www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Divljac
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 6:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

CONIGLIO A CACCIATORA BARESE
Potrebno je:

1 zec, šolja brašna, 1 dl ulja, 1 glavica crnog luka, 250 gr pečuraka, 2 ljute papričice , 100 gr sušenog paradajza, 2 kašike šećera, sok od 1 pomorandže, 2 šolje belog vina, 1 šolja paradajz sosa, kora od pomorandže, 2 kašike ruzmarina. Priprema:

1 zeca iseći na 8 komada, začiniti i uvaljati u brašno (džigericu, bubrege i srce takodje). Propržiti na masnoći oko 20 minuta, da dobro porumeni sa svih strana. Izvaditi. Na istoj masnoći propržiti 1 glavicu luka, iseckanu krupnije, 250 gr pečuraka, 2 ljute papričice, 100 gr sušenog paradajza iseckanog na štrafte i 2 kašike šećera. Dinstati 8-10 minuta, pa dodati sok od 1 pomorandže, 2 šolje belog vina i 1 šolju paradajz sosa. Vratiti meso, pokriti i kuvati na tihoj vatri oko 1 sat, da sos uvri za 2/3. Posuti sa korom od pomorandže i 2 kašike ruzmarina.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 6:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ZEC SA PIVOM
Potrebno je:

1-2 zeca, šolja brašna, 250gr kobasice, 2 šolje luka, 650gr pečuraka, 2 čena belog luka, 1 kašicicu timijana , 2 lovorova lista, 2 šolje piva, 4 šolje pileće supe, 2 kašike butera, 1 kašika peršuna. Priprema:

Jednog ili dva zeca iseći na komade, začiniti i uvaljati u začinjeno brašno. Propržiti 3-4 minuta po strani, pa izvaditi. Propržiti na istoj masnoći 250gr kobasice izvadjene iz creva, 2-3 minuta, pa dodati 2 šolje luka iseckanog na rebarca. Posle 2-3 minuta dodati so i biber, 650gr pečuraka i 2 čena belog luka. Dodati 1 kašicicu timijana i 2 lovorova lista. Vratiti zeca, začiniti i dodati 2 šolje piva i 4 šolje pileće supe. Kad provri, smanjiti temperaturu, pokriti i kuvati 30 minuta, skidajući masnoću sa vrha. Izvaditi meso. Pomešati 3 kašike brašna i 2 kašike otopljenog butera, napraviti pastu, pa je sipati u sos. Mešati 3-4 minuta, vratiti zeca, kuvati još 5 minuta i dodati 1 kašiku peršuna.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 6:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

RAGU OD ZEČETINE
Potrebno je:

1 zec, so, biber, beli i crni luk u prahu, timijan, peršun, šolja brašna, šolje malsinovog ulja, 1 šolja luka, 1/4 šolje celera, 1/4 šolje šargarepe, 1 kašika belog luka, 1/2 kašičice soli, 1/4 kašicice bibera, 1/4 kašičice tucane paprike, 2 kašičice paradajz paste, 1 šolja iseckanog paradajza, 2 lovorova lista, 2 grančice timijana, 1 šolja crnog vina, 2 šolje juneće supe, 250 gr raznih pečuraka, 3 kašike svežeg peršuna, 2 kašike svežeg bosiljka, 2 kašike butera. Priprema:

Jednog zeca od oko 1kg iseći na komade, začiniti solju, biberom, belim lukom u prahu, crnim lukom u prahu, timijanom, peršunom (u suštini, zaciniti po ukusu),pa uvaljati u brašno. Propržiti na 1/4 šolje maslinovog ulja da porumeni, pa izvaditi. Na istoj masnoći pržiti 1 šolju luka, 1/4 šolje celera i 1/4 šolje šargarepe, da omekšaju, oko 3 minuta. Dodati 1 kašiku belog luka, 1/2 kašičice soli, 1/4 kašicice bibera i 1/4 kašičice tucane paprike. Posle par minuta, dodati 2 kašičice paradajz paste, pa pržiti još 1 minut. Dodati 1 šolju iseckanog paradajza, 2 lovorova lista i 2 grančice timijana, pa dinstati 1 minut. Sipati 1 šolju crnog vina i 2 šolje juneće supe. Promešati da se sve odlepi sa dna. Dodati 250gr raznih pečuraka, 3 kašike svežeg peršuna, 2 kašike svežeg bosiljka i meso. Kad provri smanjiti temperaturu i kuvati pokriveno 2 sata, da meso potpuno omekša. Izvaditi lovor i timijan i dodati 2 kašike butera. Izvaditi meso, prohladiti i skinuti sa kostiju, pa ga vratiti u ragu.
--------------------------------------------------------------------------------


