:: |
Autor |
Poruka |
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
ma ja se pojedoh od nerviranja...i to najvise oko stvari za koje sam dobro spremna...kad izlazim, a nisam ucila znam da cu pasti pa se ni ne nerviram
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
nale84 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 18 Maj 2007 Poruke: 11
|
|
evo dva dana pred junski rok zanimam se ovom temom...
shta da kazem... trema mi je sve veca od ispita do ispita... tu su i ogromne kolilichine kafe i nervoze, neka muchnina od svega, teznja ka nekom miru koji je narushen... no, shta je tu je... prezivecu... valjda
|
|
|
|
|
|
Johnny-Delija Banovan! Delija Sever - Forever
|
Godine: 42
Datum registracije: 07 Nov 2006 Poruke: 3836 Mesto: Negde daleko,daleko od jedne Zloće iz sazveždja Vodolije,negde tamo gde me ta Zloća neće videti.
|
|
Mogu da kažem da sam srećan koliko sam težak(što znači da sam srećan 70 i kusur kila ),zato što ne studiram po novom programu(po ''Bolonji''),jer kad vidim šta ovoj ''deci'' rade sa ovim kolokvijumima,seminarskim i grafičkim radovima srećan sam što i dalje studiram po starom programu.
Studiram mašinstvo i u vreme kad sam ga upisao to je bio fakultet kojeg su mnogi (tada) budući srednjoškolci izbegavali pa umalo nije stavljan na vrata fakulteta natpis:''Nažalost i ove godine otvoreno za upis novih studenata.''( ).Medjutum,kada su počeli da renoviraju fakultet,kada su otvorili kafić,restoran brze hrane,kafanu na krovu fakulteta,Internet kafe,tri računarska centra,itd. i kada su počeli da rade po novom programu,umesto 380 studenata koliko ih je upisalo 2004. godine,2005. se upisalo 800(!).Doduše za Mašinski fakutet važe nekoliko pravila:
1.Ovaj fakultet upisuju svi oni koji nisu mogli da se upišu na neki drugi fakultet.
2.Ovaj fakutet upisuju oni(ovo važi za muškarce) koji žele da odlože vojsku.
3.Najlepše studentkinje(a ima dosta poslednjih nekoliko godina) su uvek najbolji studenti ili su medju najboljima.
4.*Devojke koje upisuju Mašinski fakultet ili ga brzo završavaju(ako nisu lepe) ili ga još brže završavaju(ako su (mnooogo) lepe) i plus se dobro udaju.
* - Ovo pod br. 4 je naučno-dokazana činjenica(bez zezanja).
E,sad,zašto sam pisao ovoliki uvod po pitanju nervoze oko ispitnog roka.Pa,zato što sam se godinama nervirao da položim neki ispit,nervirao se da li ću ili neću da ga položim,dok je mnogim devojkama sa mog fakulteta bilo dovoljno da izgledaju fenomenalno da bi položile ispit.
I tako posle nekoliko godina nerviranja,dodje rad po novom programu,pa da ne bi pravili gužvu na ispitima,jer je bilo na nekim ispitima studenata koji su polagali po starom i po novom programu,profesori su rešili da nas ''ugrožene'' pripadnike i muške populacije i starije generacije ''oteraju'' sa fakulteta sa sve diplomama mastera.Tako da je postala i dovoljna ''čarobna rečenica'' koja glasi:''Ja sam iz starije generacije!'' da bi se relativno lako položio neki ''problematični'' ispit.I ja sam kao i ostali to počeo maksimalno da zloupotrebljavam( ) da bih što pre položio što više ispita.
Naravno,da nervoza za vreme ispitnog roka i dalje postoji,ali ne toliko kao ranije i u zavisnosti od težine ispita je manja ili veća.Ali opet mislim da smo i mi muškarci zaslužili da i nama profesori i asistenti gledaju kroz prste poneki put,jer su mnogi izgubili kile i kile živaca spremajući ispite,a gubili tone i tone istih gledajući kako najlepše koleginice polažu ispite bez problema.
Mnogo puta sam se nervirao oko ispita(mnogo gore nego nastasenjka (nisam grizao nokte,ali sam mnogima hteo da odgrizem glavu(Auuuh!Ovo je baš krvoločno! ))),spremao ga dan i noć da bi padao zbog bezorazluka asistenata(ne profesora,profesorima svaka čast) koji su gotovo uvek pokušavali da prodaju nama studentima pamet i autoritet,a i koji nisu voleli nas studente jer smo im bili konkurencija u borbi za ''naklonost'' ženskog dela fakulteta.
Naravno,ne želim da budem zloban prema svojim koleginicama,jer su mnoge od njih(mislim na ove ''popularne'' i ''voljene'') stvarno sjajne devojke.
Pored devojaka,postojali su i oni koji su ''sve znali'' koji su bili miljenici i profesora i asistenata i koji su sve ispite relativno lako polagali,sve u roku i sve ''bez učenja'',svima su redom ''prodavali pamet''(zbogt ovog poslednjeg ovakve nisam mogao i ne mogu da ih podnesem) i takvi su mnogima nabijali kompleks niže vrednosti i svojim ponašanjem stvarali većini studenata još i dodatnu nervozu pri polaganju ispita.
Sve u svemu(Začin ''C'',ali bogme i ''Vegeta'' i ''Biozačin''),jesam se mnogo nervirao oko ispita,kidao se često bez razloga i posle svega polako postaje da mi bude svejedno da li ću i kada ću da položim neki ispit,jer sam shvatio da samo potpuno miran mogu da ga položim,bez obzira da li sam spreman ili ne.Ne radujem se preterano kad položim ispit,ali se i ne nerviram previše ako ga ne položim.Čak i ne reagujem na to da je neko lakše od mene položio ispit,da je imao lakša pitanja ili već ne znam šta.Prosto gledam sebe i trudim se da iskoristim svaku priliku da što lakše položim neki ispit.
Evo sad počinje i junsko-julski rok i mnogo sam manje nervozan nego prethodnih godina.Vala,zaslužio sam i ja,posle svega,da se manje nerviram.
|
_________________ Fan of Maria Kirilenko
Bože,meni tako malo treba
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva... |
|
|
|
|
andrejko Dobro upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 24 Maj 2004 Poruke: 748 Mesto: Nis
|
|
Trfac je napisao/la sledeće: | osim ako nisi siguran da sve znas.
|
A kako ja jedino tada izlazim na ispit, za sada nemam nervozu...
|
_________________ Bolje biti malo lud, nego malo pametan.
Lanac je jak koliko i njegova najslabija karika.
Da mi neko da 3 dana da cepam drva, 2 dana bih ostrio sekiru. |
|
|
|
|
Eliot je sreda Odomaćeni član
|
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 1128
|
|
Uh, ja sutra (ako Bog da) treba da diplomiram!
I za sada nemam tremu, iako bas i nisam ucila kako treba...al ajde.
Zato sutra kad me sastavi......ajoooj
Ljudi, mozda je smesno...ali ja jutro pred ispit ne silazim sa wc solje
|
|
|
|
|
|
emmi Odomaćeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 28 Okt 2006 Poruke: 2041
|
|
Ja sam juce i danas imala vec po jedan ispit, a jos me ceka.Puno sam nervozna i ni sama neznam dali je bolje ponavljat sto vise ili pokusat da se opustim.Nocu mi treba malo vise vremena da zaspim ali ujutro mi se ne izlazi iz kreveta...
|
|
|
Vilenjakinja Sašina Kumica
|
Datum registracije: 28 Mar 2006 Poruke: 120889
|
|
Sad iman u utorak dva ispita, ne osićan neku nervozu jer sam sigurna u sebe
|
|
|
|
|
|
NoSleep Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 28 Sep 2008 Poruke: 12
|
|
Треба бити увек опуштен и пре и за време испита.... па шта буде нек буде....
|
_________________ The hottest love has the coldest end |
|
|
|
|
nextajox حزب الحيوان
|
Godine: 35
Datum registracije: 16 Jul 2007 Poruke: 43483
|
|
Jako sam nervozna pred ispit,kad legnem ne mogu zaspiti nikako naročito dan pred ispit.sve informacije mi se mešaju u glavi..Užas
|
|
|
|
|
|
bpandur Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 12 Jul 2009 Poruke: 2
|
|
Samo opušteno i sigurno u sebe, trik je ubediti ih da ti znaš sve, pa tako i treba odgovarati.
|
|
|
|
|
|
smiljana.b >Edem<
|
Godine: 36
Datum registracije: 03 Avg 2009 Poruke: 1794
|
|
Mene trema ubi , nista niti jedem niti pijem, e da je vise tih ispita pa da smrsam . Jedna drugarica koja je zavrsila fakultet kaze da joj svakog septembra neki ruzan osjecaj u stomaku .
|
_________________ Mnogom je cvetu sudjeno da ni od kog nevidjen cveta, I miris svoj da raspe u vazduh prazan i pust.
Dz.O. |
|
|
|
|
voulez-vous ♧Otac Makarije♧
|
Godine: 40
Datum registracije: 09 Sep 2007 Poruke: 5164
|
|
^Sve to zavisi od toga sta je drugarica radila za vreme leta...
A nervoza pred ispit? Pluskvam perfekat
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|