodnevnom terminu.
Reprezentativac Srbije Nemanja Vidić izjavio je pred put u Konstancu da u subotu očekuje snažnu ofanzivu Rumunije i da je ključno da Srbija u prvih pola sata sačuva mrežu.
Jedini bod na domaćem terenu u dosadašnjem delu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo Rumunija je osvojila protiv Francuske, kada je prokockala dva gola prednosti u remiju od 2:2. Rumuni su tom prilikom već posle 16 minuta vodili sa 2:0, a Vidićev saigrač iz Mančester junajteda Patris Evra preneo je srpskom reprezentativcu iskustva sa gostovanja Francuza u Konstanci.
"Pričao sam sa Evrom. Upozoren sam da možemo da očekujemo njihovu ofanzivu od prvog momenta. Treba zato izdržati prvih pola sata i posle će sve biti lakše", rekao je Vidić na poslednjoj konferenciji za novinare u bazi reprezentacije Srbije u Kovilovu pred put u Rumuniju.
Srpski defanzivac kaže da, na osnovu dosadašnjeg učinka u kvalifikacijama i trenutne forme, očekuje od saigrača iz napada da na stadionu Farula obave dobar posao.
"Voleo bih da ne primimo gol, a s obzirom na formu napadača koju su pokazali u klubovima poslednjih nedelja, verujem da ćemo sigurno bar jedan gol postići u Konstanci. Iskreno, iznenađen sam koliko smo golova postigli u kvalifikacijama s obzirom da smo ranije važili za, u određenom smislu, defanzivnu reprezentaciju", izjavio je Vidić.
Odbrana tima Srbije na gostovanju u Rumuniji konačno je jača za Nevena Subotića. "Nismo još odigrali utakmicu zajedno, ali gledajući Borusiju iz Dortmunda video sam da nas čeka veliko pojačanje dolaskom Nevena", kaže Vidić.
Stanković: "Mutu je namazan"
Kapiten Dejan Stanković smatra da je Srbija ubedljivom pobedom u Beču dokazala da može uspešno da igra i na strani, a nada se sličnom rezultatu i u Konstanci.
"Za Rumune je ova utakmica odlučujuća, a za nas mnogo bitna, ipak, ne i presudna utakmica. Iz iskustva znam da kad nešto moraš, izgleda ti duplo teže. Lako možeš da pregoriš. Moj utisak je da smo mnogo napredovali na taktičko-tehničkom planu i to mi mnogo znači pred ovako važnu utakmicu."
Sva pažnja, kada je u pitanju tim Rumunije, usmerena je ka jednom od najboljih centarfora italijanske Serije A - Adrijanu Mutuu.
"Igra u fenomenalnoj formi. Pre dve nedelje igrao sam protiv njega. Što bi u žargonu rekli - namazan igrač! I kad ne igra dobro, može da da gol. Iskusan je, opasan iz prekida. Vidim da igra rumunske selekcije mnogo zavisi od njega", kaže Stanković.
Meč u Konstanci igra se u subotu sa početkom u 19.45h.
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|