Savet:

Služiti sa barenim širokim rezancima.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 6:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ZEČETINA I PILETINA U VINU
Potrebno je:

Piletina, zečetina, malo butera, 2 kašike brašna, belo vino, nekoliko bobica kleke, šolje vina, šolje supe, šolja svežeg groždja, veza peršuna. Priprema:

Ispržiti parčiće piletine i zečetine (belo meso, batake) na malo butera. Izvaditi i napraviti sos: dodati 2 kašike brašna, belo vino, nekoliko bobica od kleke, preliti preko mesa, pokriti folijom i peci u rerni na 350F, 30 minuta. Dodati šolju vina i supe (pomešano da ima 1 šolja), smanjiti temperaturu i peći još 20 minuta bez folije. Povremeno prelivati meso sosom, na kraju dodati isečeno grožde i peršun.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 6:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ZEC SA SENFOM
Potrebno je:

1 zec, 5 kašika senfa, so, biber, timijan, ulje, 2 dl belog vina, 2 dl pavlake. Priprema:

1 zeca iseći na komade, premazati sa 2 kašike senfa, posoliti, pobiberiti, posuti timijanom i odozgo posuti sa malo ulja. Peći pola sata na 200C. Prvih 15 minuta prelivati vodom, pa prekriti folijom. Izvaditi iz rerne, ostaviti na toplom. U šerpicu staviti 2 dl belog vina i krckati 10 minuta. Sipati u posudu sa mesom, dobro promešati, dodati 2 dl pavlake pomešane sa 3 kašike senfa. Meso prevrtati da se ravnomerno namoči.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 6:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

DINSTANI ZEC
Potrebno je:

1 divlji zec, so, začini, hladna mast, slanina, beli luk, kg zeleni, 5 dl dobrog belog vina, 2-3 krupno sečena krompira. Priprema:

Jednog divljeg zeca treba rashladiti, najbolje kratko smrznuti pre pripremanja. Zeca najpre dobro posoliti i natrljati zacinima (i spolja i iznutra), a zatim namazati hladnom mašću, pa staviti u sud - pekač ili neki drugi koji mora da ima poklopac (u nedostatku takvog suda, pripremljenog zeca za dinstanje prekriti dobro alu-folijom). Zeca "špikovati" komadićima slanine i čenima belog luka. To se radi tako što se naprave mali prorezi po celoj površini, pa se unutra stavljaju komadići slanine i beli luk. Dodati očišćenu zelen (500gr), naliti sa 5 dl dobrog belog vina, poklopiti i staviti u rernu. Peći toliko dugo dok ne počnu kosti da se odvajaju od mesa. Na pola pečenja (posle oko jednog sata) izvaditi sud iz rerne i pažljivo zeca okrenuti. Ako nema dovoljno soka u sudu, doliti čašu vode i ponovo vratiti u rernu. Pri kraju pečenja kratko otklopiti sud da porumeni. Dinstano povrće (na pola pečenja možete dodati i 2-3 krupno sečena krompira) servirati oko zeca, a sve preliti sokom u kome se peklo.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 6:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ROLOVANA SRNEĆA LEDJA ŠAMPINJONIMA
Potrebno je:

750 gr mesa od srnećih ledja bez kostiju, 1,5 konzerva mariniranih šampinjona, 1 kašika seckanog peršuna, so i biber, 4 režnja slanine, 1 kašika maslaca ili margarina, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 1 list lorbera, 3-4 bobice kleke, 1 časa crnog vina, malo gustina. Priprema:

Ocedjene šampinjone izmešati sa peršunom.Srnetinu posoliti i pobiberiti,prekriti šampinjonima,urolati,obložiti režnjevima tanke dugačke slanine i vezati koncem.Propržiti srnetinu na zagrejanom maslacu ili margarinu,a zatim peći u pećnici na 200 stepeni oko sat i 15 minuta.Na kockice iseći luk i šargarepu i dodati ih posle pola sata pečenju zajedno sa lorberovim listom i izgnječenim bobicama kleke.Gotova srneća ledja složiti na ovalni tanjir za serviranje.Preostalom soku od pećenja dodati malo vina i vode i malo prokuvati.Procediti i jos jednom prokuvati sa dodatim gustinom(gustin prethodno razmutiti u hladnoj vodi)

_________________
 
Nesa_bulje_mesa
Banovan!

Poslasticar
Poslasticar



Godine: 37

Datum registracije: 10 Mar 2005
Poruke: 3172
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Mar 14, 2005 11:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

za divljac sam genije sobzirom da mi je cela familija FAMILIJA lovaca i ja sam clan tako da znam najbolje da spremam srneci gulas

_________________
Ako zelite nesto da gricnete ili da se osvezite kliknite ovde: Hot - caffe by Slatka-Shanerka, Nesha & Dixy
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Mar 15, 2005 1:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:

za divljac sam genije sobzirom da mi je cela familija FAMILIJA lovaca i ja sam clan tako da znam najbolje da spremam srneci gulas


lepo, a zasto nam ne napises svoj recept ako nije tajna..... Wink

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 6:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Fazan na pirinču

Potrebno:

1 fazan,
100 g suve slanine za špikovanje
(isečene na štapiće),
200 g butera ili margarina,
1 čaša mlake vode,
1 glavica sitno iseckanog crnog luka,
150 g pirinča,
so, biber,
4 dl vode,




Priprema:

Našpikovati fazana slaninom. Premazati buterom ili margarinom, staviti u sud u kome će se peći i naliti čašom vode.
Staviti u pećnicuda se peče 45-60 minuta, na srednjoj temperaturi (180 C). U toku pečenja prelivati često sokom. Pečenog fazana premestiti u drugu posudu, poklopiti i držati na toplom mestu. Polovinu soka odliti i ostaviti na stranu.
Na preostalom soku popržiti crni luk, pa dodati opran pirinač, isečenudžigericu i želudac fazana, posoliti, pobiberiti, naliti vodom, te kuvati dok pirinač ne nabubri i tečnost ne nestane. Preko ovog pirinča poređati komade isečenog fazana preliti ih ranije odvojenim sokom od pečenja i služiti sa kiselim krastavcima.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 6:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Šnicle od srnećeg buta u sosu

Potrebno:

8 šnicli,
100 g suve slanine,
1/2 l crnog vina,
2 dl kisele pavlake,
100 g masti,
3 čena belog luka, 5 zrna borovnice,
2 oljušćena sveža paradajza,
malo aleve paprike,
grančica ruzmarina,
biber u zrnu,
malo majčine dušice,
1 glavica crnog luka,
2 karanfilića,
malo muškatnog oraščića,
so,


Priprema:

Od srnećeg buta ili leđa iseći šnicle teške oko 100 g.
Zagrejati mast, pa posoljene i pobiberene šnicle naglo ispeći, sa obe strane. Izvaditi ih na topli tanjir, a na ostatak masnoće staviti iseckan luk i kockice slanine. Dinstati dok luk ne porumeni, vratiti šnicle, pa sve zajedno još malo dinstati. Kad tečnost ispari, dodati kockice paradajza, seckani beli luk, zdrobljene borovnice, karanfilić, majčinu dušicu, ruzmarin, biber u zrnu, malo struganog muškatnog oraščića, alevu papriku i sve zaliti crnim vinom.
Mekane šnicle izvaditi iz sosa u vatrostalnu činiju, a u sos dodati kiselu pavlaku, prokuvati, procediti i preliti preko snicle.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 6:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Fazan s gljivama

Vrijeme pripreme:

Sastojci:

300 g šitaki gljiva
sol
papar
2 očišćena fazana po 700 g
2 žlice ulja
8 tankih feta špeka
1 mala žlica soja umaka
2 žlice sirupa od mandarina
3/8 litra pilećeg bujona
250 g kiselog kupusa
240 g kineskog povrća može i zamrznutoga
150 g krem jogurta
2 svježe mandarine


Priprema:
Gljive zasoliti, popariti i njima napuniti fazane, a potom fazana zašiti.
Ptice posoliti i popariti i u ulju zapeći. Pancetu omotati oko ptica i peći u pećnici na 200 C oko 70 minuta. Često preliti sa bujonom, a oko 10 minuta prije završetka skinuti pancetu. Soja umak i sirup od mandarina umiješati i ptice češće tim premazati. Kiseli kupus pirjati i dodati mandarine, a zatim dodati pirjano povrće. Fazane izvaditi iz pećnice, u umak dodati krem jogurt i to ukuhati.
Poslužiti sa kupusom, povrćem, a može i sa kroketima ili rižom.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Divljac Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Strana 8 od 9

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon