:: |
Autor |
Poruka |
*Stefy* *samo njegova*

|
Godine: 38
Datum registracije: 12 Feb 2007 Poruke: 14461 Mesto: Kotor

|
|
Mislim da je možda zajednički život prije braka i preduslov za kvalitetnije bračne odnose. Svakako sam za, to je najbolji način da se partneri bliže upoznaju i prilagode se jedno drugom.
|
_________________ Naprosto se tuga desi, i naprosto si tu gdje jesi,
I naprosto je trista čuda, predrasuda sad između nas,
Kad ljubav umre-jedan žali,
kad ljubav umre-jednom fali
i bome nije lako..
..kad naiđeš sokakom kojim svadbe prolaze.... |
|
|
|
 |
Boki_89 Dobro upućeni član

|
Godine: 35
Datum registracije: 20 Jun 2005 Poruke: 653

|
|
Meni je to skroz ok...i definitivno nemam nista protiv toga. a i jako lepo se vidi kako ce te se slagati u zajednickom zivotu.
|
_________________ S E R B I A__F O R E V E R |
|
|
|
 |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Živela sam sa dečkom, ali ne zato da bi testirali našu vezu, već je to došlo nekako samo od sebe, želeli smo da se budimo zajedno i...eto nas pod istim krovom! Sve je bilo sjajno i bajno, a kako bajke ne postoje, to je moralo da se završi!
U suštini, nisam pristalica "potpisa" i ne vidim njegovu svrhu ako se dvoje slažu i finkcionišu bez problema?! A o suprotnom i da ne govorim, tj. kada vezu pokušavaju spasiti brakom!!!
Dakle, život udvoje - DA! Za sada kao jedina opcija bitstvovanja u zajednici!
|
|
 |
Zsejla Dragonfly

|
Godine: 40
Datum registracije: 28 Mar 2007 Poruke: 3296 Mesto: Sarajevo

|
|
Ja sam ZA! To mi je super stvar, dodje kao vid testa...mozes ti s nekim biti godinama u vezi, ali sve dok ne zivis pod istim krovom 24 sata na dan, 7 dana u sedmici, ne mozes u potpunosti znati koliko se dobro s nekim slazes.
|
_________________ Beer is the cause and solution to all of life's problems. ~Homer Simpson~ |
|
|
|
 |
jerotije rank

|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676

|
|
S obzirom da su razvodi skupi, sigurno je bolje isprobati sve pre braka, pa i taj zajednicki zivot. Ali pre toga treba doooobro razmisliti i pre svega imati rezervni stan bar prvih godinu dana, jer bi se stvorio veliki problem u slucaju raskida kada nemas izbora nego da nastavis da zivis sa svojim bivsim partnerom.
|
|
|
|
|
 |
nastasenjka ~daydreaming~

|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom

|
|
prvo kilo soli s nekim pojesti pa tek onda potpisivati bilo sta
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
 |
Eliot je sreda Odomaćeni član

|
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 1128

|
|
Zivim sa deckom od pocetka septembra i za sada nam je extra...
Imamo nasu garsonjericu, nase kljuceve, nas mir...kuvamo kada to pozelimo, svake noci se ususkavamo jedno kraj drugog i svako jutro budimo poljupcima...
Ne bih menjala ama bas - nista i nadam se da ce ovako i da ostane.
|
|
|
|
|
 |
boobamara Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 33
Datum registracije: 29 Apr 2007 Poruke: 216

|
|
eeeeee shta bi dala da zhivim sa njim....ovako se samo svaki dan vidjamo kod mene ili kod njega....ali ima vremena..jedva chekam i to sa dechkom koga obozhavam...
|
|
 |
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.

|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685

|
|
kako ja gledam na sve to....
mislim da je bolje da se momak i devojka zabavljaju onoliko vremena koliko je potrebno da se upoznaju i uklope... da za vreme zabavljanja saznaju jedno o drugom sto vise... navike, interesovanja, definiciju slobodnog prostora.... pa kada dostignu jedan nivo... pravi nivo zajednistva... da krenu sa zajedickim zivotom...
smatram da se to sto se naziva "proba" uopste ne razlikuje od braka...
"hoces da probamo da zivimo zajedno?" ... "pa ako nam ide uzecemo se" ...
i brak moze da bude isto kao proba.... ceo zivot moze da bude neka proba...
za vreme zabavljanja tj. odvojenog zivota, ljudi bi trebalo da se sinhronizuju do neke mere...
po meni se odvojen i zajednicki zivot u sustini razlikuju samo u tome sto se u varijanti zajednickog zivota dan ne zavrsava rastankom na kraju veceri... nego taj dan i dalje traje...
grdno bi bilo da neko pocne da zivi sa svojim parom a da pre toga nije sazao gomilu stvari o njemu...
potpisivanje je samo formalnost... i nikoga ne obavezuje ni na sta... kao ni ta "proba".
u cemu je razlika?
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
 |
Anđela inso umjetnica

|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293

|
|
Ohanzee je napisao/la sledeće: |
grdno bi bilo da neko pocne da zivi sa svojim parom a da pre toga nije sazao gomilu stvari o njemu...
|
E, baš ovo.
Samo je poenta ne žuriti. Mnogima se učini da će moći bit sa nekim pod istim krovom, pa se ispostavi mnogo teže.
Treba se samo lijepo upoznat, pa nek to traje i do 40-te godine života, duboko znati netkoga i voljeti ga duboko, bez preduslova : ondak je lako i živjeti s nekim.
|
|
|
|
|
 |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Posve drugačije iskustvo. Možete vi da se zabavljate i 10 godina, idete na letovanja, zimovanja, ali sve su to, da tako kažem, idealne situacije - odmor, zezanje, opuštencija. Ali, zajednički život je pravo zbližavanje i upoznavanje.
Citat: | Ali pre toga treba doooobro razmisliti i pre svega imati rezervni stan bar prvih godinu dana, jer bi se stvorio veliki problem u slucaju raskida kada nemas izbora nego da nastavis da zivis sa svojim bivsim partnerom. |
Pa, valjda su tu roditelji pre svega...A ako bi te to što nemaš kud (mada mislim da uvek imaš no ajd) nateralo da živiš sa nekim kraj koga patiš, onda i treba da patiš
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
 |
jerotije rank

|
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676

|
|
Citat: | Pa, valjda su tu roditelji pre svega... |
Pa ne zivimo svi u istom gradu gde i nasi roditelji.
Citat: | A ako bi te to što nemaš kud (mada mislim da uvek imaš no ajd) nateralo da živiš sa nekim kraj koga patiš, onda i treba da patiš |
Imas, naravno, ali i u dobru i u zlu treba ostati covek. Ne ide da tek tako okrenes ledja i izadjes iz stana kao gost.
|
_________________ Inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on... |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|