www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Vegetarijanska kuhinja
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~
::  
Autor Poruka
dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004
Poruke: 43130

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 18, 2007 1:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Salata od testenine

Ovaj recept izvlači testeninu iz uobičajenog konteksta i pretvara je u salatu, koja se može jesti topla ili hladna, a začinjena je italijanskim prelivom. Veoma je hranljiva i držaće vas sitim ceo letnji dan.

Za salatu:

* 300g testenine
* 1 konzerva sitnog crnog pasulja
* 1 konzerva kukuruza
* 2 paradajza

Za preliv:

* limun
* jednake količine vode, balsamičkog sirćeta i maslinovog ulja
* so, biber i peršun
* beli luk u prahu, po želji

Testeninu skuvajte u vodi i procedite. Zatim joj dodajte isceđen pasulj i kukuruz, te sitno isečen paradajz.

Na jednu prosečnu čašu kombinacije vode, sirćeta i ulja dodajte pola limuna, pa još začinite tekućinu solju, biberom i peršunom. Po želji dodajte i beli luk u prahu. Ovaj preliv možete držati u frižideru i koristiti ga za salate, a u našem slučaju prelite testeninu i poslužite na svežim listovima salate!



_________________
"You'll remember me, for the rest of your life"

" I know the way to fuck them all...."
 
dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004
Poruke: 43130

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 18, 2007 1:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Gaspačo supa


Gaspačo je letnja supa koja je nastala na Iberijskom poluostrvu. Moglo bi se reći da je u pitanju salata promenjenog agregatnog stanja, ali u ovu „salatu“ ide i poseban sastojak: jučerašnji hleb.

* 4 paradajza (ili sok od paradajza)
* 2 crvene paprike
* 1 zelena paprika
* 1 krastavac
* 1 mladi crni luk
* parče bajatog hleba
* beli luk
* maslinovo ulje i sirće

Postoje dva načina spremanja ovog jela — sitnim seckanjem povrća ili ubacivanjem svih sastojaka u blender. U oba slučaja, spremanje je lako:

Paradajz oljuštite i iseckajte na sitne komade. Možete ga zameniti i sokom od paradajza, ili mešati svež paradajz sa sokom. Isto uradite i sa ostalim povrćem, te sve zajedno ispresujte viljuškom, ili ubacite u blender. Crni luk možete ostaviti nekoliko sati u vodi, pre pripreme jela, ukoliko deluje suviše jak.

Izmrvite hleb u smesu, dodajte maslinovo ulje, sirće i sitno seckani beli luk, te so i biber po ukusu.

Na kraju, u supu dodajte hladnu vodu ili kocke leda — ali ne preterujte, da supu ne bi previše razvodnili.

_________________
"You'll remember me, for the rest of your life"

" I know the way to fuck them all...."
 
dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004
Poruke: 43130

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 18, 2007 1:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Hleb od banane

„Banana bread“ je nezaobilazna stavka u svakom američkom kuvaru. Reč je o laganom pečenom dezertu sa bananama, koji je idealan da se odnese kao užina na posao ili u školu.

* 200g integralnog brašna
* 150g žutog šećera
* 100g margarina
* 2 jaja (ili zamene za jaja)
* 1 kašičica sode bikarbone
* 1/4 kašičice soli
* 3 prezrele banane

U jednoj posudi pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi izmešajte margarin, koji je stajao na sobnoj temperaturi, i šećer, te im dodajte ispresovane banane i jaja. Banane treba da su veoma zrele — ostavite ih na sobnoj temperaturi nekoliko dana pre spremanja ovog jela. Smesu sa bananama, kada postane relativno homogena, pomešajte sa brašnom.

Za pečenje je idealno koristiti dugu, visoku, a usku vatrostalnu posudu, kao kalup za tost hleb. Takvu ili sličnu posudu namažite margarinom, pa dodajte gore spremljenu smesu u nju.

Pecite u rerni koja je već zagrejana na 175°C oko 45 minuta ili do trenutka kada u testo možete da zabodete čačkalicu i da ona izađe čista, a da je kora relativno tvrda.

Po želji možete dodati vanilu, cimet, orahe ili komadiće čokolade u ovaj recept.

_________________
"You'll remember me, for the rest of your life"

" I know the way to fuck them all...."
 
dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004
Poruke: 43130

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 18, 2007 1:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Čorba od paradajza i šampinjona


* 500g soka od paradajza
* 150g šampinjona
* ½ glavice crnog luka
* češanj belog luka
* belo vino
* braon šećer
* maslinovo ulje i margarin
* so, biber, korijander, maičina dušica

Na zagrejano maslinovo ulje dodajte iseckani beli luk, propržite dva-tri minuta, pa dodajte i sitno isečeni crni luk. Kada luk dobije žućkastu boju, dodajte sitno iseckane šampinjone i kašiku margarina.

Sve to dinstajte oko 5 minuta, pa dodajte pola čaše belog vina. Kada provri, kuvajte na tihoj vatri desetak minuta pa dodajte sok od paradajza i dve kašičice braon šećera. Naravno, možete oljuštiti paradajz i iseckati ga na sitne komade, te malo duže kuvati, umesto korišćenja kupovnog soka. Dodajte još jednu čašu vode, pa pustite da provri i smanjite vatru.

Začinite sa solju i biberom, a korijander i maičina dušica će čorbi dati svežinu.

Preporučujem da ne dodajete kocku za supu ili vegetu u ovo jelo — ovi sastojci obično sadrže natrijum glutamat koji je štetan za zdravlje i ubija ukus ostalih sastojaka jela.

_________________
"You'll remember me, for the rest of your life"

" I know the way to fuck them all...."
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 27, 2010 4:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Švajcarska supa od kupusa


Sastojci: ½ kg kupusa, 300 g krompira, 2 glavice crnog luka, 50 g brašna, so, malo kokosovog ili maslinovog ulja za prženje


Priprema:
U spremnu posudu staviti ulje za prženje, sitno sečen crni luk i kupus sečen na rezance. Posle 15 minuta pirjanja na niskoj tempreaturi pojačati malo temperaturu i dodati brašno da se uprži sa lukom i kupusom. U 1,5 litara vode dodati krompir sečen na kockice i sve preliti preko kupusa. Sve zajedno kuvati još 20 minuta, dok se krompir ne skuva. Na kraju dodati so.







Brokoli i karfiol sa šampinjonima


Sastojci: 500g brokolija, 500g karfiola, ½ litra supe od povrća, 300g šampinjona, 3 glavice crnog luka, 3 kašike ekstra devičanskog kokosovog ulja, 4 paradajza, 2 kašike očišćenih sirovih suncokretovih semenki


Priprema:Šampinjone iseći na polovine. Crni luk sitno iseći. Propržiti šampinjone i luk u šerpi. Brokoli i karfiol iskidati na cvetiće pa dodati šampinjonima. Naliti supom. Paradajz iseći na kriške. Dodati ostatak supe i kuvati 20 minuta. Posuti sirovim suncokretom.







Hlepčići sa belim lukom i sirom


Sastojci: 230g brašna, 1 kašičica suvog kvasca, ½ kašičice soli, 1 kašika maslinovog ulja, 1,25 dl tople vode

Za odozgo:
2 kašičice maslinovog ulja
2 čena belog luka, izgnječenog
150g mocarele, tanko isečene
Mleveni biber
Seckani peršun ili bosiljak

Pomešati brašno, kvasac i so u velikoj posudi i napravite rupu u sredini. Dodajte tu ulje i vodu i mešajte dok se ne napravi meko testo. Mesite 5-10 min dok ne postane glatko i elastično. Stavite u čistu nauljenu posudu i pokrijte navijenom folijom i pustite da dvostruko naraste, oko 1 sat. Uključite rernu na 220 C i nauljite pleh. Testo podelite na 8 delova i izvaljajte u loptice i stavite na pleh. Pomešajte ulje i izgnječen beli luk. Premažite testo, prekrijte sirom, začinite biberom i pecite 12-tak minuta tj. dok ne postanu zlataste i ne nadođu. Kad su hlepčići gotovi, stavite odozgo neku od začinskih biljaka i služite odmah!






Guakamole - namaz od avokada


Sastojci:
2 avokada,
50g crvenog luka, sitno iseckanog,
1 papričica, očišćena od semenki, sitno iseckana,
2 kašike limunovog soka,
2 manja paradajza, sitnije iseckana, očišćena od semenki,
1 kašičica soli, biber po želji

Priprema:Avokado pasirajte viljuškom, ali tako da ostanu komadići, da ne bude potpuno ispasiran. Dodajte ostale sastojke i pomešajte. Ovo je vrlo jednostavan i hranljiv namaz. Može da se održi 2 dana u frižideru, ali ga pokrijte celofanskom folijom da na promeni boju.

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~ -> Vegetarijanska kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strana 8 od 8

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon